LP deska nejlepší zdroj signálu ?
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
LP deska nejlepší zdroj signálu ?
Lze říci že LP deska je nejlepší zdroj signálu ? Je to myšleno v porovnání s CD, SACD, mg. páska na kotouči, kazeta či flac. Samozřejmě pokud bude kvalitně nahraná a přehrána na kvalitní přenosce a gramofonu (alespoň stř. tř.) a PHONO PRE. Nebo analogu šlapou na paty digitální zdroje signálu ?
Re: LP deska nejlepší zdroj signálu ?
Bude hořet nebude hořet ...
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Nejlepší zdroj signálu je ten s nejmíň zpraseným původním zvukem ať už samotným způsobem nahrání nebo následným masteringem. Na nosiči záleží až daleko za tím.
Dinosaurjr : Včera si to u mne slyšel, jak hraje originál Master pásek. Na kolotoči Denon byla referenční nahrávka LP, která byla vydaná k narozeninám majitele VDH.
Souhlasím a plně se ztotožňuji, s PítrsPraha --- Cituji : Nejlepší zdroj signálu je ten s nejmíň zpraseným původním zvukem ať už samotným způsobem nahrání nebo následným masteringem.
Souhlasím a plně se ztotožňuji, s PítrsPraha --- Cituji : Nejlepší zdroj signálu je ten s nejmíň zpraseným původním zvukem ať už samotným způsobem nahrání nebo následným masteringem.
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
JJ ještě jednou děkuji za poslech.
Jen po takovéto návštěvě, ve mě obvykle začne hlodat... Nakřápne mi to představu či směr. Jinak Máster pásek je dnes nesehnatelný, referenční LP z malých sérií jsou pro mě nedostupné, takže nejdostupnější jsou LP. A protože zvažuji, že bych si rozšířil počet el-píček, proto jsem se zeptal (na první pohled možná hloupě). Stále je, co se učit.
Předem všem děkuji za rady na nasměrování při hledání.

Předem všem děkuji za rady na nasměrování při hledání.
Jestli je lepší to či ono je nakonec úplně fuck. Protože hlavní je to, jak se to líbí tvým uším a tvé hlavě. Pokud ti vyhovuje analogový zvuk z LP víc, než digitální, ale přesnější zvuk, zbaven necností LP přenosu, ale mající zase jiné neduhy (nic není dokonalé), tak zajeď do Prahy do Černé Růže do 1.p. a navštiv Japan vinyl shop, vem si sebou hodně chechtáků a kupuj si radost. A pokud náhodou budeš mít těch penízků víc, stav se v Burzovním paláci a v prodejně se známkami ti jistě brzy dojdou.Tam maj těch LP jistě víc. A při pohledu na staré vintage mašinky všechmožných značek a se sestavou top Accuphase s druhými nejvyššími Sonusy, si užiješ. I druhá sestava na prémiových Primare a ???Piega taky dobrý.
Tohle mě dobře pobavilo
"...A protože zvažuji, že bych si rozšířil počet el-píček, proto jsem se..."
"Píčka sem, píčka tam, ale opatrně, leze to do peněz

"...A protože zvažuji, že bych si rozšířil počet el-píček, proto jsem se..."
"Píčka sem, píčka tam, ale opatrně, leze to do peněz

- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Prezidet to řekl kulatněji...
No jasně dalších 10 LP min. po pětikile, tak jsem se poptal předem.
No jasně dalších 10 LP min. po pětikile, tak jsem se poptal předem.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Z tohodle důvodu jsem se gramce zbavil. U perfektně zmasterovaných nahrávek (a vhodnýho typu hudby) to pro moje uši hrálo příjemněji než sebelepší digitál a byl jsem díky tomu schopnej odpustit principiální neduhy gramodesky. Ale takovejch desek je 5 %. Za sebe radši poslouchám ne právě perfektní master z "čistého" digitálu než ten samý ne právě perfektní master s přidáním fíčur gramodesky.
A bohatě bych si vystačil i s úplně obyčejným CD, kdyby interpreti a studia plně využívali jeho technické možnosti.
A bohatě bych si vystačil i s úplně obyčejným CD, kdyby interpreti a studia plně využívali jeho technické možnosti.
ale jdiDinosaurjr píše:Jinak Máster pásek je dnes nesehnatelný

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=be ... l&_sacat=0
Nahrané na rýchlosti 19, to je masterpás podľa teba?
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
No, jen na pásku nelze pořídit novější či dokonce nové nahrávky...lidumil píše:ale jdiDinosaurjr píše:Jinak Máster pásek je dnes nesehnatelný![]()
Pokud má někdo k podobným informacím přístup, tak by bylo zajímvé zjistit, čím vším si nahrávka projde, jakými formáty a pak zjistit kdy jí může zájemce nejdříve získat.
Tím myslím, jestli je kvalitnější poslech z digitálního masteru pro výrobu gramodesky nebo až z gramodesky. Skoro bych si vsadil na nějaký hi-res digitální formát.
Tím myslím, jestli je kvalitnější poslech z digitálního masteru pro výrobu gramodesky nebo až z gramodesky. Skoro bych si vsadil na nějaký hi-res digitální formát.
Zajímavá úvaha. Nějak mi to nebere.
Můžeš toto vysvětlit? To by mne zajímalo moc. jestli je kvalitnější poslech z digitálního masteru pro výrobu gramodesky nebo až z gramodesky.

Můžeš toto vysvětlit? To by mne zajímalo moc. jestli je kvalitnější poslech z digitálního masteru pro výrobu gramodesky nebo až z gramodesky.

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ani me. Ale beru to jako dalsi Jarynovu vse-relativizujici nesmyslnou snahu se zapojit aniz by vedel, o cem pise.
Pokud mam signal A (dig. master), pridam k nemu hafo zkresleni, cimz ziskam signal B (gramo deska) a nasledne se ptam, jestli je lepsi signal A nebo B, tak mi z toho i pri sebevetsi snaze vychazi jedine: jsem blbec na n-tou.
Pokud mam signal A (dig. master), pridam k nemu hafo zkresleni, cimz ziskam signal B (gramo deska) a nasledne se ptam, jestli je lepsi signal A nebo B, tak mi z toho i pri sebevetsi snaze vychazi jedine: jsem blbec na n-tou.