Lze z fotografie poznat opotřebení LP?

Prostor pro milovníky poslechu LP
TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Lze z fotografie poznat opotřebení LP?

Příspěvek od TJK »

LawIAR: Reagoval si na mě... Ne na Vlada

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

právě proto vznikl nezničitelný formát nosiče CD, CD-R no komu nevoní ať brečí u piva nad sjetým LP

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Prosímtě co je na nosiči CD nezničitelného :-)?

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

CD je nezničitelný pokud ho nedostane do pracek pochcaný primitiv neandrtálec, stačí tak ?

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Mas zvlastni choutky s tim mocenim...

Nicmene to nic nemeni na nesmyslu o neznicitelnosti CD.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Lechos jistě tu nezničitelnost myslel při normálním používání, jinak jde zničit všechno, viz Excalibur:
zlomil jsi nezlomné..... :D

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

ano, destrukce hmoty, entropie narůstá,to je zákon termodynamiky, z našeho ovšem pohledu krátkého pomíjivého života takřka věčnost toť jest

vlad
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlad »

Já teda nemůžu souhlasit :P s tím, že digital remaster je lepší, pořizuji si desky kvůli analog master, ne kvůli digital remaster a jen starý věci, které mě zajímají a chci je.
Rozdíl, mezi nima teda je ! a nemyslím tím, že praskají a vytvářejí " nostalgic" atmosferu.
U těch prvních pressu a druhých pressů, je ta cena kolem min.3t(když máš štěstí) a výš, když chceš desku, která se bude dát dobře poslouchat(nebude ve stavu VG---...a potom poznáš rozdíl mezi digital remaster. Nepoznáš to samozřejmě z nějakých pressů co koupíš v CZ vinyl shopech.
Ale co je dobrá nahrávka a dobrý remaster je otázka, pro každého to může být něco jiného. ;)
Jinak říkám, pokud to chce někdo čistě na poslech a ne do sbírky doporučím s klidným srdcem CD nosič.

DRACK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRACK »

LawIAR píše:
TJK píše: Minulý týden jsem si donesl domů Pipera od Floydu v novém digi remasteru. Vypral, přehrál a na několika místech co otáčka to "šramot?" a skrze celou desku dost nepříjemný jakoby šum. Pod podrobným pohledem jsem uviděl jemné odlesky jakoby od od lis.prášku.
https://www.discogs.com/Pink-Floyd-The- ... se/8513521 toto vydanie?

Pink Floyd sa okrem Harvestu a par prvotriednych vydavatelstiev (ktore sa este neunuvali remastrovat floydov), neoplati kupovat.

Harvest je label to není výrobce, stejne jako plno dalších, vtomto pripade konkretne byla v anglii grammophone co.ltd kdo delal ty desky , Ti starsi ("rakvaci"( pamatuji legendarni DUN DUN India grammophone co. ty delaly kvanta desek na všech moznych labels vcetne Harvest a ta kvalita byla takova aby se ty desky daly hrat i v tropických podmínkách na mechanickem aparatu s ocelovou jehlou, tak to asi tak k tim labels . obdobne jakokdyz si koupis třeba Marlboro retka na filipinach tak budou chutnat jinak nez ty ze Svycarska.... krabička a napis budou skoro to same

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Dovolím si oponovat, jednu DUM DUM India doma mám (LZ) a kvalita je víc než slušná......
I Balkanton měl slušné kousky

DRACK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRACK »

ja ty desky pamatuji coby kluk to se prodávalo v sedesatkach a počátkem 70tek v tuzexu , jako kluci sme si to kupovali a samozdrejmne jsme z toho byly cely mokry deep purple , stones, beatles, ccr ,
ono musíš mit porovnani aby jsi videl/slysel ten rozdil, ja nejsem hifista ja to mam jen rad ale to musíš mit 20-30-40 a vice ruznych vydani od jedne a te same desky aby jsi teprve mohl zacit videt/slyset ten rozdil, Ti ortodoxni lovici ty ti dokonce budou tvrdit ze každý ten stamper hraje jinak (coz je každých cca300-500 desek z jednoho vydani) ja sem blbej a hluchej ja to neslysim ale u tich dum dum india desek to je videt to není třeba slyset , si poloz ty vydani vedle sebe s jinými a uvidíš ten rozdil.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

draku, LP a v Tuzexu ? kdy a kde ? nepleteš se náhodou ? audio kazety a džíny, baterky do kalkulačky, prášky na praní to ano ale LP desky ? nepamatuji...

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Mám i originál, a žádný rozdíl jsem nějak nezaznamenal (pravda, mezi poslechy uběhla dost dlouhá doba, delší než zahořování CD :D ), a rozlišování jednotlivých šarží výlisků už zavání psychopatií.
Jak tu kdysi kdosi vtipně poznamenal : Radši poslouchám hudbu.......

DRACK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRACK »

samozdrejmne cca do roku 1972 byly i rock albums pak uz jen takove pop jazz classic

hodne jsme si je kupovaly ve veletrznim palaci , tam byl docela slusny vyber ( 20-40 rock albums) dali se to tak rici, a dokonce si pamatuji ze to bylo uplne vzadu z pohledu od Vltavy, pak jsme chodily do palacke ulice a na jame v pruchodu tam mely 2-3 takove stojany jako na pohlednice a korat vetsi a v tom byly nastrkany desky , ty desky nebyly drahe staly cca 16- 34 bonu ty indicke byly prave za tich 16 to mi bylo sefe tak 12 roku sme to kupovali za 16 a prodavaly za 150 to byl 70 voci rys tak jako 12 tilety sem si prividelal 300-800 korun tydne na burze před Evropou , nemel jsem tenkrat provozni kapital vysoky tak jsem mel tak na 5-10 desek tydne a co jsem videlaly jsme nechaly v cukrarne za vetrniky , coca colu a v luxoru na flippru /pinn ball/ a mozna zbyla 1-2 desky do regalu

DRACK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRACK »

Lad2000 píše:Mám i originál, a žádný rozdíl jsem nějak nezaznamenal (pravda, mezi poslechy uběhla dost dlouhá doba, delší než zahořování CD :D ), a rozlišování jednotlivých šarží výlisků už zavání psychopatií.
Jak tu kdysi kdosi vtipně poznamenal : Radši poslouchám hudbu.......
ja patrim k tem psychopatum, ja to bnehraji , min98% co vlastním/nebo jsem vlastnil jsem nikdy nepolozil na gramofon, a když mas uricite mnozsvi prestane to jednoho bavit, nebo alespoň mne , voni ti co hromadi postovni znamky je take nelepi na dopisy,
vy doma hoříte cds to musí smrdet když se to pali, ale lidi pali i ty pet flasky a stary fusekle, proc ne když to tak jednomu vyhovuje, my palime plynovy koteĺ takovy ten eko , jsem setrny k zivotnimu prostředí.

Odpovědět