Před časem jsem zakoupil gramofon Marantz-TT15 (sice je to Marantz, ale vyrábí jej Clearaudio), který je z výroby osazen MM přenoskou Clearaudio Virtuoso. Dále jsem obnovil svou sbírku desek zakoupením mnoha titulů klasické hudby převážně z produkce Speakers Corner Records (180g). Údajně se jedná o dosti kvalitní vinyly, proto mě překvapuje jedna věc - desky neustále praskají. Koupil jsem tedy pračku SmartMatrix opět od Clearaudia a vše vypral (což by se vlastně mělo i před prvním hraním), bohužel žádné zlepšení nenastalo. Pomocí nástrojů (poměrně drahých - jak jinak, když jsou od Clearaudio) jsem opět seřídil veškeré nastavení raménka (a hlavně VTA) pro 180g desky. Ovšem stále žádné zlepšení. Zajímavé však je, že 20 let stará, poměrně už dosti jetá deska (120g), po vyprání vůpec nepraská. Totéž se dá říci o všech ne180gram vinylech nehledě na stáří, míru opotřebení i rozdílné VTA (v tu chvíli nastavené pro 180g desky). Začínám mít podezření, že přenoska se zkrátka se 180g vinyly nechce kamarádit. Jelikož mám stejně v plánu pořídit si MC, chtěl jsem se dotázat na nějaký vhodný model, u kterého na základě zkušenosti vyplývá, že nelupe (nebo aspoň velmi málo). Cenová kategorie by byla +/- 20.000. Předem děkuji za pomoc.
Tom