Oprava gramochassis

Prostor pro milovníky poslechu LP
Boro
Kontaktovat uživatele:

Re: Oprava gramochassis

Příspěvek od Boro »

Cením si vašu ochotu, no nemám to srdce, aby som tento Soňáčik vyhodil. :) Skúsim by som teda ešte zohnať novú prenosku, ak sa teda nedá nijak nastaviť ramienko... :|

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Akai je trochu jiné kafé. http://www.youtube.com/watch?v=LoZIIXtKU_0

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Ja som si ho kúpil pre začiatok, pán čo mi ho predal mi ho chcel nastaviť a tak, ale to som úmyselne odmietol s tým, že ak mám o to reálny záujem tak bude najlepšie naučiť sa to. A naozaj pre to naučenie sa to oplatí, všetky základné gramo parametre sa nastaviť dajú. Veľmi sa mi páči ta automatika, žiadne motorčeky, všetko sú to len pružinky a páčky a že to funguje doteraz a bez akejkoľvek chyby a odchýlky, to ma zarazilo najviac :D

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Kdybych si byl přečetl ten slovanet předtím, tak si neošoupávám klávesnici ani s odkazem na náhradní jehlu.

Boro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boro »

Nevidím dôvod na takúto reakciu, S499_1023, ani netušíš, ako mi tvoj odkaz na novú prenosku pomohol... Ale budiž... :)
Akai je možno super, ale nepáči sa mi dizajn, a navyše je to full automat, a tým pádom u mňa nepochodí - pre mňa má najväčšie čaro ten moment, keď si prikladám ramienko nad platňu, a to očakávanie po jeho poklese... ;) Keď teda mám obetovať tento zážitok, vymenil by som ho jedine za Sony PS-X555ES, za ten by som dal aj ľadvinu, len teraz nie som zrovna pri peniazoch. :D

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Boro. Já bych ti navrhoval dát na místo přenosky zahnutý rezavý hřebík. Pokud bude přeskakovat, přilep na hlavičku raménka trochu plasteliny / modelíny/. Pokud se bude s pod hřebíku odvíjet špona, tak trochu uber, pokud bude i nadále přeskakovat, tak ještě trochu přidej. Pusť si Budvarku a neotravuj s kokotinama.

Boro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boro »

No to je úroveň... :roll:

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Neveril by si ale aj na automate sa dá položiť ramienko rukou :D A je jasné že ho nemôžeš chcieť ty potrebuješ plastový, tento je z dreva - z doby drevenej :D Keď sa tomu budeš naozaj venovať a nepozerať na tie 4 písmená, že SONY, až potom sa naučíš počúvať hudbu. Držím palce.

PS: ale tvoje príspevky naozaj budia dojem, že si z ľudí robíš prdel :D, ak to tak nie je, tak raz v starobe budeš mať toho harampádí celé kopy :D

Boro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boro »

Poprosím ľudí, ktorí nemajú nič rozumné na jazyku, aby sa radšej nevyjadrovali. ;) Ja sa k vám chovám slušne, a preto trvám na recipročnom prístupe. *thumbs down*
Ak je tu ešte niekto ochotný poradiť mi, budem mu veľmi vďačný, keď mi napovie ako zoštelovať vyváženie ramienka pomocou tých dvoch otvorov... ;)

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Každý jsme nějak začínali, chlapci trochu shovívavosti.

Boro, líbí se mi jak bereš hifinu bez naduté sebestřednosti.
Kdo si projde základem a vychytá i neodstranitelné mouchy, postoupí poučen.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Každý z tých príspevkov má v sebe kus rozumu :D Skús sa na to pozrieť z opačnej strany, zo strany tých, čo ti chceli poradiť, možno zistíš že tu už rozumné rady a argumenty došli. To ramienko sa nedá nastavovať, je to tak a svojimi naivnými otázkami z toho ramienka neurobíš ani SME ani REGU ani PJ :D
Založil si flame? Nakoľko sa dokážeš celkom slušne vyjadrovať, tak u teba predpokladám toľko inteligencie, že si musel pochopiť čo ti ostatný napísali a to nielen tu na fóre, ale aj na slovanete.
Ak si tie rady nepochopil, napriek zhode všetkých ostatných členov fór, kde sa radíš, tak prehodnoť svoje slová o rozumnej rade. Otázka bola zle položená, mala znieť takto: " Dá sa s týmto gramofónom niečo robiť, myslím s nastavením ramienka?"
Odpoveď: " Nie, nedá sa to, ramienko to neumožňuje.

Boro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boro »

Ďakujem efičák. Si azda jediný človek, ktorý ma pochopil... *thumbs up*

Určite by som si všetok servis robil sám, ale bohužiaľ, nemá ma kto naučiť ani len základy elektrotechniky, tak som sa obrátil na internet a tunajších odborníkov.
Ak to niekoho uráža, že tu riešim hi-fi komponenty za pár korún, tak sa ospravedlňujem, a ak by mi ešte niekto bol ochotný poradiť aby som už doriešil ten gramec a neotravoval vás ním, budem mu veľmi vďačný... Nemám čo ponúknuť, len vďaku a úctivý prístup, no hádam sa ešte nájdu v dnešnej dobe ľudia, ktorým to bude stačiť a budú ochotní poradiť mi (napríklad tak ako pán efičák). :)

A pre kite19 - pozri pár príspevkov vyššie: je zrejmé, že sa to ramienko dá vyvážiť, akurát mi nebolo presne poradené ako na to. ;)

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Na príspevky sa vykašli, tu máš návod, a dúfam že pochopíš, že nastavenie u tohto gramofónu neexistuje, tá dierka čo je pri základni ramienka nastavuje sa ňou výška ramienka, nič iné na ňom nenastavíš.

návod: http://www.manualscenter.com/manuals/so ... xoe1I2YbIW

prečítaj si to a potom pokračuj v inteligentných otázkach, dúfam, že po prečítaní prídeš s otázkou či sa to nedá nejako obísť, lebo si vážiš ten gramofón. Váž si radšej ľudí, ktorý sa ti snažia poradiť a strácali tu s tebou čas.

Boro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boro »

Dobre, ale možno aj nastavenie výšky ramienka by pomohlo... ;)
A navyše, dal som tu dnes fotky dvoch dierok na ramienku, a niekto sa tu k tomu vyjadril, že sa tým nastavujú ložiská - možno práve to pomôže, neviem. :(

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Máš návod, tak sa už nepýtaj, lebo sa pýtaš na sprostosti, naozaj.
Výška u gramofónu rieši len ramienko voči platni aby bolo vodorovné a ihla snímala v správnom uhle, a tá druha diera je vzhľadom na návod len prelis do plastu. Na slovanete ti dali odkaz na nastavenie gramofónu od Rowinga, tak si ho prečítaj aby si pochopil, čo sa na gramofóne nastavuje, lebo to pravdepodobne nevieš a keď budeš ovládať základné pojmy, môžeš sa pýtať ďalej. Ak je človek lenivý, žiadna rada nepomôže.
Pýtaš sa blbosti a teoretizuješ o veciach o ktorých nič nevieš.
Od teraz to považujem za flame a dúfam, že sa tu už nenájde podobný zúfalec ako ja, čo sa bude snažiť poradiť ti :D
Tebe sa poradiť nedá, utekaj na Facebook a pokecaj si tam o tvojich teóriách.

Zamčeno