Návrat k analogu po 20-ti letech.

Prostor pro milovníky poslechu LP
lachim
Kontaktovat uživatele:

Re: Návrat k analogu po 20-ti letech.

Příspěvek od lachim »

rad hifi

bylo by skvělé, kdyby jsi vydržel!
ač na našem fóru má aparát za 1,8 téměř každý....
osobně bych tedy byl za novou tvář mooooc rád.

renown

dodej mu trochu odvahy, please
:-)

zdar je v tílu.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

rad_hifi píše:nedostatek smyslnosti
Ale no to snad ne :D
Pavel Macura Audio

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Návrat k analogu po 20-ti letech.

Příspěvek od Svensound »

Mládenci všem díky za názory.
Pro mne je nynější návrat ke gramofonu po 22-ti létech největší měrou podmíněn nynější profesí. Moje nabídka komponentů se od srpna 2009 rozšířila o slušný a zaplatitelný phono preamp od ATOLLU a ten prostě musí být k něčemu připojen.
Mám-li být upřímný, digitální zdroj muziky mě svým odstupem, detailností a dynamikou vyhovuje více.
Jak zde bylo také řečeno, analog má své limity. Ale vzhledem k tomu, že mě prioritně jde o muziku, tak tyto limity tolik neprožívám a ani do budoucna neuvažuji i nějakém upgradu gramofonu. Mým nárokům tato kvalita vyhovuje. Zvolil jse opět po létech " dělníka " na poli analogu, ano je to Technics. Mnozí se asi usmějí, ale moje letité zkušenosti s jeho spolehlivostí zvítězily. Je to sympatický odlitek, žádné chrastítko. Myslím si, že je rozumné investovat více peněz do dobré muziky.
Analog prostě zaujal u mne opět svoje pevné místo. :arrow: Mám ho rád!

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Svensound - Moc pěkně napsáno. Samozřejmě chápu plnně pořízení analogu. Postupně mě myšlenka na gramofon opouští.

rad_hifi - Opravdu bych rád a zcela určitě nejen já poznal komponenty tvého systému. Tohleto už musí být skvělé.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

pro PMA :

třeba Vás to, Pavle, ještě chytne : http://www.soundhifi.com/sl1200/index.htm

Už i babička říkala :"Odříkaného chleba největší krajíc !"

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Lubore, Technics je OK (vzhledem k ceně neskutečný), mě zklamal jiný přístroj (cca 50km od Prahy), kde jsem měl "očekávání".
Pavel Macura Audio

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

samozřejmě vím co máte na mysli :)

hanysek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanysek »

Nechci otvírat nove vlákno...jelikož se více méně taky vracím k analogu nebude to sice po dvaceti letech ale plus mínus ;-)
Mám na cestě za výbornou cenu klasiku SL1210 MKII, dotaz zní jakou přenosku zvolit pro začátek? Předzesilovač pro gramo mám obyčejný Pro-ject Phono Box MkII. Kdysi jsem míchal a používal Concordy od Ortofonu, ale teď chci gramo vyloženě jen na poslech. Co doporučíte? Je potřeba dávat na něco bacha při výběru? Nebo bude pasovat více méně cokoliv? Poslouchám převážně elektronickou muziku, styl depeche mode, massive attack apod...

Díky za každou radu...

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Podle rozpočtu od nejlevnější nahoru :

Music Hall Tracker
Ortofon OM5E
Ortofon 2M Red
Ortofon 2M Blue

výše už bych asi nešel, stejně tak bych vzhledem k DD motoru nešel do MC přenosky.
Takže zbývá MM a na to je místní guru Efičák.
Efičák Forever !

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Renown píše:Podle rozpočtu od nejlevnější nahoru :

Music Hall Tracker
Ortofon OM5E
Ortofon 2M Red
Ortofon 2M Blue

výše už bych asi nešel, stejně tak bych vzhledem k DD motoru nešel do MC přenosky.
Takže zbývá MM a na to je místní guru Efičák.
Efičák Forever !
Analog gou! Renown gou !!!

Dovolte mi, abych Vás seznámil s svou obsedantní představou korehence, muzikality a ucholibosti přenosek Moving Magnet. Máte špičkový, dobře seřízený, ne příliš provozovaný gramofon? Máte nová, nebo špičkově ošetřovaná LP a chcete dále rozšiřovat sbírku? Pak je zde MC a celé království MC a nejlepších světových přenosek, především z Japonska a Dánského Ortofonu. Pro lidi je MM. Suprafonky, Eterny Polskie nagrania, to vše ožívá pod dobře sladěnou kombinací phona MM a kombinace přenosky s ramínkem. Ptejme se, co chutná báječnému phono boxu SEII., z hájemství mého vzácného přítele Renowna ? Přesně cituji jeho osvícený výběr:
Music Hall Tracker - výrobce japonská Nagaoka
Ortofon OM5E
Ortofon 2M Red
Ortofon 2M Blue
Tato vybraná dánská trojice je esencí hladkosti korehentní, rytmické posloupnosti a chceme-li dopřát uchu gramofonového basu, zvláště poslední jmenované Ortofon 2M Blue. Per Windfeld z Dánské centrály, mi píše v přísně osobním mailu - pdf., že řada 2M, zvláště modrá, překonává světově dobře přijímanou OM30 nejen zvukem, dynamikou a hudebností, ale především lepší cenou. Nahý diamantový hrot 2M Blue, skýtá pohled na užitečný šperk, rafinovaně leštěný diamant za účelem sníženého snímání hluku. 2M blue se velmi hezky instaluje. Šroubky z nemagnetické mosazi s šroubují přímo do ořechů v přenosce, konec s nepraktickým lovením matiček. Výstupní napětí 5,5 mV srovnává digitální a analogový signál do zesilovače, bez nutnosti změny zesílení. Tzn., že po poslechu dobře nahrané vážné hudby Vám CD nenadzvedne hrníčky v kuchyni. 2M Blue má obvyklou neutralitu Ortofonu, ale barev se dostává z nahrávky překvapivě dost.

Obrázek

Při poslechu podobné cenové hladiny od Grada - Gold, se mi zdály středy až příliš vygravírované a výšky měly výrazně sladký zvuk. Ale v každé nahrávce. Po čase to přijde uchu divné. OM5E, bych rozhodně doporučil pro klasickou, v tom je opravdu dobrá. Music Hall Tracker, jsem slyšel na DJ gramofonu Stanton 150. Líbila se mi na něm velmi. Bez přímého srovnání s kvalitou propracovaností a příslušně větší cenou 2M, je pohoda a překrásně barevně podávaným středům a celkovou spojitostí báječná. Pohyblivým magnetům zdar. Život je krátký na nevyvážené HiFi. Hraní si s přenoskama nechte efičákovi.

Ale kdybys na Technicse chtěl Ortofon Cadenza Blue, nebo Ortofon A90, na ramínku nejlépe Pro-Ject EVO 9cc, Nebo Ortofon AS212S, nebo SME-3009, není to blbost. Je to pohodlí DJ's direct drive a zvuku Hifi, nejlepšího možného. Viděli jsme test takového gramofonu v periodikách na západ odtud.
:mrgreen:

Obrázek

http://cartridge-clinic.de/index.php?id ... difikation

Hanýsku, děkuji za námět, hezky jsem se vyřádil. :D Více takových milých vláken!!!
Succesful Analogue, Goou Renown!

hanysek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanysek »

Děkuji Vám kluci za vyčerpávající odpovědi. Eficak to vzal velice hezky poeticky :-)
Já bych asi nešel tedy výše než do té 2M Blue, spíše se přikláním k 2M Red jen z důvodů ceny, modrá už je docela vysoko na mé poměry.
Ze začátku asi stejně nebudu mít s čím porovnat takže to bude více o subjektivním dojmu.

Modifikace SL1210 na tvém odkazu je úžasná...zvláště ten poslední obrázek přijde mi to jako nabušená MUSCLE kára :-) Nádhera...
Ještě bych měl jeden dotaz...čím propojit Phono Box s gramofonem? Musí to být klasický cinch se zeměním, prodává se nějáká hotovka?
Nic sem totiž nenašel....

Ještě jednou díky kluciii....

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vonvichousch »

Nechci zakládat další téma, tak jen taky se dovoluji přihlásit k navrátilství k analogu,i když sem o něj před lety zavadil jen letmo.Tak mě ty vaše příspěvky "zblbly",že jsem postupně vytahal z komory, kam se odkládají věci co je líto vyhodit a postupně se znova na světle objevila NC 470,NC 500,NC 440 a úplně z rohu HC11 (na 78rpm desky) a ještě jeden zbývá,ke kterému jsem se nedostal a nevím co to je.Pak jsem z krabice vybalil Thorens TD 280Mk II a budu se snažit je sprovoznit.První věc,co mě čeká, je obstarat si nějaký předzesilovač,protože můj AVR není vybaven předzesilovačem pro gramofon.
Takže si dovolím Vás tu občas "obtěžovat" dotazy,když si nebudu vědět rady (což asi bude často) ;)

Timto si dovoluji všechny na tomto foru pozdravit.

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Ahoj, vítej zde :)
Máš pěknou sbírku gramofonů a všechny z Litovle ;)
Ještě by jsi měl vytahat z té komory nějakou tu sbírku LP :P

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vonvichousch »

Ahoj ,těch desek tam je asi 300,ale nevím,co se mi bude líbit,otec má přeci jen trochu jiný hudební vkus než já ,ale určitě se tam pár Pink Floydů nebo nějaká klasika najde ;) . Zatím jsem vytahl ještě dvě krabice s německýma hifi časopisama z začátku 90.let,tak si je prohlížím,je tam dost o gramofonech taky.
Nevím jak s těma gramofonama,zatím jsem pčekontroloval tu NC500 a NC470 tak ty fungují,nemají zborcený talíř jenom u NC 470 nejde zvedáček.
Uvažuji,že si asi nechám ten Thorens ,tak teď jenom budu muset vyřešit předzesilovač (našel jsem nějaký postavený okolo NE5532 podobné zapojení jako NAD PP-1) a postupem času přenosku, v tom Thorensu je stanton 500mk3 ,v Teslach jsou Ortofon y OM10 a AT 110E ,bohužel s ulomenou jehlou :( .

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Tesla NC500 je o moc lepší než NC470. Thorens TD280 jsem viděl pouze na obrázcích, neznám jej z vlastní zkušenosti. Nevypadá špatně, ale nebude to velký rozdíl ve srovnání s mým oblíbencem Tesla NC500. Thorens bude mít jistě levný DC motor a ten pohon bude hlučný ve srovnání se synchronním motorem Tesly. Myslím, že výběr mezi nimi bude spíše otázkou vkusu.
Jak Ortofon OM10, tak i Audiotechnica AT110 jsou celkem ok. Stanton znám pouze nějaké DJ přenosky a ty se pro HiFi nehodí.
Překabelovat rameno, vyměnit konektorky k přenosce, vyhodit signálový kabel který je tam napevno, nahradit jej něčím lepším, případně tam dát krabičku s cinchemi, vyčistit a promazat ložisko talíře, osadit novou přenosku, seřídit a bude to hrát výborně !

Odpovědět