ja jsem rakvac ja pamatuji ještě doby kdy auta mela dreveny pneumatiky a tahaly je par konilechos píše:draku, LP a v Tuzexu ? kdy a kde ? nepleteš se náhodou ? audio kazety a džíny, baterky do kalkulačky, prášky na praní to ano ale LP desky ? nepamatuji...
Lze z fotografie poznat opotřebení LP?
Re: Lze z fotografie poznat opotřebení LP?
ps cemu rikas original Peckham/Ludwig????DRACK píše:ja patrim k tem psychopatum, ja to bnehraji , min98% co vlastním/nebo jsem vlastnil jsem nikdy nepolozil na gramofon, a když mas uricite mnozsvi prestane to jednoho bavit, nebo alespoň mne , voni ti co hromadi postovni znamky je take nelepi na dopisy,Lad2000 píše:Mám i originál, a žádný rozdíl jsem nějak nezaznamenal (pravda, mezi poslechy uběhla dost dlouhá doba, delší než zahořování CD), a rozlišování jednotlivých šarží výlisků už zavání psychopatií.
Jak tu kdysi kdosi vtipně poznamenal : Radši poslouchám hudbu.......
vy doma hoříte cds to musí smrdet když se to pali, ale lidi pali i ty pet flasky a stary fusekle, proc ne když to tak jednomu vyhovuje, my palime plynovy koteĺ takovy ten eko , jsem setrny k zivotnimu prostředí.
Ještě teda k tomuhle, to je také časté zaklínadlo: jak jsou remastery podařené,že na nich dělal bla bla bla, že tyhle Floyd remaster používáme jsko referenční LP atd atd..pořád dokola.TJK píše:LawIAR: Nemyslím si. Mám několik desek floydů v digi RM a hrají více než solidně. CD až na MoFi RM CD a první press na CD se na LP nechytají.
Lechos: Někteří desky umí udělat tak že nepotřebují zvláštní péči (ani co se OQC týče) co se např pračky týče. Tahle série prostě není výrobně OK.
Zvukově je velmi dobrá úrovni. Velmi dobré.
Ale, zrovna ty Pink Floyd se Sydem, jsou dobrá ukázka toho jaké je to blábolení dnešního marketingu, prodavačů 180gramového remaster shitu.
Kdo má vydání z roku The Piper at the Gates of Down 67, ví, že nové reedice nehraje tak dobře, ale jestli je vyčištění a digitalizace a srovnání nahrávky to pravé...no, proti gustu...v mém případě říkám, přivázat na frisbee a zahodit pořádně daleko.
PS: a to samé platí např. o Freak Out! 66