rad_hifi píše:PMA píše:rad_hifi píše: Macura je technik, analog je pocit.
Tyhle komentáře je možno si klidně odpustit, neznáme se, neznáme svoje preference, vkus ani zkušenosti, tak bych si to nedovoloval - je to hloupost.
Samozřejmě souhlasím.
Jen mne to napadlo a tak jsem to napsal.
Jinak pocit muže být upřímnější než úmyslný kontakt.
s pozdravem, radim
Zkratkovite a jednoduche soudy bych neschovaval za slova "pocit muze byt uprimnejsi nez umyslny kontakt".
Takoveto reakce jsou typicka pro cesko-slovenska hififora. Zel, pocity (a to i v technicke oblasti / tematech) zde hraji prilis velkou roli a kazdy druhy se stava "zasvecenym znalcem" - to uz neni komentar smerem k rad_hifi. A tak se na zaklade subjektivnich dojmu (jak se mi libi poslech - pripadne jak se mi libi psychologicky zmanipulovany poslech) vytvareji obecne pravdy, za ktere se bojuje az do krve.
Nevidim duvod, proc s vetou PMA takto nesouhlasit. Poznamka - mam doma novy gramofon a stovky desek s klasickou hudbou.
Zaroven souhlasim s PavelN, ze poslech z desky se mi v mych konkretnich podminkach (moje aparatura v me poslechovce) libi vice. Dnes pri poslechu na velmi kvalitni aparature (SACD, veeeelmi kvalitni zes. a repro, na prvni dojem dobre vyresena poslechovka) jsem nemohl nez smeknout pred tak kvaltnim zvukem. A protoze obsah = hudba je pro me hlavni, uzival jsem si poslech ( i pokec)