Renown píše:Podle rozpočtu od nejlevnější nahoru :
Music Hall Tracker
Ortofon OM5E
Ortofon 2M Red
Ortofon 2M Blue
výše už bych asi nešel, stejně tak bych vzhledem k DD motoru nešel do MC přenosky.
Takže zbývá MM a na to je místní guru Efičák.
Efičák Forever !
Analog gou! Renown gou !!!
Dovolte mi, abych Vás seznámil s svou obsedantní představou korehence, muzikality a ucholibosti přenosek Moving Magnet. Máte špičkový, dobře seřízený, ne příliš provozovaný gramofon? Máte nová, nebo špičkově ošetřovaná LP a chcete dále rozšiřovat sbírku? Pak je zde MC a celé království MC a nejlepších světových přenosek, především z Japonska a Dánského Ortofonu. Pro lidi je MM. Suprafonky, Eterny Polskie nagrania, to vše ožívá pod dobře sladěnou kombinací phona MM a kombinace přenosky s ramínkem. Ptejme se, co chutná báječnému phono boxu SEII., z hájemství mého vzácného přítele Renowna ? Přesně cituji jeho osvícený výběr:
Music Hall Tracker - výrobce japonská Nagaoka
Ortofon OM5E
Ortofon 2M Red
Ortofon 2M Blue
Tato vybraná dánská trojice je esencí hladkosti korehentní, rytmické posloupnosti a chceme-li dopřát uchu gramofonového basu, zvláště poslední jmenované Ortofon 2M Blue. Per Windfeld z Dánské centrály, mi píše v přísně osobním mailu - pdf., že řada 2M, zvláště modrá, překonává světově dobře přijímanou OM30 nejen zvukem, dynamikou a hudebností, ale především lepší cenou. Nahý diamantový hrot 2M Blue, skýtá pohled na užitečný šperk, rafinovaně leštěný diamant za účelem sníženého snímání hluku. 2M blue se velmi hezky instaluje. Šroubky z nemagnetické mosazi s šroubují přímo do ořechů v přenosce, konec s nepraktickým lovením matiček. Výstupní napětí 5,5 mV srovnává digitální a analogový signál do zesilovače, bez nutnosti změny zesílení. Tzn., že po poslechu dobře nahrané vážné hudby Vám CD nenadzvedne hrníčky v kuchyni. 2M Blue má obvyklou neutralitu Ortofonu, ale barev se dostává z nahrávky překvapivě dost.
Při poslechu podobné cenové hladiny od Grada - Gold, se mi zdály středy až příliš vygravírované a výšky měly výrazně sladký zvuk. Ale v každé nahrávce. Po čase to přijde uchu divné. OM5E, bych rozhodně doporučil pro klasickou, v tom je opravdu dobrá. Music Hall Tracker, jsem slyšel na DJ gramofonu Stanton 150. Líbila se mi na něm velmi. Bez přímého srovnání s kvalitou propracovaností a příslušně větší cenou 2M, je pohoda a překrásně barevně podávaným středům a celkovou spojitostí báječná. Pohyblivým magnetům zdar. Život je krátký na nevyvážené HiFi. Hraní si s přenoskama nechte efičákovi.
Ale kdybys na Technicse chtěl Ortofon Cadenza Blue, nebo Ortofon A90, na ramínku nejlépe Pro-Ject EVO 9cc, Nebo Ortofon AS212S, nebo SME-3009, není to blbost. Je to pohodlí DJ's direct drive a zvuku Hifi, nejlepšího možného. Viděli jsme test takového gramofonu v periodikách na západ odtud.
http://cartridge-clinic.de/index.php?id ... difikation
Hanýsku, děkuji za námět, hezky jsem se vyřádil.

Více takových milých vláken!!!
Succesful Analogue, Goou Renown!