Problem s nastavenim antiskatingu

Prostor pro milovníky poslechu LP
wizard
Kontaktovat uživatele:

Problem s nastavenim antiskatingu

Příspěvek od wizard »

zdravim, po vymene prenosky za ortofon cadenza red na gramofone project 6perspex nejde vyladit antiskating. problem je v tom ze silon je osadeny v drazke c3 tj maximalne vonku a pri spusteni LP prenosku vtiahne preskocenim po drazkach cca 0,5cm az do hranej stopy. inak povedane prenoska preskoci zaciatok. vsetko je odborne nastavene tak ako ma byt, vratane pritlaku a uhlov prenosky. stretli ste sa niekedy s takouto anomaliou? Vopred vdaka za skusenosti.

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Re: Problem s nastavenim antiskatingu

Příspěvek od TRANSIWATT »

Nejprve udělej pokus. Sejmi závaží antiskatingu. Rameno vyvaz do rovnováhy (pritlak 0),aby volně plavalo. V krajních polohách na něj nesmí působit žádné sily tlačící ho do nebo od středu desky. Pokud ano, způsobuje to většinou kabliky od prenosky, jsou moc napnuté, upravit, vyměnit,seřídit. Hlavne zjistit skutecny duvod co to zpusobuje. Dost náročné. Antiskating se nejlíp a nejpřesněji nastaví pomocí spec desky s hladkou vrstvou bez drážek např. MGD3 Supraphon nebo lze i vyrobit třeba z akrylu.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Když nebude hladká deska, stačil by napnutý vlasec ve správné výšce ? Aby se po něm ramínko klouzalo ?

wizard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wizard »

ďakujem za informaciu, nemyslim si ze by nieco mohlo tahat rameno do boku bez zavazia a vo vodorovnej polohe. ale preverim to. ked mam nainstalovanu prenosku ortofon valencia tak sa to sprava normalne a nieje problem s antiskatingom. ak nainstalujem Ortofon cadenza red, tak sa antiskating neda nastavit. este bude nasledovat skuska s tazsim zavazim antiskatingu.

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Ještě připomínám je velmi důležité mít talíř vodorovně vyvážen - vodováhou. A opatři si tu hladkou desku, na té se as. nejlíp nastaví.

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Jarda69 píše:Když nebude hladká deska, stačil by napnutý vlasec ve správné výšce ? Aby se po něm ramínko klouzalo ?
JARDO ty dnes jedeš (na něčem).
JAK chceš nastavit antiskating napnutým vlascem??? JÁ TO NEUMÍM !!!

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Je to nějaký zásadní rozdíl pro antiskating, jestli se bude ramínko klouzat na hladké desce a jehle, nebo se pod ramínko dá něco hodně klouzavého ?

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Jarda69 píše:Je to nějaký zásadní rozdíl pro antiskating, jestli se bude ramínko klouzat na hladké desce a jehle, nebo se pod ramínko dá něco hodně klouzavého ?
Já se vzdávam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ty mě zkoušíš, že.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Ano. Napsal jsem to jako otázku, zda by to šlo. Ale už asi vím. Bude tam chybět ta síla působící na jehlu, takže nejde.
Omlouvám se. Když něco nevím, tak se zeptám. Omlouvám se za OT. Zmátla mě ta hladká deska.
Pokud by byla ideálně hladká, tak by byla třecí síla zanedbatelná.
Jako ideál bych viděl testovací signál v drážce a nastavit stejná výstupní napětí.
Ok. https://www.youtube.com/watch?v=eIBtZR941Yw
Naposledy upravil(a) Jarda69 dne 07 črc 2015 23:21, celkem upraveno 4 x.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Je to rozdiel, a ani jeden z navrhovaných spôsobov nie je presný pre správne nastavenie antiskatingu. Ja som sa s týmto javom nestretol, ale čakám na reakciu Renowna, predpokladám, že on sa s tým stretol ;)

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Hladká deska je na štelování antiskatingu blbost, protože tam chybí právě ta dostředivá síla, vznikající interakcí hrot - drážka. Na hladké desce se dá nastavit akorát ten nulový antiskating jako referenční bod. Jinak je na nastavení antiskatingu optimální pravá monofonní deska - s čistě stranovým záznamem. Pak to od ucha nastaví i hlušec, jako jsem já.

wizard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wizard »

S499_1023 píše:Hladká deska je na štelování antiskatingu blbost, protože tam chybí právě ta dostředivá síla, vznikající interakcí hrot - drážka. Na hladké desce se dá nastavit akorát ten nulový antiskating jako referenční bod. Jinak je na nastavení antiskatingu optimální pravá monofonní deska - s čistě stranovým záznamem. Pak to od ucha nastaví i hlušec, jako jsem já.
ako sa potom nastavuje samotny antiskating? resp. cim?

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Jak píše kolega. Asi nějaká měřící deska s mono testovacím záznamem.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Doporučuji testovací desku. Kdo má dražší gramofon, měl by do ní investovat. http://www.vinylengine.com/hfn-002-test-lp.shtml

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

wizard píše:ďakujem za informaciu, nemyslim si ze by nieco mohlo tahat rameno do boku bez zavazia a vo vodorovnej polohe. ale preverim to. ked mam nainstalovanu prenosku ortofon valencia tak sa to sprava normalne a nieje problem s antiskatingom. ak nainstalujem Ortofon cadenza red, tak sa antiskating neda nastavit. este bude nasledovat skuska s tazsim zavazim antiskatingu.
Měl jsem kdysi podobný problém. V ramenu SME II byly tuhé kabely a ty fungovaly jako pružina. Když jsem je vyměnil za tenoučké VDH a promazal ložisko, bylo po problému.
Doporučuji i odmastit plošku zvedáčku. Může se stát, že při spouštění po něm vlivem antiskatingu rameno sklouzne. Valencia je těžká přenoska. Možná, že její hmotnost ovlivňovala tlak ramene na plošku zvedáčku ramene a to po něm neklouzalo.

Odpovědět