Tesla NC 450
Re: Tesla NC 450
hen ten oný stroj nemá pitch control aj kedy - obrázek stáhnu z netu, vytisknu a přilepím zespod na talíř
Ahoj, můj NC450 hraje moc pomalu (cca 27 otáček místo 33, měřeno mobilem)... vyměnil jsem starý řemínek za nový a zvedlo se to na cca 30, ale pořád je to slyšitelně pomalý... dá se nějak jednoduše rychlost zvýšit (kolečko regulace je na max), například nějakým trimmerem? Díky moc!
Na desce regulace jsou trimry pro obě rychlosti, doporučuji nastavit regulaci na střed, a potom nastavit obě rychlosti.
V servisním manuálu najdeš vše potřebné. Ještě bude dobré zkontrolovat kondenzátory, ta změna rychlosti může být způsobena změnou kapacity kondenzátoru.
V servisním manuálu najdeš vše potřebné. Ještě bude dobré zkontrolovat kondenzátory, ta změna rychlosti může být způsobena změnou kapacity kondenzátoru.
Ahoj, a zvládnu to jako relativní laik rozebrat a zase složit sám? Servisní manuál si seženu, díky moc!
v jednodušším případě to nastavíš tím trimrem aby střed točítka speed controll ( na horním panelu) odpovídal přibližně rychlosti 33.33 ot/min., v horším případě i jiné součásti jak psáno výše a to vyžaduje relativně odborný zásah servisáka
a je možný tu desku vytáhnout vrchem, vytažením celého toho panelu s potenciometrama, nebo se tam musím dostat spodem? to jsem v servisním nauálu nenašel... moc díky!
nepamatuji se již ale všechny čs gramce co jsem měl (NC420, 430, 470...) měly přístup spodem po sundání krytu
jedine spodkom, ale ak sa bojos odskrutkovat 4 skrutky ktorymi je chyteny spodny plechovu kryt, tak to radsej zver servisakovi.
Tak jsem mnoha pokusama-omylama zajistit, rozebrat, pohnout trimmerem, slozit, zmerit a znova a znova... zjistil, že i když je trimmer 33 naplno, hraje to pomaleji, takze jsme to obesel tak, ze jsem nastavil trimmer 45 na rychlost 33 1/3, coz se povedlo... lepsi, nez dratem do oka! Moc dekuju za pomoc!!!
p.s. regulérní opravu třeba časem, změřit a vyměnit kondenzátor apod. si netroufám
p.s. regulérní opravu třeba časem, změřit a vyměnit kondenzátor apod. si netroufám
fb_cyril:
Je také docela možné, že už je zatuhlé mazivo v ložisku subtalíře.
zkouška snadná - sundat řemínek, roztočit prstem a talíř se musí setrvačností otáčet i několik minut (v závislosti na počátční rychlosti)
Je také docela možné, že už je zatuhlé mazivo v ložisku subtalíře.
zkouška snadná - sundat řemínek, roztočit prstem a talíř se musí setrvačností otáčet i několik minut (v závislosti na počátční rychlosti)
subtalir se sam toci asi minutu, pak uz jen hodne pomalu... mam pocit, jako by ten pohyb nebyl stopro plynulej, ale trosicku trhanej, jakoby musel za jedno otoceni prekonat treba 20 drobnych prekazek... ale mozna se mi to jen zda... Neznate nejaky dobry servis v Praze? Diky moc
Jo, přesně tak talíř od Zatloukala mám, hliníkový se strobo, 1200 kupoval ho loni kolega. A už jsme zvládli vyrobit z původních zinkalových subtalířů několik hliníkových. Odsoustružíš talíř, necháš jen ložisko a střed a ten zalisuješ nebo zalepíš dvousložkou do nového hliníkového subtalíře, který si sám vyrobíš. Pak to celé přelízneš na vyšší točky, aby to neházelo nahoru dolu ani po obvodu. Stačí soustruh, trocha hliníku a trocha fantazie. Ovšem má-li pan Zatloukal i subtalíře, tak asi zkusím i jeden nový od něj.