Tesla NC500 - nový přírůstek
Re: Tesla NC500 - nový přírůstek
Vyvod na zemeni jsem dodelal ze sasi a nepomohlo vubec, ale stejne jsem to tak poslouchal pul roku.
Tak uvidim jak to dopadne. Já vzal jednu redukci na Alze bez zemění a mám objednanou jednu z nějakýho hifi shopu, která ho má vyvedený na připojení k zesilovači, tak pak můžu říct zkušenosti. Vím, že na místní poměry je to asi hodně low end, ale nějak se začít musí, že 

Ja zacinal stejne, navic jsem mel redukci vstupne vystupni s jeste jednim ocasem a 2 cinchi navic, puvodne pro kazetak, to panecku chytalo brumu.
Tak nový přírůstek je doma, tím jsem zkompletoval sestavu AZS223, MC911, NC500. Dle mého názoru velmi dobře hrající sestava a navíc velice vkusna. Podpořím ji bednami Heco Professional 550 a ostatni sestavy do 20k se můžou jít klouzat. Z důvodu použití AZS jsem ho nechal s původním pětikolíkovým ocasem. Mám vyzkoušeno, že takhle to vůbec nebrumí. Přenosku má úplně novou AT91, dostal jsem ještě nový 3600 hrot, prý super na staré desky plné vlasovek. Časem uvažuji o AT95 nebo 2M Red, AT95 zkoušeno u kolegy a super. Nemá někdo zkušenost s 2M Red konkrétně na NC500, abych neslyšel víc gramofonu než hudby.
nemáme ! neboť jsme koupili náhradní přenosku (cartridge) Sansui SC-50
čímž je limit investic audio pro letošek vyčerpán
čímž je limit investic audio pro letošek vyčerpán

Satanáš,
2M Red není žádná sláva, osobně bych volil raději AT95.
Sestavu kterou popisuješ jsem vlastnil na počátku devadesátých let. Nejvíc mě vadilo u gramce veliké zkreslení na posledních skladbách (tracking), nebylo to k poslouchání. Na tehdejší dobu a možnosti, které jsem měl, zvuk nebyl zas tak špatný.
Po pořízení zesilovače Arcam Alfa8 a poloautomatu od JVC, zvuk poskočil o mnoho výše.
2M Red není žádná sláva, osobně bych volil raději AT95.
Sestavu kterou popisuješ jsem vlastnil na počátku devadesátých let. Nejvíc mě vadilo u gramce veliké zkreslení na posledních skladbách (tracking), nebylo to k poslouchání. Na tehdejší dobu a možnosti, které jsem měl, zvuk nebyl zas tak špatný.
Po pořízení zesilovače Arcam Alfa8 a poloautomatu od JVC, zvuk poskočil o mnoho výše.
to je, jistě, pozoruhodnej poznatek neboť jsem dříve podezříval že slyšitelné zkreslení zvuku či poruchy blíže středu talíře vyvolává sjetý (opotřebený) nosič, zatím nemám nový řemínek do Pioneer k provedení zkoušky...
(prvně jsem taky sháněl JVC AL-F3 BK - automat, direct drive, strobo, jemná regulace otáček, montáž přenosky syst.T4P no - skončilo u značky jiné)
(prvně jsem taky sháněl JVC AL-F3 BK - automat, direct drive, strobo, jemná regulace otáček, montáž přenosky syst.T4P no - skončilo u značky jiné)
Bohužel s tím nešlo nic dělat, protože kromě svislé síly na hrot a antiskatingu, nešlo nic nastavit.
Faktem je, že tenkrát (já ho kupoval v roce 88) nějaké nastavení se moc neřešilo, hlavně že to nějak hrálo, byly to časy, kdy měl přednost obsah nad formou.
Měl jsem na něm shurku za 80 bonů a byl jsem mistr světa.
Faktem je, že tenkrát (já ho kupoval v roce 88) nějaké nastavení se moc neřešilo, hlavně že to nějak hrálo, byly to časy, kdy měl přednost obsah nad formou.
Měl jsem na něm shurku za 80 bonů a byl jsem mistr světa.
Shure M75 z tůzu, no jasně, to známe...jinak vzácně JVC Z4S (Supraphon)
a z Polska pašovaná MF100 lic. Tenorel, jinšich běžně nebylo vidět
a z Polska pašovaná MF100 lic. Tenorel, jinšich běžně nebylo vidět
JVC Z4S som mal na NC450 - o nieco lepsie ako VM 2103 ale slava to nebola
cenově skoro identická, divná věc. ale dobové recenze dobré (asi proto že Japan)
instalována do NC420 odcestovala k novému majiteli. zbyla fotka v archívu
instalována do NC420 odcestovala k novému majiteli. zbyla fotka v archívu
- Přílohy
-
Tak to je pre mna uz len cista nostalgia. Mal som ju cca od 1987 az asi do 2015, kedy som ju spolu s NC450 predal. (najprv bola cca 1987 az 1990 na HC43).Inak krabicka mi z nej doma doteraz zostala