Tesla NC 450

Prostor pro milovníky poslechu LP
Rowing
Kontaktovat uživatele:

Tesla NC 450

Příspěvek od Rowing »

Teď jsem dával dohromady jeden starší kousek z roku 1984.
Dám sem pár foteček pro inspiraci ;)

Byla provedena:
- výměna subtalíře a ložiska za nové
- nový řemínek
- výměna všech kondezátorů na desce za nové
- výměna nefunkčního trimru pro seřizování rychlosti 33
- osazení cinch konektory místo pětikolíku na kabelu
- kompletní seřízení a nastavení

Včera jsem na něm konečně roztočil první LP-čka :)
Gramec se už těší na nového majitele.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Osazený nový subtalíř ze současného PJ Debut.
Obrázek

Řešení ložiska, je proti původnímu obrácené. V šasi gramofonu je pouzdro a v subtalíři je osa, která se do něj zasouvá.
Obrázek

Obrázek původního subtalíře s ložiskem.
V subtalíři je pouzdro a v šasi gramofonu je osazena osa, kolem které se subtalíř otáčí.
Obrázek

Tomíček
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Tesla NC 450

Příspěvek od Tomíček »

Pěkná práce ! Myslím, že tenhle gramofon si opravdu zaslouží péči a úctu a že je dobré mít mezi sebou lidi, co je umí udržet při životě.. *thumbs up*

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

co to tam máš za přenosku ? to je ňakej ortofon nebo co ?

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Přenoska je Ortofon OMB 5E.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Opravdu pěkná práce Rowingu! *thumbs up*

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

a jak se projevil upgrade mašiny výměnou nf DIN přípojky na 2 x CINCH ? to máš kabel zapojen napevno až k přenosce nebo instalovány dvě zásuvky na zadním panelu ? poklesla nějak náchylnost chytat síťový brum a poruchy od motorku ? měl jsem encéčka celkem tři a dost tímto jevem trpěly, i přes zemění plechového chassis gramofonu krátkým kablíkem na svorku GND zesíku

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Kabel není napevno až k přenosce. Nechal jsem to řešeno jak to bylo původně - z raménka vyvedeno na plošňák s regulací otáček a z něj tím stíněným kabelem co vedl původně do pětikolíku k RCA konektorům osazeným v zadní části gramofonu. Náchylnost na chytání brumu musím ještě důkladně prověřit, ale jako obvykle není moc času.
Zatím jsem přehrál na test 3 LP-čka a nějakého výraznějšího problému s brumem jsem si nevšimnul. Musím testnout ještě vyšší hlasitosti.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Tak již jej mám doma,
jsem totiž ten, na koho u Rowinga čekal. A musím říci, že Martin odvedl perfektní profesionální práci. Porovnávali jsme jej s jeho "vymazleným" Pro-Jectem a myslím si, že ta "babička" Tesla NC450 se za sebe stydět nemusí. V přímém porovnání se potvrdily názory, že základem úspěchu u grama je špičková přenoska. Rowing má ve svém gramu přenosku snad 3x dražší než vlastní stroj a je to znát, prostě rozdíl třídy.
Martina jsme vyrušili brzy ráno, po osmé hodině, až jsem měl vyčítky svědomí, ale přivítání bylo velmi vřelé a příjemné, litoval jsem toho, že jsem cestou nekoupil květiny pro jeho příjemnou paní , ale příště to odčiním...
Následný poslech a pokec celé naší party (já, Mike a Capouch) nám přinesl mnoho a mnoho nového a myslím si, že nejen já, ale v budoucnosti i Mike se vrátí do náruče analogu. Po návštěvě Dadafta jsme nakonec okružní cestu skončili u Zdenyho v Šumperku, kde nás všechny "dorazil" jeho analogový koutek s udělanými akustickými úpravami...

Rowingu, děkuji.

capouch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od capouch »

Aleska
Takže už hraješ? Co pocity z analogu?

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Ještě ne, počkám si na pračku, již je objednána. Ten návrat k analogu začnu tím, že umyji všechny LP co do té doby nasbírám po bazarech a zastavárnách v okolí najdu. A dají se tam skutečně zakoupit poklady. Včera jsem například objevil LP s názvem Šípková Růženka od skupiny Rebels, ke které mám vřelý vztah, nazval bych jej hříchy mládí... Je zajímavé opět slyšet Jirku Korna, Černocha a jiné po 40 letech (1968 !!!).

JaraMax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JaraMax »

Zvažuji koupi gramofonu a původně jsem měl spadýno na Pro -Ject (Debut III), ale teď když jsem viděl úpravu realizovanou Rowingem na NC 450, tak názor asi změním (zkrátka se mi moc líbí). Jen se chci dotázat na kolik asi taková úprava příjde (jestli je to dobrá úvaha) a případně i zda by byl někdo ochoten tuto úpravu realizovat na mém gramu, neboť většinu věcí co jsem rozebral už nikdo nikdy nedal dokopy.

JaraMax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JaraMax »

To Rowing: Dostal jsem na Tebe doporučení, že bych si mohl u Tebe objednat nový kryt na Teslu NC 450. Rád bych se zeptal, zda je to možné. Díky za info JaraMax

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

JaraMax píše:To Rowing: Dostal jsem na Tebe doporučení, že bych si mohl u Tebe objednat nový kryt na Teslu NC 450. Rád bych se zeptal, zda je to možné. Díky za info JaraMax
Poslal jsem ti v SZ kontakt na člověka, který mi úplně nové kryty v lednu nabízel, jen bez toho loga Tesla.
Jen nejsou jako originál kouřové, ale čiré. Podle mě to jsou kryty ze současných Debutů, které na Teslu NC450 pasují.
Viz. foto:

Obrázek

Obrázek

JaraMax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JaraMax »

Děkuji za kontakt, doufám, že to vyjde. JaraMax

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

Kryty určené pro Pro-ject Debut na Teslu NC 450 nepasují, Tesla je výrazně větší (cca 46 cm), vlastnoručně na obou měřeno! Gramo na posledních dvou fotkách není původní NC-450 ale novější NC-452 (mmj. má místo P1101 úplně jiné raménko, s magnetickým antiskatingem u paty). Tento antiskating byl mmj. použit i u raménka HC-48 a současného raménka, použitého pro Cambridge Audio TT50.

Odpovědět