Takže si zrekapituluju to, co jsem na začátku potřeboval vyřešit:
- Talíř - lze koupit druhovýrobu. Starý vyřešit tak, že bublinku rozbít kladívkem, vykytovat a zalakovat.
- Závaží antiskatingu stojí 150,-
- Závaží pro vyvážení přítlaku - už jsem zkoušel trochu silou, ale bál jsem se - evidentně nebyla jiná možnost, takže stačilo ještě trochu zabrat a už závaží chodí v celém rozsahu a dá se raménko vyvážit - tím se vyřešil i problém rychlejšího padání hrotu na desku
- Subtalíř - podle všeho je potřeba gramofon otočit a odšroubovat matku a je tam ještě nějaká segrovka, která ho drží. Mrknu na to a eventuálně zdokumentuju.
- Víko - jak už tu psal Luki, takhle je to OK, max taky přemýšlím, jestli tam nedat ty silikonový "pecky"
- Přenoska - díky všem za tipy, jako max beru vzhledem k možnostem pohonu 2M Red, zatím to vypadá na zkoušení AT95e a OMB5e. Shure, Nagaoka a Sony možná časem, uvidíme, hlavně bych byl rád za případné porovnání na základě osobní zkušenosti
- Nožky- nešahat, nechat gumové, max zkusit dle typu od eficaka udělat DIY magnetické odpružení jako u 6PerspeX
- Nové kabely od Project jsou tenší než stávající, takže pokud budou OK, tak nechám původní, drátovat raménko asi budu jen v případě, že se mi rozpadnou v ruce koncovky při výměně přenosky - zda pořád platí dotaz, jestli existuje lepší varianta kabeláže než Project, za rozumné peníze
Určitě budu muset vyřešit i propojovací kabely (asi DIY) a chtěl bych časem vyměnit i stávající reciver marantz za něco sofistikovanějšího, nejvíc mě láká nějaký vintage dělenec - Luxman C+M 02, 03, Yamaha C+M 4, ... další tipy?
Poslední dotaz, je možné, že i mezi přenoskami se objevují nekvalitní "padělky". Chci koupit tu Audiotechnicu AT95e a všude na netu je za cenu kolem 1200,- jen na aukru se nová prodává za 790,-, což mi přijde jako propastný rozdíl. Je tam čeho se obávat, jsem k tamním prodejcům tak trochu nedůvěřivý. Jinak bych ji za tu cenu bral hned.
http://aukro.cz/magnetodynamicka-mm-pre ... 98416.html