Pro-Ject RPM10.1
Re: Pro-Ject RPM10.1
Já bych tomu i věřil, muj hrot je v naprostem pořadku jako kdybych ho pravě koupil! A věřim že tak bude i za dalšich 10 let, samozřejmě když ho budu pravidelně čistit a chovat se k němu slušně! Kdyby tato firma napsala pravdu tak toho asi moc neprodaji. Kamarad má na staré 440 přenosku Shure už od 80 let a kontrolovali to digi mikroskopem a je taky v pořádku a ma nahrano určitě hodně.
Uvědomte si že máme společnost hromadné výroby ale zároveň vynucené hromadné spotřeby jinak bychom výrobou na sklad skončili jak bolševik. Není v zájmu koncernů dát klientovi trvanlivý výrobek s životnosti 20 let příkladem (jako že existují) kupte si, kupte si, kupte si zboží které nepotřebujete za peníze které nemáte. Na půjčku, na lízu, na kredit, na splátky. Ani mně se to nelíbí ale houby naděláte, vo tom vážení kapytalyzmus je a třetí cesty nět. P.S. audio aparáty co vidíte pod čarou mají v průměru 22 let a není důvod nic měnit, opravit si umím sám.
SOUHLAS, je to pravda s tou společnosti i těma komponentama. Kamarad ma zesilovač Pioneer A-400 koupen někdy v roce 90-91 a šlape skvěle a i tak hraje a nemá duvod ho měnit, před rokem ho měl na kontrole u jednoho servisaka-hifisty a vše v pořadku.
Kdyby ještě šlo o čs.výrobky tak budiž...poroste a podpoří ze zaměstnanost, budou pracovní místa ale opak je pravdou: peníze ládujem cizím firmám a šikmookým parchantům. A u nás...podniky v likvidaci a hrozivá nezaměstnanost. O tom nám ryšavý komediant ochlasta z Hradu jaksi zapoměl tenkrát povědět.
Že se i na hifinázorech dočkám STZH DBL, to jsem si fakt nemyslel.
jo...nezáviské fórum, by the way, what is this "STZH DBL" ?
Stojí to za ho*no, dříve bylo líplechos píše:jo...nezáviské fórum, by the way, what is this "STZH DBL" ?
Za sebe mužu řict že jsem se neměl špatně dřiv a to jsem nebyl komunista ani svazák ale ted se mám líp, hlavně po materiálni stránce.
1000%...nebyl jsem členem SSM, KSČ, ROH, SČSP, LM...co jsme ještě měli ? jo, u pionýrů jsem byl, tam byla aspoň sranda, stavěli jsme eroplány a bastlili krystalky, stříleli na terč vzduchovkou a tábořili v létě pod stany, nakonec po delší době v dole u lopaty aj na tu vejšku mě vzali...enemže obor co jsem vyštudoval je dneska...k ničemu, to říkám dost slušně. Výrobní fabriky budované generacemi smetla z trhu "privatizace, transformace a konverze".
Nějak v té vaší koncerzaci nevidím zmínku, kterou je nadepsáno toto vlákno...

Výrobní fabriky budované generacemi smetla z trhu zejména jejich dokonalá nekonkurenceschopnost po desetiletích "opečovávání" rudofašisty. A už stačilo
.
Praavda ! vypínat stroje, je pátek, padla a pivo se lije....zejtra bude hůř. Ahoj ! 
Raději zpět k tématu. Gratuluji k RPM 10.1 Je to krásný gramofon. Protože jsme měl pár roků RPM9 zajímala by mě jedna a to zásadní věc, kvůli které jsem ten gramofon nenáviděl a přitom jde o pitomost a však zásadní. Moje otázka zní jestli už v Litovli umějí vyvrtat správně díru pro uchycení ramene. Tedy jestli je montážní vzdálenost od středu talíře ke středu rámenka správná.. Já jsem dostal dvakrát gramofon se stejnou chybou a přenosku nebylo možné správně nastavit.. 
Jo, to by mě zajímalo také, lítá to u všech modelů....pro ty "precizní" je to škoda...jinak RPM 9 i 10 jsou slušné stroje.
Tak u mne problem neni, po nastaveni mam prenosku presne uprostred ovalnych děr.