Dobrý večer vážení ,
po přečtení předchozích příspěvků , a vyhledávání starých strojů ,bych si dovolil kolegovi navrhnout tento gramofon. NOVÝ !!! .
Zdůrazňuji,že nejsem jakkoli zainteresován v prodeji s touto firmou ani s výrobcem.Jen jsem měl chuť trochu přispět do diskuze a podělit se o mojí zkušenost se strojem a spokojenost.Bohužel si nemohu dovolit High-end vyhlášenou značku. Chtěl jsem ,ale něco víc než Tesla NC 440 , abych mohl použít lepší přenosku a pořádně silný akrylový talíř.
Přibližně před 3 roky jsem ho tu koupil skoro za 20 tisíc.Současná cena je úplně jinde ( níž !! )
Řekl bych ,že je to taková vstupní brána do High -Endu - za ještě přijatelné peníze hodně muziky. Že to montují v Číně to už dnes neřeším.
Vyžaduje samozřejmě pečlivé nastavení. Přiloženy šablony i stroboskop na nastavení otáček,šroubováček a olejíček na ložisko.Je ale bez plexi krytu!
Namontoval jsem MC přenosku Dynavector 10X5 ( tehdy se dala koupit kolem 10 tisíc ) .Jak hrají MC přenosky ,které jsou v současné době pod 10 tisíc nemám vyzkoušeno , ale jde o to, že na toto gramo můžete dát lepší přenosku bez obav. Nastavit lze úplně všechny parametry včetně VTA ramene.Kabeláž je údajně Cardas Audio.
Domnívám se ,že to stojí za zamyšlení.
Přeji úspěšný výběr s pozdravem M.C.
https://www.htpshop.cz/gramofonove-pris ... on-sph-r3/