pasivní předzesilovač

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
petrL
Kontaktovat uživatele:

Re: pasivní předzesilovač

Příspěvek od petrL »

Proč se pořád divíte ceně? Uvědomte si, že takový je současný režim. Produkuje úzkou skupinu lidí, pro které ty peníze nejsou problém. No a vedle toho relativně chudou střední vrstvu, kam asi většina patříme...

Pokud jde o placení poslechu, neumím si představit, jak majitel studia bude u miliardáře škemrat o pětistovku... Nejspíš nebude. V tomto režimu za všechno musejí platit jenom socky.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

petrL píše:majitel studia bude u miliardáře škemrat o pětistovku... Nejspíš nebude. V tomto režimu za všechno musejí platit jenom socky.
Nebude. Ten miliardář si to totiž objedná kvůli designu na doporučení architekta a zvuk řešit nebude, protože to bude mít hlavně funkci bytové dekorace... A takové zákazníky tyto studia přece musí milovat, narozdíl od prudičů, co chodí poslouchat a vybírají podle toho, zda to někde cinklo míň či víc...

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

petrL: Tys byl za socíku nějakým stranickým činitelem?

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Ne, dokonce ani u lidovců. Proč se ptáš?

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Kecy, jako u Jílkové. Máte slovo ! :?

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

No hele, jako jeden z mála v této diskuzi tuhle technologii už 8 let používám a jsem s ní spokojený. Takže snad něco můžu napsat. Většinou se divíte ceně nebo vás pohoršuje. Mně spíš připadá divné, že existují lidé, kteří za takovou věc tolik chtějí dát. Nejsou tito lidé náhodou přeplacení? (já vím, každý má přece právo si vydělat kolik mu dovolí, bla bla bla)

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Tady nejde o to kdo kolik ma nebo nema, kde je jak majetny ci ne. Jde o to, ze někdo z takové praseciny dela neco nad pozemského a jeste to tady stupidně obhajuje. To uz nemluvím, o drzosti prodejců.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

a nějaké vlastní zkušenosti s pasivním předzesilovačem?
na debatu o smyslu ceny nebo ultra-ceny si založte jiné vlákno, prosím.

osobně jsem byl častěji vybízen k testu nějakého pasivního kousku.
k dispozici jsem měl i precizně postavený "atenuátor". nikdy jsem se však "nedokopal" k vyzkoušení.
vždy mě odradila ta "holota" takového řešení.
:-)
rád bych určitě slyšel pasivní kousek za 300.000 versus (vlastním uším) známý/aktivní kousek. Tak-nějak podobné cenové "kategorie".
např. mcint 500 nebo AR Ref5Se, Audionet G2 nebo i 4x levnější "Marsh SE by D.Vrána".

Odar

Příspěvek od Odar »

Na zaciatok mozno staci zaguuglit po nejakych meraniach tych pristrojov.

hifipartnercz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hifipartnercz »

Dobrý den,

nechci se k tomu vracet, jen podotknu, jak jsem již zmínil, že vše je otázkou férové dohoddy.
Je to jen jakási "obrana" před notorickými okupanty hifistudií, kteří mne v roce 12, kdy jsem tento pro mnohé nesmyslný poplatek nevybíral, také navštívili. Pár jsem jich poznal na různých vystavách. Ale jak sám vím, je to mimo zadané téma, čili bych to už rád neřešil. ;-)
Věřím, že to je však jediná věc která mne s i pro mne nesympatickým slizounem PB spojuje.
Ať Vám to hraje jak nejlíp může co nejdéle...

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Mám jen technickou - píše se blu-ray a ne blue-ray.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

https://www.muziker.cz/tc-electronic-le ... me-control

Kdyz to funguje ve studiu, a co jsem cetl par hodnoceni, tak to pry funguje dobre bez vlivu na kvalitu zvuku,
mohlo by to fungovat i pro hifi pouziti - jako pasivni regulace mezi DAC a koncak nebo aktivni monitory.

Uvazuju o nearfield monitorech krmenych primo z M-DACu a tahle hracka by mohla nahradit fixni attenuator pro omezeni hlasitosti.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Zvláštní, tvrdit o potenciometru, že "se aktivuje po připojení propojovacího kabelu" :-)
Ale ta cena :shock:

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

petrL píše:Zvláštní, tvrdit o potenciometru, že "se aktivuje po připojení propojovacího kabelu" :-)
Ale ta cena :shock:
no kdyz to srovname s kabelama, ktery nemaji ani ten (snad kvalitni) potenciometr a hlinikove telo, tak to je vlastne v relaci ...

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Cena? Jestli je v tom kvalitní čtyřnásobný poťák se zaručeným souběhem, tak to něco stojí. Nebo je v tom něco jiného?

Odpovědět