Údržba a vylepšení gramofonu Lenco L-452 (Tesla NC452)
Re: Údržba a vylepšení gramofonu Lenco L-452 (Tesla NC452)
Jestli je to ten (AUKRO) co myslím ,tak ten tahá sběr z celé evropy...Moje rada,vykašli se na starý křápy,šetři a kup si něco novýho a pořádnýho.Do 20t a máš vystaráno.Jinak se Ti bude doma hromadit elektrošrot.
*Hans1983* taky obdivuju krasne masiny s propracovanyma raminkama z matneho hliniku nebo leskleho chromu.
Rafinovane Mikro Seiki maji raminka jak nove za padesat tisic.
Nenapadne komercne tvarici se automaty Sony unesou i Ortofon Valencii pred niz se skloniy dva ceske a drahe Dac.y ceske vyroby.
Jak dopadne prime srovnani s Lenco se dopredu nevi, analog ma hodne promennych.
Muzes mit za cenu cinchoveho kabliku masiny s porizovaci cenou mnoha mesicnich platu.
Ted se vali u popelnic a sbernych dvoru.
Sehni se a objevuj.

Rafinovane Mikro Seiki maji raminka jak nove za padesat tisic.
Nenapadne komercne tvarici se automaty Sony unesou i Ortofon Valencii pred niz se skloniy dva ceske a drahe Dac.y ceske vyroby.
Jak dopadne prime srovnani s Lenco se dopredu nevi, analog ma hodne promennych.
Muzes mit za cenu cinchoveho kabliku masiny s porizovaci cenou mnoha mesicnich platu.
Ted se vali u popelnic a sbernych dvoru.
Sehni se a objevuj.

Díky kluci asi navštívím sběrnu až dostanu odvahu. 
Na nový stoj za 20tis nemám peníze, ani nemám potřebu jít zatím směrem hifi ve velkých částkách, moje sestava je do 10tis se vším všudy.

Na nový stoj za 20tis nemám peníze, ani nemám potřebu jít zatím směrem hifi ve velkých částkách, moje sestava je do 10tis se vším všudy.

Ja si myslim, ze ty uvahy o lepsim starsim gramofonu do 2.500Kc muzes klidne „stornovat“.
Tvuj Lenco je stara dobra Tesla.
Pekne jsi ji vyladil (
) a jak sam pises, hraje dobre. Vic uz si (za tu cenu) ani prat nemuzes, dalsi posun ve zvuku by byl urcite spojen s podstatne vyssi investici. Vyjimkou by snad byla jen nejaka neodolatelna nabidka neceho jako Micro Seiki, Linn nebo Thorens za tebou uvadenou cenu a to je vice nez nepravdepodobne.
Takze to "neskrab" a pokud chces casem opravdu "vys", dej si ty 2.500Kc radeji do prasatka a prihazuj tak dlouho, az budes mit na OPRAVDU lepsi stroj.
Tvuj Lenco je stara dobra Tesla.

Takze to "neskrab" a pokud chces casem opravdu "vys", dej si ty 2.500Kc radeji do prasatka a prihazuj tak dlouho, az budes mit na OPRAVDU lepsi stroj.

Dneska sem se, po včerejším znechucení že mi nějak u muziky z LP začíná chybět "šťáva" konečně rozhodl porovnat ten svůj předzesilovač Vincent PHO-111 s integrovaným předzesilovačem v JVC.
No nevím proč ale z toho JVC to má zase zpátky grády!
V tiších pasížích sice slyším malinko víc praskání z desek, ale jak to začne hrát sem nadšen.
Nevím proč sem předtím ten rozdíl nechtěl akceptovat? Z Vincenta je to takové hezky uhlazené ale jako kdyby byz života. Snad to není psychoakustikou
Porovnal sem to u písničky od Pink Floyd - Learn to Fly
Mám radost
Jdu "hoblovat" další desky!!!
No nevím proč ale z toho JVC to má zase zpátky grády!

V tiších pasížích sice slyším malinko víc praskání z desek, ale jak to začne hrát sem nadšen.
Nevím proč sem předtím ten rozdíl nechtěl akceptovat? Z Vincenta je to takové hezky uhlazené ale jako kdyby byz života. Snad to není psychoakustikou

Porovnal sem to u písničky od Pink Floyd - Learn to Fly
Mám radost

Jdu "hoblovat" další desky!!!

Dovolím si trochu oponovat. Pokud by se jednalo o gramofon Technics SL-Q2 nebo SL-Q3 v dobrém stavu s cenou okolo 4.000 Kč, pak bude mít nejméně kvalitu současných gramofonů prodávaných okolo 20.000 Kč. Rozdíl ceny se mi zdá dost zásadní. V žádném případě nechci propagovat jakéhokoli prodejce, beru to čistě po technické stránce.DRVOŠTĚP píše:Jestli je to ten (AUKRO) co myslím ,tak ten tahá sběr z celé evropy...Moje rada,vykašli se na starý křápy, šetři a kup si něco novýho a pořádnýho.Do 20t a máš vystaráno. Jinak se Ti bude doma hromadit elektrošrot.
Zeptám se je možný žě by se mi ta Sumiko Oyster za nějakých 3/4 roku o dost ohrála?
Poraďte mi někdo kde se dá v ČR koupit nový hrot?

Zivotnost dobre, spravne nastavene prenosky (a k tem Sumiko Oyster rozhodne patri), se pohybuje nekde mezi 2.000 az 2.500 hodinami.
¾ roku je priblizne 274 dni. Pokud jsi gramofon poslouchal kazdy den, nepretrzite po dobu alespon 8 – 9 hodin, je tva “jehla” urcite opotrebovana a bude zapotrebi ji vymenit.
Pokud ale uvedeny pocet “provoznch hodin” jeste nebyl dosazen a gramofon presto behem reprodukce dela nejake problemy, hledal bych jejich pricinu spise nejprve jinde.
¾ roku je priblizne 274 dni. Pokud jsi gramofon poslouchal kazdy den, nepretrzite po dobu alespon 8 – 9 hodin, je tva “jehla” urcite opotrebovana a bude zapotrebi ji vymenit.
Pokud ale uvedeny pocet “provoznch hodin” jeste nebyl dosazen a gramofon presto behem reprodukce dela nejake problemy, hledal bych jejich pricinu spise nejprve jinde.

Ty hodiny se mi blbě počítají, já totiž přenosku koupil z druhé ruky. Tak sice já s ní hrál třeba 500-1000h ale kolik s ní hrál minulý majitel to je neznámá.
A náhradní jehlou asi nic nezkazím, pokud neuslyším změnu, tak bych si jí nechal do rezervy napozději
Takže otázka zní pořád stejně kde tu jehlu koupit v ČR?
A náhradní jehlou asi nic nezkazím, pokud neuslyším změnu, tak bych si jí nechal do rezervy napozději

Takže otázka zní pořád stejně kde tu jehlu koupit v ČR?

Bože když mám být týden doma sám bez ženy a dětí, tak mi na gramofonu přestane fungovat tlačítko "start/stop" 
Tuší někdo co se s tím dá udělat? Nemůže být v háji i neco na desce s elektronikou? Občas nahodile zafunguje. "Cvaká" při každém stisknutí.
předem díky za rady

Tuší někdo co se s tím dá udělat? Nemůže být v háji i neco na desce s elektronikou? Občas nahodile zafunguje. "Cvaká" při každém stisknutí.
předem díky za rady
Tak dneska z hecu zkusím gramo pustit a bez zaváhání se mi pustilo asi 5 lpček z každé strany. Tak nevím co se včera dělo 

-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, ja som tiež po rokoch vyhrabal svoju orechovú NC-452 z plastového vreca. Čakala ma výmena zinkal taniera, prenosky, doladenie trimra otáčok. Predzosilovač mám osadený NE5532 s pasívnymi RIAA korekciami. Niečo ako http://audio.engineeringvista.com/Audio ... /Part6.htm Prenosku rovnakú ako Ty, OM5E. Hrá to parádne. Jediný problémik je sieťový brum. Zabudoval som kvoli tomu predzosilovač priamo do grama, kábliky z ramienka idú priamo do plošáku. Výrazne sa to zlepšilo, ale dokonalé to nie je. Nie je výrazný, hlboko pod hlukom drážky, ale keď nastavím vysokú hlasitosť, tak je ho jemne počuť (pri neprehrávaní platne).
Vidím, že si prešiel prakticky tým istým ako ja, tak možno si občas niečim poradíme.
Vidím, že si prešiel prakticky tým istým ako ja, tak možno si občas niečim poradíme.
Tak bohužel u mého L-452 stále přetrvává problém se spuštěním otáčení talíře, někdy to funguje jindy můžu mačkat jak chci a nic a jako třešnička na dostu se to někdy samovolně pustí!
Nemáte někdo potuchy včem je problém? Dost mě to štve, člověk si chce něco pustit a najednou nic. :-/
Nemáte někdo potuchy včem je problém? Dost mě to štve, člověk si chce něco pustit a najednou nic. :-/
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, v prvom rade by som merákom preveril funkčnosť tlačítka TL1. Ak je dobré, tak pravdepodobne bude po smrti jeden, alebo obidva z IO1 (MHB4011) a IO2 (MHB4049). Určite sa dajú zohnať nové a lepšie ako od Tesly. Prípadne ešte premeraj/vymeň R9 (1M0) ak to stále nepôjde skús pokračovať s T7 (KC238), VD12, VD13, R24, R25 a R10. Dosky sa dajú ľahko vymontovať.
PS. ja už hrám s 2M Red a dnes Simon & Garfunkel znel úplne famózne
PS. ja už hrám s 2M Red a dnes Simon & Garfunkel znel úplne famózne

Díky ta tipy!
2M Red na čem jí máš? Tu sem slyšelu kamaráda na Pro-Ject gramu a hrálo to fajnově, bohužel pro mě nebyla mocfriendly cena a Sumiko Oyster se zrovna nabídla za zajímavý peníz a sem s ní zatím spokojen. Oproti VM2103 posun vpřed!
2M Red na čem jí máš? Tu sem slyšelu kamaráda na Pro-Ject gramu a hrálo to fajnově, bohužel pro mě nebyla mocfriendly cena a Sumiko Oyster se zrovna nabídla za zajímavý peníz a sem s ní zatím spokojen. Oproti VM2103 posun vpřed!