Jaký bazarový gramofon vybrat ?
Re: Jaký bazarový gramofon vybrat ?
Koukni sem, jedno prosté schémátko jsem kdysi zveřejnil...to zapojí i Hanka z kantýny.
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... os#p119181
Hele když se do toho pustim, tak to bude určitě fungovat i vypadat strašně. Nestačilo by koupit za pětibábu třeba toto? http://www.muziker.cz/dj/gramofonove-pr ... tAodSBMAMw
Stačilo...nicméně já bych pětikilo nedal, raděj budu bastlit, drátovat, měřit samodomo, samozřejmě dneska jsou možnosti, to je v odlíšnosti přístupu generací...hrát to bude o 200% líp než ten můj jednotranzistorák vrabčí hnízdo ale chtěls co nej.
Tomu já rozumim a je mi to sympatický. Líbí se mi, když lidi vědí, jak věci fungujou a dokážou si je vyrobit. Problém pro mě ale je to, že jsem na tohle pájení spíš nešikovnej a mám o této oblasti jen základní povědomí. Věnuju se v životě jinejm věcem a čas a energie mi bohužel kvůli práci schází často i na ně. Co se hudby týče hudby, jsem v první řadě hudební fanoušek, a pak až (rádoby)audiofil. Chci si prostě jen pořídit slušnej gramofon, kterej se mi bude líbit a umožní mi využít potenciál stávající audio sestavy. Abych si prostě tu a tam mohl na koncertě koupit pěknou desku a pak si ji při neděli doma u kávy poslechnout. Každopádně děkuju za radu, koupim asi tu škatuli Behringer. A teď už zbývá jen sehnat pěkněj gramofon
.
-
TRANSIWATT
- Kontaktovat uživatele:
Ten Behringer je akceptovatelný, kup to.
-
TRANSIWATT
- Kontaktovat uživatele:
Lechsi, to je hrůůůza. Jestli na něj hraješ, tak zkus jedno kouzlo. Ty elektrolyty 1uF a 2uF vyměň za svitky stačí na 60 volt. (za pár kaček třeba v géemku) Doporučuji poskládat kapacitu ze dvou , lépe čtyř menších, výrazně se tím eliminuje jejich parazitní indukčnost. Mělo by to něco pěkného udělat se zvukem.lechos píše:Koukni sem, jedno prosté schémátko jsem kdysi zveřejnil...to zapojí i Hanka z kantýny.
Nehraji...nehraji...Pioneer A656 MK2 má dost dobrý intérní pre-amp RIAA MM/MC a gramo mám napojené na přímo zde.
Už jsem objednal, ale teď hodně zápolim s výběrem gramce. Neměl byste někdo chvilku (pokud se budete nudit) kouknout na inzeráty na aukru a bazosi, zda tam neuvidíte něco rozumnýho. Já jsem šíleně váhavej a hlavně nepoznám, co má smysl a co ne. Dík.
Znáš Thorens TD 190? Zahlídl jsem ho dneska u nás v bazaru.
Neznal jsem, ale pogooglil. Vypada to celkem jako moderni stroj. Kde a za kolik?
Samotne "190-ce" neni absolutne co vycitat a pokud je funkcni, musis mozna (casem) pripocitat jen cenu za novy reminek a mel bys vystarano. Puvodne (pred cca. 8 lety) stala nova kolem 320€, takze 1/3 az 1/2 ceny (podle stavu) by nebyla prehnana.
ALE- pokud je na ramenku jeste stale namontovana puvodni prenoska Ortofon "OMB 10", nebude se ti mozna jeji zvuk uplne zamlouvat. "OMB 10" sama o sobe je pomerne dobra prenoska , protoze je ale dost vysoka, nepasuje na 100% k, ve vysce nenastavitelnemu, ramenku Thorense. Jeden z mych byvalych kolegu z firmy "TD 190" (na me doporuceni
) koupil ale teprve vymenou prenosky za Goldring "1022 GX”, ktery je “o fous” nizsi, jsme dosahli opravdu “dokonaleho souzneni".
Pokud tedy "TD 190", tak prave s Goldringem, spravnou vysku ramenka neni totiz radno podcenovat.
Je to mozna spojeno s mirne vyssimi vydaji (jehlu na "OMB 10" bys ale asi stejne musel menit), potom to ale hraje “jako z praku”!
ALE- pokud je na ramenku jeste stale namontovana puvodni prenoska Ortofon "OMB 10", nebude se ti mozna jeji zvuk uplne zamlouvat. "OMB 10" sama o sobe je pomerne dobra prenoska , protoze je ale dost vysoka, nepasuje na 100% k, ve vysce nenastavitelnemu, ramenku Thorense. Jeden z mych byvalych kolegu z firmy "TD 190" (na me doporuceni
Pokud tedy "TD 190", tak prave s Goldringem, spravnou vysku ramenka neni totiz radno podcenovat.
Je to mozna spojeno s mirne vyssimi vydaji (jehlu na "OMB 10" bys ale asi stejne musel menit), potom to ale hraje “jako z praku”!
Jednou jsem měl v ruce gramo Fisher a to bylo stavěné na napájení 12V ss, podivný exponát...koukám že klasická síťová vidlice (zástrčka) tam není vidět proto si to raději ověř, ale tenkrát šlo o trochu jiný typ, značka málo u nás rozšířená.
-
TRANSIWATT
- Kontaktovat uživatele:
Proboha , to né. Z fotek sice není vidět žádný detail, ale podle mne se jedná o levný "hračkářský" typ. Raménko vypadá nějak podivně jakoby z plastu.
Obávám se že u tak levného šáska nemůže byt řeč o magnetodynamické přenosce...o jiných jako piezo čí keramická lépe neuvažuj, toť pozvolná smrt vinylu. I když...nejstarší LP mám z dob Tesla HC13 a kupodivu jakž-takž dodnes hrají, akorát Led Zeppelin a Deep Purple lic. Supraphon přeskakuje v jednom místě drážky. Pokud chceš láci tak ještě zvaž Tesla HC 43 (NC 430) ve třídě low-end jeden z lepších strojů.