Myčka lp Knosti disco antistat

Prostor pro milovníky poslechu LP
Ramones
Kontaktovat uživatele:

Re: Myčka lp Knosti disco antistat

Příspěvek od Ramones »

feco64 píše:to spyon áno správne. za tie peniaze čo stojí ani nemôže ;) kým nenašetríš na poriadnu určite postačí.
Větší lopatu, než na tom videu, jsem neviděl :(
A přitom se s ní pracuje velmi elegantně. Stačí otáčet přímo krytem etikety, pak s krytem postavit do stojanu a teprve následně odšroubovat, když už žádná kolize nehrozí.

feco64
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feco64 »

ja by som to v stojane určite nešróboval.

Obrázek

TheAlchemist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TheAlchemist »

Ahoj,
ak mám práčku Knosti 2, má zmysel vyprať úplne novú LP? Aký na to máte názor? Tejto témy som sa síce dotkol už v diskusii ohľadom antistatických obalov a bolo mi odporučené prať aj nové LP, ale má to zmysel pri takejto práčke, ktorá ani neodsáva? Teraz mi totiž došli nejaké nové LP a pri pohľade na nich mi je proste ľúto ich vyprať a možno "zničiť" to pôvodné kúzlo...
a najmä otázka - prejsť NOVÚ platňu len antistatickou kefou na LP a následne vložiť do antistatických obalov Nagaoka - pokazil by som tým niečo?
Stratí antistatický obal svoju funkciu pokiaľ nová doska nebude vypratá?
Jasné, niečo iné je prať bazárové špinavé platne, avšak čo s tými novými? :o :|

Lapi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lapi »

Prát vždy a měnit obal.Aspoň já to dělám vždy , ještě jsem neměl novou desku která by nebyla totální lapač prachu :)

LUK

Příspěvek od LUK »

Koupit si pračku a pak jí nepoužívat protože "je ti to líto" mi přijde docela vtipný :lol:.
A strčit nevypranou desku do čistého obalu, je zas vyhazování i těch 5 Kč z okna. Nový desky jsou častokrát víc zaprasený než ty použitý a tím spíš potřebujou vyprat. Vždyť se na ty nový desky podívej, kolikrát je ten bordel na nich vidět snad i ze dvou metrů.

A použít antistatickej kartáč na LP opravdu nestačí, jen si to vyzkoušej setřít s ním nečistoty z nevypraný desky, chěl bych vidět jakej s tím budeš mít úspěch (respektive vím jakej budeš mít úspěch). Tenhle kartáč se používá před každým přehráním každé strany desky.

Prostě nevypraná deska mi nesmí přijít na gramofon.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Pokud hledáš výmluvu,proč neprat,tak jsi na špatném fóru!!!!!Pokud nechceš prát,a už to řešís ve více vláknech,tak jsi magor.Bud per automaticky,nebo se neptej a měj to zasrane jak chceš,ale už teď je mi líto přenosky!!!!!A jak chceš následně ty špinavé desky hrát,to teda nevím.Takze příště se radši ptej,jak vyprat,než jestli to má cenu prát!!!!!! ;)

TheAlchemist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TheAlchemist »

Vďaka za odpovede.
Išlo mi hlavne o to, že je to lacná práčka, platne majú po vypraní vlastne len odkvapkať, tak či neprať radšej len tie staré, už hrané platne :) Že či tú novú dosku skôr nepokazím :)

terahera:
Ešte som nepral, dokonca teraz sa ešte len chystám kupovať gramo ( :shock: ), pretože moje predošlé bolo úplný šmejd a veľa o tom všetko dookola neviem. Takže sorry, nechcel som sa vyhovárať, skôr sa len pýtam preto, lebo už nechcem určite nič opäť pokaziť :D (napr. čistenie platní jemnou utierkou po rade od niekoľkých ľudí - nehifistov... a že prečo sú tie platne aj tak špinavé a nabité statickou elektrinou :D )

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

terahera píše:
02 lis 2017 23:12
Pokud hledáš výmluvu,proč neprat,tak jsi na špatném fóru!!!!!Pokud nechceš prát,a už to řešís ve více vláknech,tak jsi magor.Bud per automaticky,nebo se neptej a měj to zasrane jak chceš,ale už teď je mi líto přenosky!!!!!A jak chceš následně ty špinavé desky hrát,to teda nevím.Takze příště se radši ptej,jak vyprat,než jestli to má cenu prát!!!!!! ;)
za rok na fóre sa z teba stal celkom agresívny prispievateľ. :lol:

Každopádne, pán alchimista, neboj sa vyprať ani novú platňu. Fakt je to nutnosť ako píše LUK. Ten sajrajt je častokrát vidno aj z 2 metrov a hlavne potom počuť.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Myslel jsem to samozřejmě v dobrém ;) I když to možná vyznělo agresivně :( Ale prát za každou cenu i nové desky ;)

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

LawIAR píše:
03 lis 2017 00:13
terahera píše:
02 lis 2017 23:12
za rok na fóre sa z teba stal celkom agresívny prispievateľ. :lol:
A to ještě nemám cerabally :D :D :D

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

s dierkou alebo bez?!

Ne šak jasne, ja viem, že si to tak myslel, len som sa pousmial. :D Nič vážne.

*offtopic*

octavius
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od octavius »

Vobec nemusis riesit ci je pracka lacna alebo draha kazda je lepsia ako ziadna :lol: a uprimne povedane starej LP by ti malo byt viac "luto" ako tej novej lebo ta stara je z najvacsou pravdepodobnostou kvalitnejsia ako ta nova *fnuk*

buxy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od buxy »

Ja pre istotu periem aj nove ihned po otvoreni obalu. Minuly rok som si kupil Pink Floyd Division Bell a platna pri prvom hrani bez vypratia praskala, aj ked volnym okom bola cista. Odvtedy kazdu novu platnu hned po rozbaleni vyperiem, vysusim a je pokoj. Manzelka mi hovori, ze aj nove saty ked donesie z obchodu tak ich najprv operie, az potom ich mozme nosit. Pracku mam tiez Knosti a pri pocte LP {cca 250ks} mi zatial staci.

octavius
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od octavius »

ja mam 289ks :) Ako casto opakujete pratie povedzme celej serie? Ja tiez ako prikupujem tak okamzite periem ale ako casto potom periete zase?

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Nikdy neperu celou sbírku, to jsem udělal jen při zakoupení první pračky. I když vlastně celou ji vypranou pořád nemám - furt mám odloženo bokem cca 400-500 vinylů, které ještě na svoji chvilku čekají. Ale jsou to věci které teď neposlouchám a mám je z nostalgie, popř. jsem je koupil v bazaru s tím, že "to bych si chtěl někdy poslechnout"...

A jak často desky peru? Po přehrání odkládám desky, u kterých mám pocit, že "jsem je již hodněkrát přehrál", nebo že "praskají a asi chtějí vyprat" . Dávám je bokem k nově zakoupeným a až se mi jich nakupí pár desítek, tak vytáhnu pračku a vše vyperu. Ovšem občas se stane, že koupím desku, u které nevydržím čekat, takže vytáhnu pračku hned a rovnou vyperu vše, co je na praní připraveno. A u toho vlezu i do bedny s "čekajícíma" a pár desek vytáhnu a zařadím do regálku v poslechovce...

Odpovědět