Tesla NC500 - nový přírůstek

Prostor pro milovníky poslechu LP
Lamak
Kontaktovat uživatele:

Tesla NC500 - nový přírůstek

Příspěvek od Lamak »

Zdravím všechny místní, delší dobu nebylo na gramofon víc času, než jen poslouchat a tak jsem i fórum navštěvoval jen pasivně.
Pořídil jsem novou "hračku" po stávající Tesle NC430 a to model NC500. Dlouhou dobu jsem po ní zalíbeně pokukoval, konečně se naskytla vhodná příležitost a už ji mám doma. Za mě je to nejhezčí gramofon co tesla dělala, strašně se mi líbí její "jednoduchost". Byla to trochu loterie, protože údajně ležel nějakou dobu na půdě a majitel tomu moc neholdoval, takže nebyl schopen odzkoušet ani funkčnost. Nakonec je ale v lepším stavu, než jsem sám čekal a gramofon jede.
Bude samozřejmě potřebovat trochu péče, aby zase bezchybně běhal a tak jsem se rozhodl opět obrátit pro případné rady sem a taky se podělit o zkušenosti a informace, které jsem si už našel. Snad se to bude někomu v budoucnu hodit.

Vlánko o resuscitaci NC 500 zde na fóru jsem si už prošel a i díky tomu se chystám na nové kabely v raménku.
Návod k obsluze jsem našel zde, ale nevím, jestli neexistuje nějaká lepší obsáhlejší verze.

A teď ty neduhy a dotazy (některé také viz foto):
  1. Talíř vypadá rovný a nikde nedrhne ani neháže, je na něm ale jakási bublinka a nevím, jestli to je OK, nebo je to náznak začínající degradace materiálu
  2. Tradičně chybí závaží antiscatingu, ale to je asi nejmenší problém, jde v pohodě koupit
  3. Zdá se mi, že nejde otočit závažím pro vyvážení přítlaku úplně dozadu. Na konci raménka je malá zarážka a je vidět, že v závaží je vyfrézovaná drážka, aby šlo se závažím otočit dál, ale zarážka se sekne těsně před drážkou a nechci používat hrubou sílu. Díky tomu nejde otočit závaží víc jak o 20mN, na fotce je vidět maximální poloha. Jde závaží vůbec sundat?
  4. Nevím jak sundat subtalíř, jde povytáhnout jen cca 1 centimetr. Předpokládám, že tam je někde zarážka, nebo pojistka. Chtěl jsem ho namazat, ale bez vytažení netuším jak. Předpokládám, že olej na šicí stroje bude OK
  5. Víko nejde na pantech dotlačit až dolů - pant je delší a vzniká tam tak 3mm mezera (všiml jsem si na fotkách od Lukiho, že to má stejně), vepředu ale víko dosedá. Nevím, jestli tam tedy nechybí vpředu nějaké dosedací podložky, nebo to tak má být
  6. Přenoska - co je maximum, co má smysl na raménko osadit. Jako nejlepší základ beru AT95 (opět otázka, jestli volit elyptický hrot nebo klasický), přemýšlel jsem o Ortofon 2M (Red, Blue, Black?), MC přenosky mi přijdou za hranicí možností raménka a navíc na to nemám předzes, ale možná se pletu
  7. Nožky - nechat původní gumové, nebo nahradit za kovové trny? Někde jsem četl, že to vedlo ke zhoršení poslechu a s nožkama zásadně nic nedělat, máte někdo vlastní zkušenosti?
  8. Chtěl bych časem vyměnit kabeláž v raménku, ale nevím jakou optimálně zvolit, předpokládám, že project a asi bude záležet i na volbě přenosky. Další věc je kde ji koupit (že by Eficak)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Kontaktoval jsem pana Zatloukala z Litovle, na kterého jsem dostal doporučení při polední resuscitaci, a má skoro vše od náhraních závažíček, které chybí na většině gramofonů prodávaných na aukru (otázka cca 150Kč), nové talíře (druhovýroba), komplet raménka, kryty, motorky, řemeničky... Kdyby někdo potřeboval, kontakt je ve vlákně o 430 a nebo ho pošlu.

No a teď do práce, už se nemůžu dočkat, až si na něm pustím první desku :)

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Tesla NC500 - nový přírůstek

Příspěvek od efičák »

Jsi skvělý nadšenec.
*thumbs up*
Je fajn číst Tvoje příspěvky.
Co vím, poradím...
Talíř vypadá rovný a nikde nedrhne ani neháže, je na něm ale jakási bublinka a nevím, jestli to je OK, nebo je to náznak začínající degradace materiálu
Zinková slitina tvoří bublinky. Jemně odstraň vydutou část. Zbytek se schová pod gumovým talířem.
Gumu nechej, dobře tlumí zvonění. Snad kdybys chtěl větší ticho, použij jako slipmat samolepící fólii Technosound.
Pro mne nejtišší slipmat za malé peníze.
Přenoska - co je maximum, co má smysl na raménko osadit. Jako nejlepší základ beru AT95 (opět otázka, jestli volit elyptický hrot nebo klasický), přemýšlel jsem o Ortofon 2M (Red, Blue, Black?), MC přenosky mi přijdou za hranicí možností raménka a navíc na to nemám předzes, ale možná se pletu
AT95 má eliptický hrot a je velmi dobrý. Ke gramci NC500 je tak akorát.
Jako maximum se mi líbí Prosperův tip na náhradní hrot na Tvou přenosku AT95, jejíž hrot má brus Microline.
Je to někde v ráji analogu?
MC přenosky mi přijdou za hranicí možností raménka a navíc na to nemám předzes, ale možná se pletu
Nó, phono to je mazec. Nové za 20t., PJ Phono box RS, vintage věci a spousta dalších možností.
Na tento gramec je to škoda. Od ramínka - motorku - ložiska platí že méně je více.
Jako když kamarád přešel z Ortofon 2M Red u svého Xpression III. Comfort (Debut/NC500) na 2M Bronze a s hrůzou zjistil že slyší gramofon a ne hudbu.
Větší rozlišení přenosky zhoršilo vnímání hudby.

Nožky gumové, nebo jinak odpružené. Tohle není těžký model s nezávislým motorkem mimo šasi.
Nechceš si pohrát s magnetickým odpružením jako u 6PerspeX?
Mohlo by to fungovat a DIY je levné.

Kablíky v ramínku bych nechal. Maj větší průřez než současné PJ.

Taky si libuju u renovace Tesly NC470. Pan Zatloukal mi poradil s hlukem motorku. Stačilo kápnout olej do ložisek a je ticho !

Přeju Ti Lamaku dlouhá léta radosti s vymazleným gramofonem.

Lamak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamak »

Díky Ti moc za odpověď, spoléhal jsem na tebe :D
eficak píše: Zinková slitina tvoří bublinky. Jemně odstraň vydutou část. Zbytek se schová pod gumovým talířem.
Gumu nechej, dobře tlumí zvonění. Snad kdybys chtěl větší ticho, použij jako slipmat samolepící fólii Technosound.
Pro mne nejtišší slipmat za malé peníze.
Předpokládám, že ta fólie se pak lepí přímo na talíř, což by mi pak dělalo problémy při přehazování otáček, nebo bych do slipmatu musel vyříznout díry - řemenička se musí přehazovat ručně přes otvor v talíři, nemá to páčku jako 450 nebo Thorens. Každopádně díky moc za tip, netušil jsem, že i splipmat má takový vliv
AT95 má eliptický hrot a je velmi dobrý. Ke gramci NC500 je tak akorát.
Jako maximum se mi líbí Prosperův tip na náhradní hrot na Tvou přenosku AT95, jejíž hrot má brus Microline.
Je to někde v ráji analogu?
Aktuálně tam je VM2103, ale má křivou chvějku, tak nevím, jestli ji vůbec pouštět, nebo zkoušet rovnat. Jestli se nepletu, tak náhraní nejde sehnat. Hrot vypadá OK, majitel mi poslal i nějakou country desku, která byla v gramofonu a kterou zkoušel točit ručně a prý "hrála" (byl slyšet slabý zvuk).
AT95 chci teprve koupit, ale viděl jsem verze AT95 a AT95e, tak jsem myslel, že je to jako u OMB5 a OMB5e, kde existují oba druhy hrotů
Nó, phono to je mazec. Nové za 20t., PJ Phono box RS, vintage věci a spousta dalších možností.
Na tento gramec je to škoda. Od ramínka - motorku - ložiska platí že méně je více.
Jako když kamarád přešel z Ortofon 2M Red u svého Xpression III. Comfort (Debut/NC500) na 2M Bronze a s hrůzou zjistil že slyší gramofon a ne hudbu.
Větší rozlišení přenosky zhoršilo vnímání hudby.
S ohledem na MC mám dlouhodobě zálusk na Luxman C02 + konec M02, ale zatím nebyly finance. Jako strop jsem si myslel, že je tak 2M Red, max Blue, uvidím jestli se tu mihne něco akorát rozehraného na prodej, do nové se mi moc nechce
Nožky gumové, nebo jinak odpružené. Tohle není těžký model s nezávislým motorkem mimo šasi.
Nechceš si pohrát s magnetickým odpružením jako u 6PerspeX?
Mohlo by to fungovat a DIY je levné.
No u tohoto kousku asi zůstanu u původního řešení, ale už dlouho mě v hlavně něco traší, tak uvidíme :)
Kablíky v ramínku bych nechal. Maj větší průřez než současné PJ.
To jsem netušil, měl jsem dojem, že výměna káblíků je vždy krok kupředu, jen teď teda nevím, jak to předělat na cinch, protože ty stávající káblíky v raménku budou krátký na to, abych je vytáhl až na hranu. Budu se muset zeptat, jestli se dá koupit i původní kabeláž, nebo jak s tím. Popřípadě jen redukce?
Taky si libuju u renovace Tesly NC470. Pan Zatloukal mi poradil s hlukem motorku. Stačilo kápnout olej do ložisek a je ticho !
Taky budu muset vše namazat, jen budu muset zjistit, jak se k tomu dostat a co to "vše" vlastně je, abych si nenamazal i spouštění přenosky na desku a nedopadl jak mnozí jiní :twisted:
Přeju Ti Lamaku dlouhá léta radosti s vymazleným gramofonem.
Tobě taky a ještě jednou díky moc za podporu a rady.

Luki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luki »

Zdravím Lamaku,

takhle, máš dvě možností: pustit se do toho sám anebo to předat na starost panu Zatloukalovi.
Já se do toho pustil sám: měl jsem to štěstí že jsem prvním a jediným majitelem, gramofon byl v perfektním stavu, jak jsem ho strčil do sklepa v krabicí tak jsem ho tam našel.

- talíř: hlavně že není zkroucený, a jestli je tam bublina, tak jemně přebrousit.
-víko: jo, je tam menší mezera, asi je to záměrně, nevím. Já na ten předek, do dvou rohu, přidal podložky (malý, průhledný, silikonový polo-kouličky, seženeš v prodejně nábytkářských potřeb).
-přenosku mám AT-95e, hraje pěkně, spokojenost. Nevím jestli tam má smysl namontovat něco dražšího.
-nožky jsem nechal původní, tlumí. Gramofon mám na polici, na zdí. Je to dokonale odizolované, vibrace žádné. PJ montuje nožky nastavitelné, sorbothanové.
-kablíky jsem vyměnil, investice to není velká, máš klid. Ale, jak řka zkušenější, můžeš tam nechat původní.

Jo, a potom všem to musíš pořádně seřídit........... ale na to máš tady návod (seřízení gramofonu dle Rowinga).

A neboj, když já to zvládl.......

Pozdrav,

Luki

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Předpokládám, že ta fólie se pak lepí přímo na talíř, což by mi pak dělalo problémy při přehazování otáček, nebo bych do slipmatu musel vyříznout díry - řemenička se musí přehazovat ručně přes otvor v talíři, nemá to páčku jako 450 nebo Thorens. Každopádně díky moc za tip, netušil jsem, že i splipmat má takový vliv
Klidně ponechej původní gumu. Je dobrá.
Kdyby ses rozhodl pro folii, otvor na přehození řemenice nevadí. Ta folie sežere všechny vibrace i tak.
Na švýcarském gramofonu byl těžký akrylový talíř, velmi kvalitní ložisko a přesto se hluk z hrotu přenosky výrazně ztlumil a tím i ticho v pauzách.

Pověst o kvalitě děleného Luxmanu není dle mne pravdivá. Zvuk je hladký a nekonfliktní, ale dynamika s rozlišením je v háji trafo netrafo.

Audiotechnika je dynamická a baví. Zůstaň u ní. Raději přišetři na dobrý integráč nebo dělenec s phono vstupem.
Starší, nejlépe po rozumném servisu.
Já sehnal starého Kenwooda pro ségru. 2 páry tranzistorů na kanál.
Na integráč to mělo dynamiku jako svině.
Loudnes mají fajně vyladěný, radost poslouchat, jen phono bylo v poruše a tak použiju starší Phono box.

Ortofon je trochu dražší, přesto doporučuju, nikdy se neomrzí, hraje velmi vyváženě, tahle přenoska se povedla. Umí klasiku stejně jako OM5e, ale k tomu se vrhá s chutí do rocku.
Ortofon 2M Blue má značné navýšení ceny, kdybys měl lepší gramofon, řeknu ano, takto je to škoda, nevyužiješ jemného vylepšení rozlišení a basů.
Vrátím se k Audiotechnice, album Dire Straits - Brothers in Arms má s AT95e šťávu. Možná se ti zdá levná, když k ní trefíš phono nemá konkurenci.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

To závaží na konci ramena je moc vepředu a vypadlo z čepu, kterej vodí závit závaží.
Stalo se to, že s ním někdo točil dopředu k ložisku tak dlouho, až to vypadlo a teď to jakoby nejde zpět.Když se podíváš zezadu na závaží, začíná tam závit a ten začátek musíš otáčením dostat na čep, pak to začne fungovat normálně.
Nejprve rameno s namontovanou přenoskou vyvaž do rovnovážný polohy, na závaží otáčením jen samotnýho kroužku se stupnicí nastav nulu a pak otáčej celým závažím a nastav přítlak.Přítlak je potřeba zkontrolovat, alespoň pomocí jednoduchý váhy.
Pokud by neodpovídal stupnici a byl menší, nebo větší, poškozoval by hrot přenosky a přehrávaný desky.
kabelguru.cz

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

ND na gramo Tesla ? Vyzkoušej poptat zde:
604 925 625
http://www.gramofony.wz.cz/index.html
elektroservis.zatloukal@seznam.cz
nebo
simamilan@centrum.cz
tel. 603 734 378
Nová přenoska ? To je velmi těžká rada...co posloucháš, rock, pop, blues, country, jazz či snad klasiku ? Máš nějaké desky ? Do užšího výběru bych zařadil Ortofon OM B5, Shure M75, AT91, okrajově Nagaoka JT411 - víceméně kopie Tesla VM....to jsou základní typy za dostupný peníz, jednou můžeš jít výše.

Standa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Standa »

Pokud mohu tak taky přispěji.Trochu jsem si pohrál se svou 450kou a mohu potvrdit,že osadit ji přenoskou Ortofon 2M Bronze,tak jako jsem to udělal já je celkem kontraproduktivní a to jsem pro potlačení hluku z pohonu udělal toto.Původní chassis lisované z plechu cca 2mm tlustého jsem nahradil nerezovým plechem o tlouštce 4 mm,spodní plechový kryt jsem vyrobil z nerezového plechu,ale o tlouštce cce 2 mm,navíc jsem ho vytlumil bytumelovým nátěrem, asi 4 mm vrstvou,motorek pohonu jsem z původního místa přemístil do dna nového krytu a upevnil jej na závěs z gumových O kroužků.Trafo mám samozřejmě mimo gramo.I přes tyto úpravy dokáže Bronzka krásně zahrát hluk od motorku a uložení talíře.Je pravda,že nejsem s úpravama zdaleka hotov,schází ještě odhlučnit samotný talíř a pohrát si se zeměním a věřím,že se to ještě zlepší,ale i přes tato nepříjemná zjištění jsem ze zvuku analogu posadil na pr..l.,vlastně jsem seděl,ale čelist mi padla.Teď nevím kdy se mi podaří dílo dokončit,protože se nemůžu donutit opět gramec rozebrat,pořád nakládám a obracím moje starý dobrý černý placky a nemůžu se od toho očistce odtrhnout.Zk......j digitál.
Takže shrnu-pokud se někomu nepodaří zbavit se u těchto gramofonů hluku od pohonu a ložiska talíře,nemá smysl investovat peníze do přenosek typu Ortofon 2M modrá a výše.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Starý již jsem a trochu hůře slyším, nicméně NC450 byl tím dalekoširoko známý, měl jsem jich v použivání několik a brum motorku či možná trafa slyšitelný v reprodukci se odstranit uspokojivě nedalo, pokusů bylo snad 100 a výsledek nepatrný, mizivý. Napadá mě hypotetická úvaha vložit trochu jiný pohonný motor z NC440, staršího ale paradoxně v odstutpu hluku lepšího gramofonu. Pokud si tahle "upgrade" vyžádá úpravy obvodového zapojení řídící elektroniky to musi posoudit někdo problematiky znalý.

Standa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Standa »

Motorek ze 440ky mám i s řídící elektronikou připravený,jen se pustit do přestavby,ale zvažoval jsem použít osvědčený pohon třeba i z úplně jiného gramofonu.

Lamak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamak »

eficak píše:Pověst o kvalitě děleného Luxmanu není dle mne pravdivá. Zvuk je hladký a nekonfliktní, ale dynamika s rozlišením je v háji trafo netrafo.

Audiotechnika je dynamická a baví. Zůstaň u ní. Raději přišetři na dobrý integráč nebo dělenec s phono vstupem.
Starší, nejlépe po rozumném servisu.
Já sehnal starého Kenwooda pro ségru. 2 páry tranzistorů na kanál.
Na integráč to mělo dynamiku jako svině.
Loudnes mají fajně vyladěný, radost poslouchat, jen phono bylo v poruše a tak použiju starší Phono box.
Je pravda, že naživo jsem ještě neměl tu čest, ale Luxman jako značka je mi značně sympatická, zatím jsem na C02+M02 četl jen dobrý ohlasy a líbí se mi i jejich design. Přemýšelel jsem taky o něčem lepším z produkce marantz/philips, Akai, jenže je to všechno o testování, na které nebylo čas, ale rád si nechám poradit co, eventuálně i kde by bylo možné poslechnout.

Přenosku ještě novou nemám, přemýšlím co koupit. Mám doma jen OMB5e na již zníněné a zde prezentované NC430, tak asi vemu ještě audiotechnicu, abych je porovnal. Protože poslouchám sem tam i klasiku, tak uvidím, jak se s tím poperou, však výměna přenosky a seřízení není zas tak moc práce. Ortofon 2M Red si nechám na později, výš asi opravdu nemá cenu chodit...
Luki píše: takhle, máš dvě možností: pustit se do toho sám anebo to předat na starost panu Zatloukalovi.
Já se do toho pustil sám: měl jsem to štěstí že jsem prvním a jediným majitelem, gramofon byl v perfektním stavu, jak jsem ho strčil do sklepa v krabicí tak jsem ho tam našel.
Pana Zatloukala znám, ale rád si s tím bavím sám, je to pro mě součást té cesty k analogu a kdybych to někomu dal, tak se připravím o polovinu zábavy :) . Gramofon naštěstí vypadá, že měl dobrého majitele a až na chybějící závaží a pár už popsaných nedostatků je v super kondici. Jinak Rowingovu šablonu i postup znám už z minula, mám ji tu i několikrát vytištěnou, jen už vidím, jak zase budu bojovat s přesahem - neví někdo z hlavy? U NC 500 opět ramínko nejde otočit až k trnu, takže se to bude muset zase dopočítat...
Díky moc i za ostatní info a podporu :-)
šeďour píše:To závaží na konci ramena je moc vepředu a vypadlo z čepu, kterej vodí závit závaží.
Taky jsem si to myslel, ale závaží už po nějakém závitu chodí, ale nedaří se mi právě chytit ten čep na konci do drážky, která tam evidetně začítá, nevím, jak se to mohlo stát, uvnitř toho závaží se mi zdá je nějaký kov, který taky vypadá trochu "rozpadle"
šeďour píše:Nejprve rameno s namontovanou přenoskou vyvaž do rovnovážný polohy, na závaží otáčením jen samotnýho kroužku se stupnicí nastav nulu a pak otáčej celým závažím a nastav přítlak.Přítlak je potřeba zkontrolovat, alespoň pomocí jednoduchý váhy.
Pokud by neodpovídal stupnici a byl menší, nebo větší, poškozoval by hrot přenosky a přehrávaný desky.
Díky moc, způsob vyvažování znám a váhu mám malou digitální, takže to zvládnu, proto mi právě dělal starost ten malý rozsah pohybu závaží...
lechos píše:ND na gramo Tesla ? Vyzkoušej poptat zde:
Díky za kontakty, pana Zatloukala jsem znal a už jsem mu i psal, ty jeho stránky vidím ale prvně a hodně mě zaujala tesla MC600 Q, kterou jsem zatím nidky neviděl. Ten druhý kontakt je nový, zkusím...
Jinak poslouchám toho hodně, dalo by se říct, že vše kromě country a dechovky. Ortofon OMB5e mám doma a znám, Shure jsem zatím neviděl, AT91? proč ne AT95, jaký je tam rozdíl, Nagaoka JT411 - pokud je to kopie VM, dá se použít i náhradní hrot, v gramofonu je teď VM2103, ale chvějka je ohlá, zajímalo by mě proč (špatné nastavení antiskatingu?) a jestli ji mám zkusit opatrně narovnat
Standa píše:Takže shrnu-pokud se někomu nepodaří zbavit se u těchto gramofonů hluku od pohonu a ložiska talíře,nemá smysl investovat peníze do přenosek typu Ortofon 2M modrá a výše.
Díky za zkušenost, věděl jsem, že přesně z těchto důvodů tam bude limit, sice si myslím, že NC 500 na tom bude o něco lépe, ale i tak bych na to neosadil nic, co by násobně převyšlovalo cenu gramofonu, což bude jak přesně píšeš od 2M Blue nahoru. Leží mi v hlavě ta červená, je i cenově zkousnutelná, ale jak jsem psal už výš, na tu je ještě čas, pokud se někdo bude chtít zbavit svojí staší rozehrané, tak klidně napište...
Co se hluku týká, myslím, že v mém případě bude důležité ho hlavně dobře namazat.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Ano, párkrát jsem se doslechl že hrot Nagaoka jakž-takž pasuje do přenosky VM...v praxi zatím neodzkoušeno, nejlépe kamenný obchod a porovnat na místě, zásilka je zajíc v pytli.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Prenoska Nagaoka JT 411 byla doporucovana jako nahrada za Teslu a to predevsim pro jejich stejnou vysku. Jestli byla s Teslou shodna a pasovala jen samotna chvejka nevim, nebude uz ale asi snadne sehnat ji, protoze jak vlozku, tak i samotnou chvejku Nagaoka stahla z programu. :(

Original chvejky Tesla je jeste mozno zakoupit zde:

http://www.plattennadel.de/tonnadelntz/ ... /index.php

Kdyz ale vidim tu cenu, prijde mi jako naprosto nejrozumnejsi reseni vymena celeho systemu za novy, kvalitnejsi. (AT, Nagaoka, Ortofon, Sumiko etc…)
Pokud vim, ma NC 500 ve vysce nastavitelne ramenko a neni to tedy zadny problem. A tech par korun (ci €uronu :P ) navic se urcite vyplati. ;)

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Trochu levnější je:
http://www.graled.cz/p/177/vl-48g
Frekvenční rozsah 22Hz - 20kHz, přítlak 1,5 - 2,5g, zatěžovací impedance 30-100kohm, přeslech -21dB, výstupní úroveň 6mV/1kHz, váha systému 6,0g. Standardní uchycení šroubky s roztečí 12,6mm,včetně hrotu. Náhradní hrot je 12986. Robustnější systém s větším přítlakem určený pro domácí použití nejčastěji v HiFi sestavách Sony. Použitelná náhrada za Tesla VM2202, VM2203, VM2204.

Lamak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamak »

Díky moc za tipy, máte někdo osobní zkušenost? AT95 i OMB5 tu asi slyšel a má odzkoušenou kde kdo, ale zajímalo by mě, jestli někdo přímo srovnával tyto přenosky i se zmíněnou Sony, Nagaoka, Shure a byl by schopen dát nějaké aspoň subjektuvní hodnocení.

Jinak díky za odkaz, myslel jsem, že jehly už ani koupit nejdou. Za tu cenu je to ale hotový nesmysl, když za cca 800 člověk koupí novou Audiotechnicu nebo Ortofon, které podle mě budou přednesem lepší.

O té výškové nastavitelnosti jsem nevěděl, budu na to muset mrknout...

Odpovědět