Údržba a vylepšení Lenco L435

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
Therenus
Kontaktovat uživatele:

Re: Údržba a vylepšení Lenco L435

Příspěvek od Therenus »

a máte něco na téma těch samotných preampů?

Satanáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Satanáš »

Kolik vlastne v roce 91 stal?

Therenus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Therenus »

vzhledem k včerejší absenci jakékoliv rady na téma předzesilovačů se ptám na Pro-Ject Optical Box E Phono Black stojí slušnou trojku, mělo by se jednat o klon klasické tesly (prý slušné zapojení) a negativní názory jsem na to nějak nenašel.... navíc má výstup do optiky, co mě trochu trápí že krom optiky má výstup jen do 3,5 jacka a ne do cinchů

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Satanáš píše:
30 pro 2020 23:05
Kolik vlastne v roce 91 stal?
myslíš ten Pioneer A-656 MK2 ? v Dojču 671 DM mínus MwSt (DPH)14%

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Therenus,
prosimtě, proč vymejšlíš takový chujoviny s phono pre, kterej bude zbytečně převádět analog na digitál, abys po dvaceti centimetrech praktikoval zase D/A převod do zesíku nebo v zesíku?
Pro tebe je ideální třeba plně analogovej Marantz PM 5005, novej za hubičku, velmi slušně hrající, proti vyšší 6006ce mu schází jen dacan a hlavně, má oproti jinejm značekám (nové kusy) ve stejný cenový, poměrně dobrej phono pre. Marantz se s tou gramo sekcí alespoň trochu zabejvá. Zkoušeno na běžných slušných gramcích, zvukově žádný průser, pohoda džes.

Therenus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Therenus »

Bazi 36 no konečně někdo kdo odpovídá na co se ptám :-D na ten zesík jsem koukal taky :-) pro dnešek jsem na alze na pokusy objednal klasickej phono box e (cinch cinch) ale po novem roce rad obednam na vyzkouseni marantz, ma k nemu smysl nechat phono box nebo bude phono na tom zesiku lepsi? A doporučil bys k němu nějaké bedny?

Díky :-)

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Odzadu, bedny mu vyhovují technicky defacto jakékoliv, zvukově si rozumí třeba s Dali, klidně Zensor 3 ( za hubičku ve výprodejích), Wharfedale, Monitor audio, QA, AE 309/109, je toho spousta. Většina externích pre v hodnotě nad bůra by z podstaty věci měla dosahovat lepších výsledků, ale papírově ještě neznamená skutečně. Toto by sis měl naposlouchat sám. Jen jsem nabyl dojmu, že chceš nějakou kačuli ušetřit a pak přeci dává slušnej, levnej analogovej strojek se zapuštěným neprůserovym MM preampem smysl, né?

Therenus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Therenus »

chápeš to více méně správněn nejde o to že bych potřeboval šetřit, ale že nechci dávat peníze zbytečně mám rád k peněžence šetrná řešení, ale na druhou stranu akceptuji že každá sranda něco stojí :) chci najít slušnej zesík jako takový základ, aby se za ním ten gramec neztratil radši investuju do lepších beden než do zesíku a zároveň mi stačí jen zesík 2.0 nepotřebuju ani CD ani rádio, max na jeden vstup připojím výstup z televize ale ani to není nutné, jde mi prostě o zesík ke gramci ten maratz se mi libí, je mi sympatický i cenou, a případný lepší preamp nebo v případě potřeby DAčko na připojení optiky radši vždy dokoupím zvlášť.... co se týče srovní preampu, šlo mi konkrétně o Phono Box E vs ten integrovaný... jak řikáš naposlechnu si to, a phono box případně vrátím. Do budoucna pokud mě gramec nebo zesík omrzí není problém pořídit lepší žena mi staré ráda zabaví do pracovny :-D ale nechci zase každou chvíli kupovat novej zesík/gramec/atd nebo nedej bože celou sestavu najednou, chci prostě teď slušnej základ co bude hrát a v budoucnu pak upgradovat postupně v místech kde mě to bude nejvíc pálit... ze stejného důvodu uvažuji o 2M blue a nikoliv red, je mi jasné že na počáteční aparatuře, zvlášť na té tesle teď rozdíl moc nepoznám, ale než teď dát 2,5 a za chvíli až seženu lepší zesík a bedny dát dalších 5 za lepší přenosku, koupim jí rovnou, v tuto chvíli mám pujčenou OM10 pro zkoušení

Therenus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Therenus »

můžu se zeptat z pohledu gramofonu (nezajmá mě v tuto chvíli jestli to má nebo nemá DAC, optiku atd) co tak obecně hraje líp (nebo je to jedno) z Marantz PM5005/6006 DENON PMA-600NE a Pioneer A-40AE-B na desítkovou řadu Pionneru jsem slyšel kritiku, zajmá mě porovnání Denonu a Pioneeru, jestli má cenu shánět je na testování nebo se něčemu rovnou vyhnout případně jestli už je někdo zkoušel a může přidat zkušenost... vím že se dost naotravuji takže díky předem :-D rád bych objednal ten Marantz aby došel co nejdřív, bohužel v dnešní době odkázání na Eshopy ho mají velké eshopy vyprodané a od malých se bojím brát kvůli případnému vrácení zboží, nebo máte nějaký šikovný obchod v Praze kde by i teď vyšli vstříc?

Therenus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Therenus »

Edit: po dohodě s manželkou by jsme i u toho marantzu šli spíš do 6006 protože optika

Satanáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Satanáš »

Jako ten Marantz pekny stroj, ale neni slaby? Ja kdyz chci aby to melo energii tak zapinam oba Pioneery.

Satanáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Satanáš »

Ale pravda vetsinou jedu na jeden a nezenu ho odhadem pres 25W. Ale vykonovy rezervy se hodi vzdy.

Therenus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Therenus »

Satanáš píše:
31 pro 2020 15:45
Jako ten Marantz pekny stroj, ale neni slaby? Ja kdyz chci aby to melo energii tak zapinam oba Pioneery.
jestli se nepletu PM6006 i pionner dávají oba 60W do 4ohmů takže výkon bude asi obdobný

Therenus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Therenus »

v dnešní době jsem vzal za vděk poslechem na youtube, když žádný jiný zdroj nepřichází v úvahu a je mi jasné že výsledky budou dosti zkreslené ale projev toho maratzu vs denon se mi líbil, denon byl silnější v basech, ale byli až zbytečně výrazné a poztrádali detaily vzhledem k tomu že takovy druh zvuku mě oslovuje, jsem objednal poslední dostupný kus na alze na zkoušku a uvidíme v sobotu by měl být doma, v neděli nebo v pondělí zabalim gramec i zesík a pojedu zkoušet... budu porovnávat s onkyo zesíkem (typ přesně nevím) na bednách bose, vyzkouším i rozdíl proti tomu phono boxu a pak to sem nějak rozepíšu :-)

snad se nezklamu a už mi zůstane a konečně budu mít nějaký výchozí bod na ladění toho kam se reálně můžu dostat s gramcem a jaké bedny k tomu... zatím bych nejradši nějaké slušné bazarové sloupy

Satanáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Satanáš »

Nene, jeden dava tusim 70 do 8 a druhej 90 do 8 tusim, do 4 davaji myslim 90 a 120. Hmotnost 13,5 a 14kg. To jsou opravdu plnotucne kousky, osobne jsem ani tolik vykonu nepreferoval, ale kdyz jsem slysel ten zvuk, bylo jasno, ono totiz cokoli slabsiho bylo i ostatnimi parametry o tridu horsi.

Odpovědět