LP deska nejlepší zdroj signálu ?

Prostor pro milovníky poslechu LP
Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

LP deska nejlepší zdroj signálu ?

Příspěvek od Dinosaurjr »

Lze říci že LP deska je nejlepší zdroj signálu ? Je to myšleno v porovnání s CD, SACD, mg. páska na kotouči, kazeta či flac. Samozřejmě pokud bude kvalitně nahraná a přehrána na kvalitní přenosce a gramofonu (alespoň stř. tř.) a PHONO PRE. Nebo analogu šlapou na paty digitální zdroje signálu ?

Kolargol
Kontaktovat uživatele:

Re: LP deska nejlepší zdroj signálu ?

Příspěvek od Kolargol »

Bude hořet nebude hořet ...

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Nejlepší zdroj signálu je ten s nejmíň zpraseným původním zvukem ať už samotným způsobem nahrání nebo následným masteringem. Na nosiči záleží až daleko za tím.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Dinosaurjr : Včera si to u mne slyšel, jak hraje originál Master pásek. Na kolotoči Denon byla referenční nahrávka LP, která byla vydaná k narozeninám majitele VDH.

Souhlasím a plně se ztotožňuji, s PítrsPraha --- Cituji : Nejlepší zdroj signálu je ten s nejmíň zpraseným původním zvukem ať už samotným způsobem nahrání nebo následným masteringem.

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

JJ ještě jednou děkuji za poslech. *palec* Jen po takovéto návštěvě, ve mě obvykle začne hlodat... Nakřápne mi to představu či směr. Jinak Máster pásek je dnes nesehnatelný, referenční LP z malých sérií jsou pro mě nedostupné, takže nejdostupnější jsou LP. A protože zvažuji, že bych si rozšířil počet el-píček, proto jsem se zeptal (na první pohled možná hloupě). Stále je, co se učit.

Předem všem děkuji za rady na nasměrování při hledání.

boxer

Příspěvek od boxer »

Jestli je lepší to či ono je nakonec úplně fuck. Protože hlavní je to, jak se to líbí tvým uším a tvé hlavě. Pokud ti vyhovuje analogový zvuk z LP víc, než digitální, ale přesnější zvuk, zbaven necností LP přenosu, ale mající zase jiné neduhy (nic není dokonalé), tak zajeď do Prahy do Černé Růže do 1.p. a navštiv Japan vinyl shop, vem si sebou hodně chechtáků a kupuj si radost. A pokud náhodou budeš mít těch penízků víc, stav se v Burzovním paláci a v prodejně se známkami ti jistě brzy dojdou.Tam maj těch LP jistě víc. A při pohledu na staré vintage mašinky všechmožných značek a se sestavou top Accuphase s druhými nejvyššími Sonusy, si užiješ. I druhá sestava na prémiových Primare a ???Piega taky dobrý.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Tohle mě dobře pobavilo *thumbs up*

"...A protože zvažuji, že bych si rozšířil počet el-píček, proto jsem se..."

"Píčka sem, píčka tam, ale opatrně, leze to do peněz :P

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Prezidet to řekl kulatněji...
No jasně dalších 10 LP min. po pětikile, tak jsem se poptal předem.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Z tohodle důvodu jsem se gramce zbavil. U perfektně zmasterovaných nahrávek (a vhodnýho typu hudby) to pro moje uši hrálo příjemněji než sebelepší digitál a byl jsem díky tomu schopnej odpustit principiální neduhy gramodesky. Ale takovejch desek je 5 %. Za sebe radši poslouchám ne právě perfektní master z "čistého" digitálu než ten samý ne právě perfektní master s přidáním fíčur gramodesky.

A bohatě bych si vystačil i s úplně obyčejným CD, kdyby interpreti a studia plně využívali jeho technické možnosti.

jupol
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jupol »

Nahrané na rýchlosti 19, to je masterpás podľa teba?

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

lidumil píše:
Dinosaurjr píše:Jinak Máster pásek je dnes nesehnatelný
ale jdi *2thumbsup*
No, jen na pásku nelze pořídit novější či dokonce nové nahrávky...

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Pokud má někdo k podobným informacím přístup, tak by bylo zajímvé zjistit, čím vším si nahrávka projde, jakými formáty a pak zjistit kdy jí může zájemce nejdříve získat.
Tím myslím, jestli je kvalitnější poslech z digitálního masteru pro výrobu gramodesky nebo až z gramodesky. Skoro bych si vsadil na nějaký hi-res digitální formát.

boxer

Příspěvek od boxer »

Zajímavá úvaha. Nějak mi to nebere.

Můžeš toto vysvětlit? To by mne zajímalo moc. jestli je kvalitnější poslech z digitálního masteru pro výrobu gramodesky nebo až z gramodesky. :shock: ;)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Ani me. Ale beru to jako dalsi Jarynovu vse-relativizujici nesmyslnou snahu se zapojit aniz by vedel, o cem pise.

Pokud mam signal A (dig. master), pridam k nemu hafo zkresleni, cimz ziskam signal B (gramo deska) a nasledne se ptam, jestli je lepsi signal A nebo B, tak mi z toho i pri sebevetsi snaze vychazi jedine: jsem blbec na n-tou.

Odpovědět