Tesla NC 450

Prostor pro milovníky poslechu LP
Rowing
Kontaktovat uživatele:

Re: Tesla NC 450

Příspěvek od Rowing »

OK já to přesně neměřil a to mi oba gramofony stály vedle sebe :)
Nicméně to nic nemění na tom, že ty kryty co jsou v nabídce jsou opravdu na NC 450 či NC 452 kam pasují.
Jak je vidět z fotografie.
Ano, máš pravdu, na NC 452 je proti NC 450 kromě dalších menších změn zejména jiné raménko.

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

Nevíte co je toto za raménko a do jakým modelů od TESLy se to používalo?
Myslím, že typ P1101 to nebude.
Obrázek
Více viz :
http://www.aukro.cz/item704194091_gramo ... 101_a.html

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Ahoj,
máš pravdu v tom, že toto rozhodně není raménko Tesla P1101. To se osazovalo na gramofon Tesla NC 450 foto např. nahoře v tomto vlákně, nebo např. tady na NC 440:
Obrázek

Také to není raménko z NC300, NC470 či MC500 je trochu podobné raménku z NC430 z roku 1985, ale není to ono.
Obrázek

Že by ho tenkrát Tesla licenčně vyráběla pro někoho jiného, jako dnes např. Pro-Ject také není moc pravděpodobné.
Osobně si myslím, že to vůbec není raménko Tesla i když to je samozřejmě možné. Asi půjde o raménko z nějakého zahraničního gramofonu.
Je podobné např. raménku ze Sanyo TP-1000, ale to má magnetický antiskating.
Obrázek

Zde je antiskating řešen závažíčkem, navíc netradičně zepředu. To jsem ještě u žádného raménka zatím neviděl.
Obrázek

Myslím si, že se prodávající spletl nebo mylně uvedl, že jde o P1101. Tohle je prostě něco jiného.
Třeba ho tu někdo pozná a objasní nám o jaké raménko jde. Navíc by mě zajímalo, k čemu slouží ta packa čouhající dozadu pod závaží přítlaku.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Rowing píše:Myslím si, že se prodávající spletl nebo mylně uvedl, že jde o P1101. Tohle je prostě něco jiného.
Třeba ho tu někdo pozná a objasní nám o jaké raménko jde. Navíc by mě zajímalo, k čemu slouží ta packa čouhající dozadu pod závaží přítlaku.
Tak už to "opravil", jedná se údajně o polskou kopii P 1101 A, známé to kopie slovutné SME 3009 *2thumbsup*
http://www.aukro.cz/item704194091_gramo ... 101_a.html
To mi ale vrtá hlavou proč to bylo teda zakoupeno "v prodejní sítí Tesla v 80tých letech"... A že by poláci dělali takový ramínka :?: co jsem viděl nějaký jejich Unitry tak to byla vcelku bída :? Nevyráběla spíše tyhle ramínka Tesla třeba jen pro export? Nebo pro jinou, západní firmu? Občas se něco dostalo i do domácí prodejní sítě.

Standa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Standa »

Trochu se zde přiživím.Začal jsem s renovací NC 450ky.Píšete zde,že někdo nabízí nový plexi kryt,je to ještě aktuální?Pokud ano,můžu poprosit o kontakt? Zatím jsem vyměnil všechny kondenzátory na desce regulace otáček a nechal vyrobit nezvlněnej subtalíř.Další věcí která mě trápí je nečitelnost stroboskopu-ta tlumivka to má asi už za sebou.Někde zde na foru jsem četl,že se dá nahradit modrou LEDkou,je zde někdo znalý této problematiky?Dále se chystám předrátovat raménko-zrušit konektor na handshelu a obejít "mutovací "relé.Síťový transformátor jsem již vypreparoval a dostane samostatnou krabičku mimo gramo.Spodní dekl který je tuším z 0,8mm plechu nahradím 2mm tlustým nerezovým,jenom nevým jestli použít magnetický nebo nemagnetický materiál.Pokud jsou ještě nějaké možné úpravy tohoto stroje které jsou proveditelné a hlavně mají kladný přínos na vylepšení budu velice vděčný pokud někdo poradí.Pokud si dá někdo práci a poradí budu velice potěšen.A co je dneska lepšího než mít možnost někoho potěšit? Děkuji všem co se mne a mne podobné chystají potěšit,aby mne moje gramo a je jejich gramo mohlo těšit. DÍKY!!!

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

není to tlumivka, je to doutnavka :-) a je napájená přímo z 230V, takže pokud vyhodíš z gramofonu trafo a dáš jej do externí krabice, jak uděláš napájení pro doutnavku ? Lze to řešit i LED diodami, musí se napájet z trafa stejnosměrným, jednocestně usměrněným napětím, ale nesmí tam být filtrační kond, aby ta LED blikala v rytmu 50Hz. Ta plastová krabička kde je doutnavka, lze opatrně rozdělat a LEDky tam vložit. Předrátovat rameno, zrušit kontakty v headshellu a obejít mutovací relé je správné řešení. Vodiče z ramene musí jít nepřerušeně až na výstupní cinche. To spodní víko stačí vyplnit plastelínou, nebo vylepit sorbotanem, nebo něčím takovým. Pokud nové, tak nemagnetické, ale není to až tak důležité. Plexikryt na to mám pokud máš zájem ...

Standa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Standa »

Tlumivka-doutnavka,hodinky-holinky,trochu jsem se upsal :? .Jinak děkuji za názor a radu,ten vrchní kryt je celkem aktuální,mám ho pěkně zrasovanej a prasklej.S tím plechovým spodkem-pro mne není problém si ho vyrobit,chtěl jsem vyzkoušet jak by vypadal z leštěného nerezu a pokud by se to nelíbylo tak matný černý sprej.
Jinak nejsem tak chytrej,jak to vypadá,ty moudra co jsem psal sem vyčetl zde na foru. :)

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vonvichousch »

Nebo misto té doutnavky postavit přímo LED stroboskop http://www.vinylengine.com/diy-strobe.shtml

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vonvichousch »

Teď se zrovna jedna vylepšená NC 450 prodává na aukru http://www.aukro.cz/item1014083027_nc45 ... pseny.html ,ten skleněný talíř vypadá pěkně ,moji NC 440 by slušel *sunglases* .

Koci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koci »

Ahoj
právě jsem tuhle značku gramofonu dostal od strejdy a rád bych jej nějak "zrenovoval" protože se v součastné době nedá používat. Největší problém je teď asi subtalíř který je celý popraskaný a točí se "křivě" takže ten samotný talíř pak jakoby dře o tělo gramofonu a přenoska pak z desky vždycky odskočí.
Tak jsem se chtěl zeptat kde by se dal nový subtalíř na tenhle gramofon sehnat případně co dalšího by se ještě dalo vylepšit.

Díky moc za rady

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

náhradní subtalíř a ost.díly (řemínky, kryty...) vyzkoušej poptat zde:
simamilan@centrum.cz
ale bez záruky, adresáta neznám
Ahoj

Koci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koci »

Díky za tip napsal jsem mu tak uvidíme.

Ještě ohledně toho subtalíře narazil jsem teď na rozbitou teslu NC 300 tak jestli by nešlo vzít si subtalíř z něj je tam plastový. kdyby náhodou někdo věděl nebo s tím už měl zkušenost prosím dejte vědět díky.

stafflik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stafflik »

Zdravíčko, tak bohužel ten človíček již nereaguje na maily. Pokud by někdo věděl ještě o někom, případně sehnal na tohoto člověka jiný kontakt, dejte prosím vědět. Taky potřebuji kryt. Mám ho na hadry *fnuk* . Díky

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

stafflik píše:Zdravíčko, tak bohužel ten človíček již nereaguje na maily. Pokud by někdo věděl ještě o někom, případně sehnal na tohoto člověka jiný kontakt, dejte prosím vědět. Taky potřebuji kryt. Mám ho na hadry *fnuk* . Díky
tak na tel. 603 734 378, ale možná již doprodal staré zásoby, nevím

Odpovědět