Pro-Ject RPM10.1

Prostor pro milovníky poslechu LP
Patmann
Kontaktovat uživatele:

Pro-Ject RPM10.1

Příspěvek od Patmann »

Před nedávnem jsem si zakoupil gramofon Pro-Ject RPM10.1, původně jsem vlastnil 2Xperience se kterým jsem byl velmi spokojen asi pět let, nová zkušenost s RPM10.1 mě ale dostala, tak "mrtvý" gramofon vůči veškerým ruchům jsem nečekal, gramofon hraje opravdu velmi čistě, nástroje rozděluje s velkým přehledem, hudba má obrovský drive, prostor... Pro mne obrovský zážitek s každé desky, neřeším už nic, prostě to člověka vtáhne a může poslouchat pořád bez omrzení, jedinou nevýhodu vidím v brzkém ohrání přenosky z důvodu dlouhodobého poslechu :-)

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pro-Ject RPM10.1

Příspěvek od Prospero »

Jakou prenoskou ho mas osazeny? Tou "Valencii"? To by potom mohla byt opravdu "konecna". ;)

P.S.: Nezapomen si zmenit udaje v "podpisu"! :lol:

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Ten gramofon vypadá i velmi elegantně *thumbs up*

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

To Prospero: ano Valencií, dle mne zvukově hodně povedená, no uvidím, jakou přenosku ještě dobudoucna, ale zatím nemám potřebu řešit novou ;-)

Tatatuja: on ten gramofon "na živo" vypadá ještě mnohem lépe...

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

„Valencia“ je mimoradne (!) povedena prenoska a vytecne si rozumi s projektackymi ramenky.
Pokud jsi ji koupil spolu s “2Xperience” jako “superpack” tak to byl “superkseft”, ale ani za jeji normalni cenu se asi zvukove lepsi prenoska nenajde. *taktone*
Za dalsi “Level” uz si clovek musi priplatit minimalne 400€uronu. *sunglases*

No a “Desitka” je uz opravdu “dospelacky” (a take krasny) gramec, takze ti preji hodne spokojenosti a prijemny, nicim neruseny poslech… *2thumbsup*

TriezvyAudiofil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TriezvyAudiofil »

Ahoj gratulujem ku krasnemu stroju. Pozeram, ze si presiel z Classic-u. Ja sa chcem len spytat, ci ti nahodou ten Classic "nehucal" a prichodom noveho to nezmizlo. Ten moj nezavisle na prenoske vydava taky zvlastny hluk, neskusal som ho dat na stenu ani nic podobne. Robi to pri kazdej prenoske, co som tam mal a pocutelne je to samozrejme az pri vyssej hlasitosti a tichych pasazach. Je to vysloveny hluk, nie je to brum ani nic podobne. Skusal som odpojit motor a tocit tanier rucne a robilo to tiez, takze z motora to tiez nejde. Niektore platne viac, ine menej. Zostava len lozisko, alebo nieco ine, pri lozisku by to robilo rovnako pri kazdej platni pocitam. Len tak, ci si nemal podobny problem, ja na to mozno spravim nove vlakno...

Dik a este raz gratulacia :-)

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Ahoj,
2Xperience potrebovala polici na zed, taky mi gramofon hucel na stolku, dokonce pak i na te polici, musel jsem na polici polozit žulovou desku a pod kovove kolecka ve kterych jsou zapichnute nozky gramofonu jsem nalepil filc, pak byl gramofon perfektne tichy...

TriezvyAudiofil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TriezvyAudiofil »

Dik moc :-) a prajem radost z posluchu ;)

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Já Tobě taky, uvidíš, že až vše doladíš, budeš velmi spokojený ;-)

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Synci, nevim kolik přehrání snese Valencia ale uvědomte si že prastará VM2101 uváděla v papírech 2000 stran desek...to bys musel brousit ve dne v noci. Ještě napiš co za music posloucháš, pop, rock, country, jazz, metal či classic...

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

No, když vynecháš country a přidáš místo něj ještě industrial a independent, tak ses trefil :-), je mnoho žánrů, které mám moc rád.
A ano, Valencia by měla vydržet okolo 2000h, pak se dá ještě domluvit retiping v Ortofonu.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Mám plasťáka automat belt-drive Pionýra PL335 od roku 1994 a přenoska, hrot je původní z fabriky, jakasi PN240 či co...a jak hraje, vinyly jsem neposlouchal skoro 10 let, gramec byl prostá dekorace interiéru...teď trochu víc, M.Efekt, Karel Kryl, Petra Janů a Pražský výběr. Jo a taky polský rock a maďary. Dřív jsem toho měl víc vč. kapitalistických skupin jenomže nástupem CD šly do bazaru a rozprodej na inzerát...škoda.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Podle Ortofonu vydrzi hrot MC prenosky pri spravnem nastaveni az 2.000h (to je vic, nez 2.000 stran ;) ) viz:

http://ortofon.com/hifi-newsletter-march-2012

(We have recently observed a number of discussions about stylus life time on HiFi forums. We have therefore decided to bring clearance in this matter and come with Ortofon official response:With proper care we find that up to 1000 hours is possible without degradation of performance. The stylus does begin to exhibit changes after 1.000 hours, but the stylus life as a whole is expected to top 2.000 hours.Proper care comprises the following:
1.Cleaning of record by means of carbon fibre brush before and after every use. Cleaning of record by using record cleaning machine once in a while.
2.Cleaning of stylus by means of a fine antistatic brush. Please remember to remove dust from the diamond tip before and after playback of each record.)
3.Proper adjustment of antiskating, azimuth and tracking force.)

Nektere zdroje uvadeji dokonce 2.500h. V kazdem pripade jsou to, myslim, krasne hodiny..... :lol:

PH
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PH »

Když jsem kupoval gramofon přimo u vyrobce ve studiu AQ Červenka tak jsem se na toto tema bavil s jednim mistnim pracovnikem ktery už na vyrobě gramofonu pracuje 40 let a řikal že pokud se hrot nezniči fyzicky tak se nemuže opotřebovat. Vemte jak je tvrda deska a jak diamat z ktereho je vybroušen hrot. Něco na tom bude? Já mam na svem gramo přenosku 10 let a nedavno ji kamarad kontroloval a je naprosto v pořadku. Když byl gramofon novy hral jsem denně ale ted pouštim asi 3 až 5 LP měsičně.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

To je leda tak důkaz toho, že ani 40 let ve výrobě neochrání pracovníka před zblbnutím.

Odpovědět