Údržba a vylepšení Lenco L435
Re: Údržba a vylepšení Lenco L435
a máte něco na téma těch samotných preampů?
Kolik vlastne v roce 91 stal?
vzhledem k včerejší absenci jakékoliv rady na téma předzesilovačů se ptám na Pro-Ject Optical Box E Phono Black stojí slušnou trojku, mělo by se jednat o klon klasické tesly (prý slušné zapojení) a negativní názory jsem na to nějak nenašel.... navíc má výstup do optiky, co mě trochu trápí že krom optiky má výstup jen do 3,5 jacka a ne do cinchů
Therenus,
prosimtě, proč vymejšlíš takový chujoviny s phono pre, kterej bude zbytečně převádět analog na digitál, abys po dvaceti centimetrech praktikoval zase D/A převod do zesíku nebo v zesíku?
Pro tebe je ideální třeba plně analogovej Marantz PM 5005, novej za hubičku, velmi slušně hrající, proti vyšší 6006ce mu schází jen dacan a hlavně, má oproti jinejm značekám (nové kusy) ve stejný cenový, poměrně dobrej phono pre. Marantz se s tou gramo sekcí alespoň trochu zabejvá. Zkoušeno na běžných slušných gramcích, zvukově žádný průser, pohoda džes.
prosimtě, proč vymejšlíš takový chujoviny s phono pre, kterej bude zbytečně převádět analog na digitál, abys po dvaceti centimetrech praktikoval zase D/A převod do zesíku nebo v zesíku?
Pro tebe je ideální třeba plně analogovej Marantz PM 5005, novej za hubičku, velmi slušně hrající, proti vyšší 6006ce mu schází jen dacan a hlavně, má oproti jinejm značekám (nové kusy) ve stejný cenový, poměrně dobrej phono pre. Marantz se s tou gramo sekcí alespoň trochu zabejvá. Zkoušeno na běžných slušných gramcích, zvukově žádný průser, pohoda džes.
Bazi 36 no konečně někdo kdo odpovídá na co se ptám
na ten zesík jsem koukal taky
pro dnešek jsem na alze na pokusy objednal klasickej phono box e (cinch cinch) ale po novem roce rad obednam na vyzkouseni marantz, ma k nemu smysl nechat phono box nebo bude phono na tom zesiku lepsi? A doporučil bys k němu nějaké bedny?
Díky

Díky

Odzadu, bedny mu vyhovují technicky defacto jakékoliv, zvukově si rozumí třeba s Dali, klidně Zensor 3 ( za hubičku ve výprodejích), Wharfedale, Monitor audio, QA, AE 309/109, je toho spousta. Většina externích pre v hodnotě nad bůra by z podstaty věci měla dosahovat lepších výsledků, ale papírově ještě neznamená skutečně. Toto by sis měl naposlouchat sám. Jen jsem nabyl dojmu, že chceš nějakou kačuli ušetřit a pak přeci dává slušnej, levnej analogovej strojek se zapuštěným neprůserovym MM preampem smysl, né?
chápeš to více méně správněn nejde o to že bych potřeboval šetřit, ale že nechci dávat peníze zbytečně mám rád k peněžence šetrná řešení, ale na druhou stranu akceptuji že každá sranda něco stojí
chci najít slušnej zesík jako takový základ, aby se za ním ten gramec neztratil radši investuju do lepších beden než do zesíku a zároveň mi stačí jen zesík 2.0 nepotřebuju ani CD ani rádio, max na jeden vstup připojím výstup z televize ale ani to není nutné, jde mi prostě o zesík ke gramci ten maratz se mi libí, je mi sympatický i cenou, a případný lepší preamp nebo v případě potřeby DAčko na připojení optiky radši vždy dokoupím zvlášť.... co se týče srovní preampu, šlo mi konkrétně o Phono Box E vs ten integrovaný... jak řikáš naposlechnu si to, a phono box případně vrátím. Do budoucna pokud mě gramec nebo zesík omrzí není problém pořídit lepší žena mi staré ráda zabaví do pracovny
ale nechci zase každou chvíli kupovat novej zesík/gramec/atd nebo nedej bože celou sestavu najednou, chci prostě teď slušnej základ co bude hrát a v budoucnu pak upgradovat postupně v místech kde mě to bude nejvíc pálit... ze stejného důvodu uvažuji o 2M blue a nikoliv red, je mi jasné že na počáteční aparatuře, zvlášť na té tesle teď rozdíl moc nepoznám, ale než teď dát 2,5 a za chvíli až seženu lepší zesík a bedny dát dalších 5 za lepší přenosku, koupim jí rovnou, v tuto chvíli mám pujčenou OM10 pro zkoušení

můžu se zeptat z pohledu gramofonu (nezajmá mě v tuto chvíli jestli to má nebo nemá DAC, optiku atd) co tak obecně hraje líp (nebo je to jedno) z Marantz PM5005/6006 DENON PMA-600NE a Pioneer A-40AE-B na desítkovou řadu Pionneru jsem slyšel kritiku, zajmá mě porovnání Denonu a Pioneeru, jestli má cenu shánět je na testování nebo se něčemu rovnou vyhnout případně jestli už je někdo zkoušel a může přidat zkušenost... vím že se dost naotravuji takže díky předem
rád bych objednal ten Marantz aby došel co nejdřív, bohužel v dnešní době odkázání na Eshopy ho mají velké eshopy vyprodané a od malých se bojím brát kvůli případnému vrácení zboží, nebo máte nějaký šikovný obchod v Praze kde by i teď vyšli vstříc?

Edit: po dohodě s manželkou by jsme i u toho marantzu šli spíš do 6006 protože optika
Jako ten Marantz pekny stroj, ale neni slaby? Ja kdyz chci aby to melo energii tak zapinam oba Pioneery.
Ale pravda vetsinou jedu na jeden a nezenu ho odhadem pres 25W. Ale vykonovy rezervy se hodi vzdy.
v dnešní době jsem vzal za vděk poslechem na youtube, když žádný jiný zdroj nepřichází v úvahu a je mi jasné že výsledky budou dosti zkreslené ale projev toho maratzu vs denon se mi líbil, denon byl silnější v basech, ale byli až zbytečně výrazné a poztrádali detaily vzhledem k tomu že takovy druh zvuku mě oslovuje, jsem objednal poslední dostupný kus na alze na zkoušku a uvidíme v sobotu by měl být doma, v neděli nebo v pondělí zabalim gramec i zesík a pojedu zkoušet... budu porovnávat s onkyo zesíkem (typ přesně nevím) na bednách bose, vyzkouším i rozdíl proti tomu phono boxu a pak to sem nějak rozepíšu
snad se nezklamu a už mi zůstane a konečně budu mít nějaký výchozí bod na ladění toho kam se reálně můžu dostat s gramcem a jaké bedny k tomu... zatím bych nejradši nějaké slušné bazarové sloupy

snad se nezklamu a už mi zůstane a konečně budu mít nějaký výchozí bod na ladění toho kam se reálně můžu dostat s gramcem a jaké bedny k tomu... zatím bych nejradši nějaké slušné bazarové sloupy
Nene, jeden dava tusim 70 do 8 a druhej 90 do 8 tusim, do 4 davaji myslim 90 a 120. Hmotnost 13,5 a 14kg. To jsou opravdu plnotucne kousky, osobne jsem ani tolik vykonu nepreferoval, ale kdyz jsem slysel ten zvuk, bylo jasno, ono totiz cokoli slabsiho bylo i ostatnimi parametry o tridu horsi.