Oprašte své kazeťáky
Oprašte své kazeťáky
http://ekonomika.idnes.cz/americky-vyro ... nomika_rts
Osobně mám z nostalgie kazeťák, hodně originálních kazet a hlavně i jednou nahraných ( většinou chrom a metal ), sem tam mi někdo, když si jde pro kabely přinese co našel po tátovi nebo na půdě. Někdy se dá vybrat i kvalitní kazety + nahrávky.
Už je to nějaký rok co jsem dostal od Milana ( bývalí prodejce Svensound --Supra ) několik pásků chrom a metal -- byly nahrané v době burz za totáče a věřte hrají jako by se zrovna nahrály a jsou tam opravdové lahůdky.
Osobně mám z nostalgie kazeťák, hodně originálních kazet a hlavně i jednou nahraných ( většinou chrom a metal ), sem tam mi někdo, když si jde pro kabely přinese co našel po tátovi nebo na půdě. Někdy se dá vybrat i kvalitní kazety + nahrávky.
Už je to nějaký rok co jsem dostal od Milana ( bývalí prodejce Svensound --Supra ) několik pásků chrom a metal -- byly nahrané v době burz za totáče a věřte hrají jako by se zrovna nahrály a jsou tam opravdové lahůdky.
Re: Oprašte své kazeťáky
A momentary lapse of reason...audio kazety se nevrátí, mrtvý a slabý formát, zoufalý pokus prodat staré zásoby to je můj názor. Jo pokud zrovna nejde o top model decku, Tascam nebo Drahoš, to je jiný kafe.
Mám pouze TEAC V-8030S a plná spokojenost.
Na metalky jsem nedosáhl ale pár chromek z oněch časů předrevolučních ještě mám, Sony, TDK, Fuji a Maxell taktně pominu Basf nejhorší mechanika co znám...nezničitelné jsou Sony HF90 (normal) z burzy když měl deck (Aiwa) točítko hejbátko Bias tak dávaly výsledky k nevíře jak z CD.
já kdysi pořádného decka moc chtěl, ale nikdy ho neměl.
kámoši hodně nahrávali na burzy, takže jsem chodil slintat k nim.
nejvíc se mi tehdy líbily Aiwy.
nakonec jsem koupil minivěž Sony, která mi vydržela dlouhé roky a hrála opravdu dobře, měla slušné třípásmovky ve dřevě a dvojkazeťák byl taky dobrý - bytelné dveře s dobrou mechanikou, skvělé hlavy a celé to mělo vychytaná dotyková tlačítka,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
a až jsem pak poprvé koupil dělené komponenty, už byly kazeťáky pasé....
pokud jde o kazety, v té zlaté éře jsem jich měl stovky, hlavně heavy metal, kupoval jsem normálky, červené a zelené Sony nebo TDK, páč byly jednoznačně nejlepší.
kámoši hodně nahrávali na burzy, takže jsem chodil slintat k nim.
nejvíc se mi tehdy líbily Aiwy.
nakonec jsem koupil minivěž Sony, která mi vydržela dlouhé roky a hrála opravdu dobře, měla slušné třípásmovky ve dřevě a dvojkazeťák byl taky dobrý - bytelné dveře s dobrou mechanikou, skvělé hlavy a celé to mělo vychytaná dotyková tlačítka,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
a až jsem pak poprvé koupil dělené komponenty, už byly kazeťáky pasé....
pokud jde o kazety, v té zlaté éře jsem jich měl stovky, hlavně heavy metal, kupoval jsem normálky, červené a zelené Sony nebo TDK, páč byly jednoznačně nejlepší.
Dadaft:
Já na tom byl stejně. Taky jsem vždycky deck chtěl. Pamatuju jak jsem "záviděl" burzovým šmelinářům jejich Soňáky, Aiwy, Techniky kdy jsem kupoval pro svého Sharpa WF 939 později Aiwu V70 kazety. Tech kazet jsem měl taky docela dost. Většinou chromky a normalky. Maxellka XL II byla asi jedna z nej. S přechodem na CD pak MD (toho jsme měl taky jenom portablový - ani nevím kde se všemi MD skončil) jsem se ji zbavil (vyhodil do popeláku). Občas, když uvidím někde na aukru nějaký pěkný kousek, tak měl chytne mlsná a uvažují že bych si něco pořídil (stejně jako kotoučák). Ještě štěstí že mám svou drahou polovičku, který mě umravňuje
.
Já na tom byl stejně. Taky jsem vždycky deck chtěl. Pamatuju jak jsem "záviděl" burzovým šmelinářům jejich Soňáky, Aiwy, Techniky kdy jsem kupoval pro svého Sharpa WF 939 později Aiwu V70 kazety. Tech kazet jsem měl taky docela dost. Většinou chromky a normalky. Maxellka XL II byla asi jedna z nej. S přechodem na CD pak MD (toho jsme měl taky jenom portablový - ani nevím kde se všemi MD skončil) jsem se ji zbavil (vyhodil do popeláku). Občas, když uvidím někde na aukru nějaký pěkný kousek, tak měl chytne mlsná a uvažují že bych si něco pořídil (stejně jako kotoučák). Ještě štěstí že mám svou drahou polovičku, který mě umravňuje

Dodneška mám
funguje pořád, ale už ho vlastně skoro vůbec nepoužívám. Jen by potřeboval vyčistit a seřídit. Měl jsem většinou CrO2 - TK SA, Maxell XL II S, Sony UX S a Fuji. Ještě jich několik krabic nerozbalených někde mám.

Kazet deck mám přes 2 roky ve stavu hibernace - nefunkční, volný řemen co třetím motorkem otevírá dvířka kazety a vysouvá lištu s hlavami. Ještě jsem se neodhodlal k autopsii a případné výměně dílu, takový gešeft v okolí bydliště nikde není musel bych aspoň do Helkonu v Havířově. Pořádnej cívkáč to ano, chtěl jsem mít nějaký ReVoX, TEAC, Sony, Grundig, Philips, Akai...nejlépe 9.5-19-38 cm/s a 1/2 stopý už se to nestihne...
Kdybych zhruba před 25 lety věděl to, co dnes, tak bych se na (jakýkoliv) kazeťák vykašlal a koupil video se stereofonním záznamem zvuku (s manuál. řízením záznam. úrovně) za nějakých 18-20000,- Kč a měl bych po starostech. Protože jsem však v té době tyto vědomosti neměl, pořídil jsem si kazet. magnetofon, čehož dodnes lituji. Systém CC byl poplatný době svého vzniku na začátku 60. let a měl všechny možné nectnosti, které si lze představit. V této souvislosti mě napadají ještě dvě reminiscence : 1/ Nákup kazet od namistrovaných prodavačů v Tuzexu a nákup bonů od našich vesměs snědých a otravných spoluobčanů (konec 80. let). 2/ Výprodej v podstatě už prakticky neprodejných kazet. magnetofonů rakouskými a německými obchodníky s HiFi, kteří si tím velice pomohli a podpořili i HDP svých států (začátek 90. let).
I video mám velmi slušné -
jen už na nahrávání hudby na něj nikdy nedošlo. Taky by potřebovalo asi vyčistit a zkontrolovat.

No jo...ale VHS kazety zmizely z pultů dřív než audio CC tak rychle jde vývoj kupředu v prodejnách OKAY či Planeo nějaké asijské padělky obou zmíněných formátů v akci občas vidět jsou...ani v dobách boomu audio kazet (70.-80.léta) nebyla u nás situace růžová, Emgeton, Scotch, Maxell LN a z Polska pašovaná Stilon (lic.Agfa) nepočítám nabídku Tuzexů jen pro valutovce a poloilegální burzy hudebnin, soukromý dovoz prakticky neexistoval, železná opona byla těsná...
presne - pouzival jsem a kvalita byla tak dobra, ze jsem pak i nejake unikatni nahravky zkusil prevest na CD a bylo to v pohode poslouchatelnesekal píše:tak bych se na (jakýkoliv) kazeťák vykašlal a koupil video se stereofonním záznamem zvuku (s manuál. řízením záznam. úrovně) za nějakých 18-20000,- Kč a měl bych po starostech.
-
- Kontaktovat uživatele:
Sekale, to s tím použitím videa VHS bylo trochu jinak. Zvuková stopa i u "super hifi" rekorderu se kvalitou moc nelišila od kazetových mgf. Rychlost posuvu byla také jen 4,75 cm/s.
Pro kvalitní záznam koumáci vymysleli záznam na obrazovou stopu přes rotační hlavičku. L/P NF signál byl namodulován na nějaký nosný kmitočet . Detaily neznám, jen vím, že k tomu bylo potřeba vyrobit nějaké obvody pro modulaci, demodulaci. Pokud má někdo nějaké zkušenosti ať je sdělí.
Já to tenkrát neřešil, užíval jsem si svých B116 a SM261.
Pro kvalitní záznam koumáci vymysleli záznam na obrazovou stopu přes rotační hlavičku. L/P NF signál byl namodulován na nějaký nosný kmitočet . Detaily neznám, jen vím, že k tomu bylo potřeba vyrobit nějaké obvody pro modulaci, demodulaci. Pokud má někdo nějaké zkušenosti ať je sdělí.
Já to tenkrát neřešil, užíval jsem si svých B116 a SM261.
...no tak s tím videem jsem to provozoval dokonce nedávno : potrebuji-poradit/cdr-t11552-50.html
.....ovšem lenost zvítězila. Nicméně asi 8 mých oblíbených desek jsem stihl na 2 VHSky nahrát. Kvalita byla slušná - i přestože mne někdo od toho odrazoval, protože to automat nezvládne. Poradil si s tím bez jakýchkoli problémů ! ...
Budu muset je někde zas vyhrabat, připojit video (to bude zas trochu problém, protože se to tu v bytě trochu přeházelo)
.....ovšem lenost zvítězila. Nicméně asi 8 mých oblíbených desek jsem stihl na 2 VHSky nahrát. Kvalita byla slušná - i přestože mne někdo od toho odrazoval, protože to automat nezvládne. Poradil si s tím bez jakýchkoli problémů ! ...
Budu muset je někde zas vyhrabat, připojit video (to bude zas trochu problém, protože se to tu v bytě trochu přeházelo)
-
- Kontaktovat uživatele:
Ale to není vono. Přečti si to výš, co píše hans20. Zvuková stopa nic moc.Hans20 píše:Nemohu se zbavit dojmu, že ten CD rekordér je smysluplnější. Hi-Fi video nijak oslnivej hudební výkon nepředvádí. Nehledě na rychlost přístupu a jiný osery který to s sebou nese. Oproti CD je to ještě prehistoričtější technika, aktuálně bez jakýkoliv podpory. A mastit to na x let strý pásky ... no nevím, nevímSám jsem to před lety zkoušel a nakonec jsem od toho upustil. Indexovat skladby pro vyhledávání, obří kazeta, ....
Vítejte zpět v 90. letech
To je snad lepší koupit slušný MD rekordér. Těch je k mání spousta včetně médií a dá se to i případně přenášet. To s videem asi nejde
Argumenty, že je to komprimovaný a kdesi cosi fakt neberu.
Zrovna minulý týden se na Aukru prodal Denon CDR 1000 za 900 kč.