Oprava gramochassis
Re: Oprava gramochassis
Asi nerozumieš - tie dve dierky ktoré som dnes odfotil sú vraj nejaké červíky na nejakú vážku, ale ja neviem čo to je a v manuáli ku gramcu to nie je popísané... 

Rozumiem
Prečítaj si ten slovanet, máš tam odkaz na návod aj v češtine, máš návod na nastavenie gramofónov všeobecne od Rowinga.
Naozaj už bolo povedané všetko.
Chcem sa spýtať čo študuješ a na akú tému píšeš diplomovku? Predpokladám, že téma bude súvisieť s internetovými diskusiami, ty sa nepýtaš, skúšaš reakcie diskutujúcich. Ak sa mýlim v tomto, tak máš poruchu chápania napísaného textu.
Všetko už bolo vysvetlené, máš návod, si úplne mimo?, alebo si zhúlený?
Mám na notebooku dierku, nevieš mi povedať na čo je?
Študuješ psychológiu alebo si blázon ?

Chcem sa spýtať čo študuješ a na akú tému píšeš diplomovku? Predpokladám, že téma bude súvisieť s internetovými diskusiami, ty sa nepýtaš, skúšaš reakcie diskutujúcich. Ak sa mýlim v tomto, tak máš poruchu chápania napísaného textu.
Všetko už bolo vysvetlené, máš návod, si úplne mimo?, alebo si zhúlený?
Mám na notebooku dierku, nevieš mi povedať na čo je?
Študuješ psychológiu alebo si blázon ?

Už som ho zbežne pozeral, no je to zbytočné podrobne študovať, kým nemám zakúpené tie vážky...
Lebo kým (ak) ich zoženiem, dovtedy zabudnem, o čom som čítal. 

Hlavně nic nevyhazuj, PS-LX100 je celkem dobrý aparát - pro začátečníka. Pokud přeskakuje na vícero deskách tak výměna přenosky nebo samotného hrotu - musí se však dodržet ten původní typ, odlišné většinou nepasují, jen vyjímečně ano jako Nagaoka JT411 do Tesla VM2201, nezkoušel jsem ale říká se to. Přítlak - svislá síla na hrot, zkontroluj a pokud gramofon má nastavitelný antiskating (kompenzace dostředivé síly) nastav správnou hodnotu, možná mechanismus ramínko moc táhne směrem k okraji desky, to se stává.
Lechos, ďakujem ti veľmi pekne za rady.
Skúsim teda kúpiť tú novú ihlu Sony ND-155G (netuším, či tam teraz nie je náhodou typovo nesprávna), pohrám sa nejak s tým ramienkom a hádam sa to spraví. 

A jejda...teď koukám že šásko Sony PS-LX100 má fixaci přenosky do headshellu ramínka na 4 piny, není to standart 1/2" to nám trochu zúží výběr adekvátní náhrady a už jsem Ti chtěl doporučit přenosku Sony VL 48 G která patří k levnějším, u nás cca 450 Kč, origoš hrot bude asi nejlepší jen v krajnosti lze použít bazmek adaptor T4P který to umožní.
http://www.graled.cz/p/177/vl-48-g

http://www.graled.cz/p/177/vl-48-g

Skúsim teda objednať origo hrot od tých nemcov, dúfam, že dorazí v poriadku... 

- vonvichousch
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
No nevím,jestli se ti čas a finance investované do opravy tohoto "gramofonu" vrátí...v podobě alespoň ucházejícího zvuku.Co si tak vzpomínám,tak tenhle gramec nehrál dobře ani jako nový.
Záleží len na uhle pohľadu - chápem, že pre niekoho, kto je zvyknutý na gramce za 100000Kč nebude hrať tento Soňák ani trošku dobre, ale zase pre niekoho, kto si kupuje gramce za 20€ v Kauflande, pre neho bude tento gramec znieť neopakovateľne úžasne... 

- vonvichousch
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ale prd za 1000000Kč... kdyby byl ten Soňák v OK stavu,nemusel bys do něj nic investovat,tak OK,stačí Ti,stačí tvoje věc...ale investovat do něj ?No tvůj boj...Boro píše:Záleží len na uhle pohľadu - chápem, že pre niekoho, kto je zvyknutý na gramce za 100000Kč nebude hrať tento Soňák ani trošku dobre, ale zase pre niekoho, kto si kupuje gramce za 20€ v Kauflande, pre neho bude tento gramec znieť neopakovateľne úžasne...

Koukněte, Boro...a mechanika gramo je zcela v pořádku ? Co hnací řemínek, není volný - vytahaný ? Kolísání otáček...motorek, suché ložisko talíře...Neznám ten model dopodrobna ale prověř. Prohlídni hrot pod mikroskopem, lupa je slabá.
Boro... skvěle jsem se pobavil ve tvém vlákně na slovanetu
Nicméně co ti chci poradit, přestaň neuváženě vyhazovat velké peníze za staré vraky...
Opět a zase zaplatíš hodně za pokus o záchranu plastového gramce, který ti nakonec asi stejně nebude k ničemu. Protože i s novou přenoskou nebudeš mít jistotu, že ten gramec bude hrát... z důvodu nulové nastavitelnosti. Nemluvě o dalších skrytých vadách...
Já osobně jsem sehnal svou první audio sestavu za 1500,- a to v tom byl Gramofon Tesla NC 440, zesilovač Sony F235R a 3 pásmové regálovky Philips. Bylo to bezproblémové a krásný vintage... Ale to co předvádíš ty
Nicméně i přesto mi přišlo nerozumné do NC 440 investovat a pořídil si raději Pro-Ject RPM 1.3... Jelikož když srovnám ceny desek a cenu gramofonu, je gramofon opravdu to nejmenší. A zničit takové Pink Floydy (původní USA, UK výlisky) v ceně překračující cenu Tesly, by byla věčná škoda.
Takže moje rada zní, pořiď si slušný gramo - začni třeba od řady Tesla NC 440... a budeš mít gramofon na celý život, když budeš chtít... v důsledku ušetříš spoustu peněz a starostí... (navíc za tu dobu co to řešíš, už sis mohl vydělat daleko více než je cena gramce
)

Opět a zase zaplatíš hodně za pokus o záchranu plastového gramce, který ti nakonec asi stejně nebude k ničemu. Protože i s novou přenoskou nebudeš mít jistotu, že ten gramec bude hrát... z důvodu nulové nastavitelnosti. Nemluvě o dalších skrytých vadách...
Já osobně jsem sehnal svou první audio sestavu za 1500,- a to v tom byl Gramofon Tesla NC 440, zesilovač Sony F235R a 3 pásmové regálovky Philips. Bylo to bezproblémové a krásný vintage... Ale to co předvádíš ty

Nicméně i přesto mi přišlo nerozumné do NC 440 investovat a pořídil si raději Pro-Ject RPM 1.3... Jelikož když srovnám ceny desek a cenu gramofonu, je gramofon opravdu to nejmenší. A zničit takové Pink Floydy (původní USA, UK výlisky) v ceně překračující cenu Tesly, by byla věčná škoda.
Takže moje rada zní, pořiď si slušný gramo - začni třeba od řady Tesla NC 440... a budeš mít gramofon na celý život, když budeš chtít... v důsledku ušetříš spoustu peněz a starostí... (navíc za tu dobu co to řešíš, už sis mohl vydělat daleko více než je cena gramce

Zvysene treni loziska raminka umi porusit plynulost snimani zaznamu. Namaz obe loziska.
Lechos a efičák, ďakujem vám za dobrosrdečné rady, zajtra sa budem podľa nich pokúšať dostať gramec znova do formy.
Radep, taktiež ďakujem za racionálnu úvahu.
A k ostatným nemám čo dodať, len toľko, že ja proti vám nič nemám ani som sa k vám nikdy nechoval neprimerane či neúctivo (práve naopak), tak by som poprosil o trošku servility vo vyjadrovaní na moju adresu, ďakujem.
Mám teraz na mysli hlavne slovenských bratov, ktorí sa na rozdiel od Čechov a Moravákov akosi nevedia zmestiť do kože a vyjadrujú sa k veciam, ktoré nesúvisia s touto témou. 

A k ostatným nemám čo dodať, len toľko, že ja proti vám nič nemám ani som sa k vám nikdy nechoval neprimerane či neúctivo (práve naopak), tak by som poprosil o trošku servility vo vyjadrovaní na moju adresu, ďakujem.

servilita, servilnosť = poníženosť, podlízavosť, pätolízačstvoBoro píše:...tak by som poprosil o trošku servility vo vyjadrovaní na moju adresu, ďakujem.Mám teraz na mysli hlavne slovenských bratov, ktorí sa na rozdiel od Čechov a Moravákov akosi nevedia zmestiť do kože...
Nemám dôvod sa k Tebe a ani nikomu inému takto chovať. Nečuduj sa že Slováci na Teba reagujú tak ako reagujú keď robíš hanbu Slovenskému národu.