Tesla NC500 - nový přírůstek

Prostor pro milovníky poslechu LP
Lamak
Kontaktovat uživatele:

Re: Tesla NC500 - nový přírůstek

Příspěvek od Lamak »

Teď jsem ještě mluvil s panem Zatloukalem a je to fakt zlatej člověk, byl ochoten a poradil :-)

Takže si zrekapituluju to, co jsem na začátku potřeboval vyřešit:
  1. Talíř - lze koupit druhovýrobu. Starý vyřešit tak, že bublinku rozbít kladívkem, vykytovat a zalakovat.
  2. Závaží antiskatingu stojí 150,-
  3. Závaží pro vyvážení přítlaku - už jsem zkoušel trochu silou, ale bál jsem se - evidentně nebyla jiná možnost, takže stačilo ještě trochu zabrat a už závaží chodí v celém rozsahu a dá se raménko vyvážit - tím se vyřešil i problém rychlejšího padání hrotu na desku
  4. Subtalíř - podle všeho je potřeba gramofon otočit a odšroubovat matku a je tam ještě nějaká segrovka, která ho drží. Mrknu na to a eventuálně zdokumentuju.
  5. Víko - jak už tu psal Luki, takhle je to OK, max taky přemýšlím, jestli tam nedat ty silikonový "pecky"
  6. Přenoska - díky všem za tipy, jako max beru vzhledem k možnostem pohonu 2M Red, zatím to vypadá na zkoušení AT95e a OMB5e. Shure, Nagaoka a Sony možná časem, uvidíme, hlavně bych byl rád za případné porovnání na základě osobní zkušenosti
  7. Nožky- nešahat, nechat gumové, max zkusit dle typu od eficaka udělat DIY magnetické odpružení jako u 6PerspeX
  8. Nové kabely od Project jsou tenší než stávající, takže pokud budou OK, tak nechám původní, drátovat raménko asi budu jen v případě, že se mi rozpadnou v ruce koncovky při výměně přenosky - zda pořád platí dotaz, jestli existuje lepší varianta kabeláže než Project, za rozumné peníze
Díky všem za dosavadní pomoc a podporu, budu rád, pokud poradíte i dál.

Určitě budu muset vyřešit i propojovací kabely (asi DIY) a chtěl bych časem vyměnit i stávající reciver marantz za něco sofistikovanějšího, nejvíc mě láká nějaký vintage dělenec - Luxman C+M 02, 03, Yamaha C+M 4, ... další tipy?

Poslední dotaz, je možné, že i mezi přenoskami se objevují nekvalitní "padělky". Chci koupit tu Audiotechnicu AT95e a všude na netu je za cenu kolem 1200,- jen na aukru se nová prodává za 790,-, což mi přijde jako propastný rozdíl. Je tam čeho se obávat, jsem k tamním prodejcům tak trochu nedůvěřivý. Jinak bych ji za tu cenu bral hned.
http://aukro.cz/magnetodynamicka-mm-pre ... 98416.html

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Obrázek

Skvělá možnost získat zkušenost a vybrat si tu správnou přenosku, je návštěva poslechové haly na Wilsonově vlakovém nádraží v Praze:

Kabina 78 má přenosku Ortofon 78
K.79 je na Nagaoku
K.80 Shure
K.81 AT95e s hrotem Shibata Nahata
K.82 Pickering DJ¨s
K.83 Ortofon 2M
K.84 Sony
K.85 Grado
K.86 ClearAudio Vymaestro.

Na aukru je přenoska original, ale abys měl jistotu, zaplať za ni správnou cenu, tak se vyhneš možnosti padělku.
Nebo přidej do košíku aukra ještě Music Hall Tracker, což je základní Nagaoka s sférickým hrotem.
Je velmi dobrá a když si obě vyzvedneš osobně, cena je přesně 1250 Kč jak potřebuješ.

K Tvému gramci za 11 stovek musíš přenosku koupit opatrně. Je dražší než NC500.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

No, pro mě je kritérium jediné: cena. Nejlevnější přenoska co jsem objevil je Sanyo MG09, možná někde pod 400 Kč dá se sehnat. Kdysi význačný producent z Osaky, jeho gramofony TP 1010 UM se mihly i v československém Tuzexu a to byla lahůdka pro fajnšmekry.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

@ efi:

:D :D :D *hura*

@ Lamak:

Tak jen doufam, ze jsem ti nekecal. :roll:
Kamarad v KV tu NC 500 ma, montoval jsem mu na ni kdysi AT 95E (se kterou je dodnes spokojen). To ramenko je predchudce toho, ktere se pozdeji objevilo u prvnich ProJectu. :?:
V te kulate “vanicce” (bazi) ramenka je, pri pohledu zezadu, videt vlevo a vpravo dva male “cervicky”, ne? Pokud ano, lze, po jejich povoleni, ramenko pousunout nahoru a dolu. Pokud ne, tak jsem kecal. :P
(A male "varovani": Pokud tam jsou a budes je povolovat, tak prosim velmi opatrne, jsou jen na plochy sroubovacek a strasne radi se vylamuji! *headbang* )

Tu Sony prenosku neznam. Ma pomerne vysoke vystupni napeti, nelibi se mi ale prilis ta separace kanalu (21dB mi pripada malo). Z vlastni zkusenosti ti, v rozumnem cenovem ramci, mohu doporucit uz zminovanou AT (jak 95, tak i 110 a 120), Ortofon OM 10 (v podstate stejna jako 2M Red, ale levnejsi), Sumiko “Oyster” a “Black Pearl”, Shure potom M75-6, M44-7 a M97xE nebo treba i Grado “Prestige Black”. ;)
Rozdily mezi jednotlivymi tady dlouhosahle popisovat nebudu, jako shrnuti jen dodam, ze hraji vsechny (v pomeru k cene) velmi dobre. Chvalu jsem nedavno slysel i na Goldring “Elektra” a Rega “Carbon”, ty jsem ale neslysel.

P.S.: Tu “bublinku” na taliri radeji pozvolna a opatrne obrousit smirkovym papirem nebo malou bruskou, KLADIVO rozhodne NE! *taktone* :D

Jinak hodne uspechu a prijemny poslech.

ma1ko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ma1ko »

AT95 na aukru nabízejí dva prodejci.Doporučuji vzít tu dražší s Rožnova.Tomu polákovi já moc nevěřím.Ze stejného zdroje(Rožnov) pochází i Music Hall Tracker, jak už napsal výše Efičák.

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od TJK »

Já od toho poláka bral karbonový kartáč. Bez problému. Svého času nabízel (na Allegru sna i nabízí) i moji DL-103 za velmi solidní peníze. Nakonec jsem ji vzal od svého prodejce.

kemo87
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kemo87 »

Zkusil bych prodejce William Thakker....německej obchod.

http://www.williamthakker.eu/

Působí i na německý ebay a má AT95E za slušnou cenu.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Williamthakker?
Naprosto seriozni a rychly! Absolutne bez rizika. *palec*

Je sice nutno pripocitat trochu vyssi postovne do CR, i tak ma ale ceny velmi solidni.

(Uz jsem u nej za ta leta take "pár" €uronu nechal.) ;)

kemo87
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kemo87 »

Já si to nechávám posílat na německou schránku (Trilox box) a potom mi to vozí známej do Liberce.

Lamak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamak »

Ahoj všem, tak po víc jak 7 letech si zahraju na Indiana Jonese a vykopu tady své prastaré vlákno, je to pro mě skoro relikvie :)

Gramofon nakonec zůstal ležet díky novým přírůstkům do rodiny (dnes již manželka přišla před Vánoci 2013 s radostnou novinkou...však to znáte), stěhování, kde na něj nebylo místo, NC430 putovala o těch stejných Vánocích zpět k rodičům jako překvápko, aby si máma mohla po letech pustit Gotťáka a jeho Bílé vánoce ze staré desky... no a já pořád plánoval, že si ten svůj gramec dám konečně dokupy...

... a pak jsem v mrzičase spadl do hodinek, protože to je na místo méně náročný koníček, že :roll: :D
i díky tomu jsem se potkal s pár místníma pacientama na srazu před pár lety (vtipně se všema najednou), ale na gramofon prostě nebyl prostor a čas

Ale ať nejsem OT, čas běží jak píchlá svině a opět došlo na audio *hura*

Protože jsem si na Vánoce nadělil první část baráku s kanclem, vytáhl jsem všechny starý poklady a začalo to znova.
Už ve 2013 jsem nakoupil některý potřebný díly (viz výše), dokonce i NC-500 komplet fungl nový ramínko, motorek a origo tesla kabely do ramínka navíc (smrdí to projektem, třeba, jednou, zase za 7 let...). Ale to nejduležitější, abych si zahrál, jsem stejně koupil až před týdnem - kabelovou redukci DIN/Cinch! protože nic jinýho nebylo potřeba!!! a novou přenosku at-vm95e (ta se nakonec ukázala jako zatím zbytečná bo stará hraje furt dobře a dokud nebude aspoň základní pračka na desky, tak nebudu přezouvat a dřít novou).

Marantz MR-215 po letech zase modře osvítil místnost a z beden se jako první volba ozval božský Kája, když jsou zase ty Vánoce. Radost veliká a hlavně překvápko, že ta sestava po letech tak parádně hraje, po dlouhé době poslouchání zvuku z bedýnek u PC mě to vyloženě dojalo. Musím i říct, že jsem překvapenej, kam ty Marantzy cenově vyrostly, měl jsem zálusk na 2270 ale asi si nechám zajít chuť, i ta 215 co mě stála bratru 1500 se dnes prodává za nesmysl...ale pravda hraje fakt pěkně a i když to je relativně low end (na Marantz), tak ji mám rád.

S Gramofonem jsem se nakonec držel rad místních a rozhodl se, že žádné velké zásahy dělat nebudu, protože to vzhledem k ceně nedává smysl a hlavně, je to origo kus, který by bylo škoda prasit...takže kabely v ramínku, DIN zakončení, nožky, ... všechno zůstane jak je, pouze se odservisuje aby byl v co nejlepším původním stavu. Pokud budu chtít jít výš, tak zrovna do něčeho jinýho (nebo si budu hrát s těma dílama co mám navíc...)

Fotku sem hodím někdy v příštích dnech, přeju krásné svátky všem a neodkládejte svoje rozdělaný věci jako já :)

Satanáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Satanáš »

Tak jsem se ted na nc 450 vratil k ortofonce om5e, shurka s he hrotem zni super, ale neni tak tolerantni a trochu mi zda se delala diru do hlavy. Ta om5e je takova neutralnejsi a subjektivne lepsi na basech. Da se poslouchat asi dyl, aniz by cloveka srala, a mozna jsem na ni jen zvykly, skoro rok mi hrala ve 440. A vsichni kamaradi zvuk naprosto obdivovali a zacali si porizovat gramce. Ale ani jeden na to nema schopne bedny.

Satanáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Satanáš »

Narazil jste někdo na nc 500 s jinym moterkem? Mensi soudkova remenice, plochy reminek. Pravdepodobne nejaky mezityp mezi nc a pro-jectem. S nejvetsi pravdepodobnosti po nem po vanocich skocim.

Satanáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Satanáš »

Lamak: nevim ta redukce, me pres ni 440 brumela jako prase. Mozna to bylo upravama predchoziho majitele, ktere nadelaly vic skody jak uzitku - zdroj ven, ale hrozny, co rozbrumi vse v dosahu a predzesilovac z conrada, kterej jsem dal pryc, ale asi ne uplne dusledne odstranil draty.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Satanáš píše:
28 pro 2020 13:46
Narazil jste někdo na nc 500 s jinym moterkem? Mensi soudkova remenice, plochy reminek. Pravdepodobne nejaky mezityp mezi nc a pro-jectem. S nejvetsi pravdepodobnosti po nem po vanocich skocim.
co chce majitel za tu NC500? Ci to ma vyznam a neist uz do nejakeho lacnejsieho starsieho Projectu (napr 6.9 sa da kupit pod 300,- Eur)

Lamak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamak »

Satanáš: Hele trochu brumi, ale zatim mam jen tu redukci bez vývodu na uzemnění, doufám že to zas pomůže, už ji mám objednanou melo by to snad vyřešit

Blesk666: v čem je ta 6.9 lepší?

Odpovědět