pasivní předzesilovač
Re: pasivní předzesilovač
ne, melo by to byt ciste pasivni, jen potenciometr v tom hlinikovem pouzdre a s vyvedenyma 4 kablikama s XLR konektorama
Proč by měl být čtyřnásobný? Nehledal bych za cenou nějaký magický obsah nebo vyjímečnou kvalitu. Spíš je daná malou konkurencí v těchto praktických udělátkách. Já kupoval obyčejný sluchátkový kabel s potenciometrem a byl problém něco takového najít a zrovna laciný taky nebyl.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Protože symetrika.
No to je otázka. Z diagramu kabeláže to tak nevypadá a specifikace tam žádné nejsou. XLR podle mě použili jenom proto, aby to šlo bez problémů zapojit do ostatních komponentů výrobce.
Takže ojeb?
"do profesionálního, tak domácího studia" ...profíci snad jedou symetrikou
Na obrázku zapojení, je zmínka o symetrice
"do profesionálního, tak domácího studia" ...profíci snad jedou symetrikou
Na obrázku zapojení, je zmínka o symetrice
horsi je, ze jsem nasel nejaky diskuze, kde si lidi hromadne stezuji na sum/praskani, takze potak asi bude nevalny kvality
Pak není co řešit. Stejně je asi nejlepší použít přepínané pí články s konstatní impedancí, pokud možno malé. Určitě by bylo zajímavé, mít mezi komponenty přizpůsobené propojení, třeba s koaxy 50 ohm. Třeba by to taky pomohlo.
Pánové, rád bych vyzkoušel na mé sestavě nějaký slušný pasivní předzesilovač, najde se dobrá duše, kterou by to zajímalo třeba z opačné strany? Nabízím na vyzkoušení na sestavě Vaší zase můj lampový předek. Jde mi čistě o zvědavost a zkušenost. Jsem z JM. Prostě takový testík dvou odlišných řešení předku. Ideálně XLR propojení.
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Doporučuji minimálně vyzkoušet celopassiv od pana Říhy. Audiovisual Technology z Plzně. Sám jej mám doma k aktivum a jedním slovem paráda 
Hm...samozřejmě o něm vím. Dokonce jsem vedl s firmou řeč ještě dříve, než vznikl. Zeptám se Tě, jak by si hodnotil tento preamp z hlediska podání prostoru? Nepochybuji o tom, že bude dynamický a bude hrát detailně i čistě, naproti tomu , jen výrazně dobrá řešení umí přidat (nebo možná neubrat) jakousi "uvěřitelnost", dobré "časování" a prostor. Možná bych ho mohl vyzkoušet, jen nechci "obtěžovat" nějakého prodejce či výrobce bez možnosti případné koupě...a k tomu patří zjištění co nejvíce informací...díky za odpověď.
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jak píšeš, dynamika, čistota projevu, to všechno je dle mého soudu perfektní. Co se týká prostoru, no, jde o to, že ten předek prostě podá nahrávku takovou, jaká je. To je asi jeho největší "nectnost" 
Podle mého, prostor je o nahrávce a akustice a rozestavení beden. Vzhledem k tomu, že já si s akustikou nemůžu doma moc vyskakovat, nejsem schopen ti podat relevantní vyjádření, jaký prostor opravdu je při ideálních podmínkách. Každopádně, měnil jsem sestavu z gruntu, proti minulé skokový posun, včetně toho prostoru.
Jsem přesvědčen o tom, že ti kluci z AVT preamp půjčí úplně v pohodě. Já ho měl doma asi týden, abych se rozhodnul. Nebál bych se toho...
Podle mého, prostor je o nahrávce a akustice a rozestavení beden. Vzhledem k tomu, že já si s akustikou nemůžu doma moc vyskakovat, nejsem schopen ti podat relevantní vyjádření, jaký prostor opravdu je při ideálních podmínkách. Každopádně, měnil jsem sestavu z gruntu, proti minulé skokový posun, včetně toho prostoru.
Jsem přesvědčen o tom, že ti kluci z AVT preamp půjčí úplně v pohodě. Já ho měl doma asi týden, abych se rozhodnul. Nebál bych se toho...
Otviram existujici vlakno na toto tema. Rad bych vyuzil bypass prednich RCA u lampoveho Yaqina MC100B, ale muj streamer bohuzel nema regulaci hlasitosti. Udaje o vstupni/vystupni urovni signalu jsou v uplne odlisnych urovnich pri urcitem typu signalu, cili z toho nejsem moc moudry co se tyka prepoctu.
Streamer: output voltage 2,2 Vrms/ 0dB/ 1kHz/ 500ohm
Yaqin: input voltage volitelna 0,25V/0,6V
Urcite nechci nejake high-end pozlatko opredene marketingem uz kvuli cenove relaci Yaqina. Dekuji za vase zkusenosti a rady.
Streamer: output voltage 2,2 Vrms/ 0dB/ 1kHz/ 500ohm
Yaqin: input voltage volitelna 0,25V/0,6V
Urcite nechci nejake high-end pozlatko opredene marketingem uz kvuli cenove relaci Yaqina. Dekuji za vase zkusenosti a rady.
Libi se mi neco takove, pokud to funguje:
https://www.schiit.com/products/sys
https://www.schiit.com/products/sys
Davide ten má jednoduchý potenciometr. Přemýšlel bych spíš o tomto: https://www.ebay.com/itm/Nobsound-High- ... 0008.m2219 a nebo toto:
https://www.ebay.com/itm/HiFi-Passive-P ... 0005.m1851
https://www.ebay.com/itm/HiFi-Passive-P ... 0005.m1851