Údržba a vylepšení Lenco L435
Re: Údržba a vylepšení Lenco L435
Nene, jeden dava tusim 70 do 8 a druhej 90 do 8 tusim, do 4 davaji myslim 90 a 120. Hmotnost 13,5 a 14kg. To jsou opravdu plnotucne kousky, osobne jsem ani tolik vykonu nepreferoval, ale kdyz jsem slysel ten zvuk, bylo jasno, ono totiz cokoli slabsiho bylo i ostatnimi parametry o tridu horsi. Bedny preferuji spis velke regalovky nez sloupy, sloupy jsou modni zalezitost, v praxi casto vic duni nez hraji a vysky taky nejsou v je idealni vysce. Moje horni bedny maji vyskace i stredy o pul metru vys nez kdyz postavis takovy bezny sloupy na podlahu.
Posloucháš ve stoje, jo?
Podle slov satanáše asi opravdu poslouchá ve stoje. Nevím jakou má praxi, ale sloupy v určité cenové relaci rozhodně neduní. Pokud myslel nudle za 5 000 Kč z Tesco Pak má pravdu.
Ja poslocham kvalitni regalovky ze 70 let a za ty penize co jsem je koupil jsem slysel jenom jedny slusny sloupy ktere hraly slusne. Kamosovi se povedlo za dva a pul koupit vyborny velky sloupy Jamo. Ale ten blbec je prodal. Hlavne i proto ze mel velky problem vychytat umisteni. Ja takovy problem nemam, me do toho nekeca zena. Jedny mam ve vysce usi kdyz lezim, druhy na nich tak ze muzu sedet, stat. Ja nove nekupuju, na to nemam, mam svy zdroje a ty maji veci kvalitni, ze 70 a 80 let. Jeden ma ted prinest sloupy Heco Interior 30 na opravu zavesu, pokud me oslovi, treba si je necham. Jinak sloupy nevede. Slysel jsi nekdy Heco Professional? To byly prvni opravdu dobre bedny, ktere jsem koupil za pouhych 1800 korun a zvukove se jim nevyrovna zadny sloup do 10k a 20k za bedny nedam (leda ze by dovez Revox Symbol). Ty Kamosovy Jama hraly super neutralne vrsek a stred a spoustu basu. Ale proti Heco jim chybela zivost, bylo to takovy sterilne kvalitni ty jama. Jedinou nevyhodou tech kousku co mam ja, je zatizitelnost jen 60, 65W jmenovity vykon 100 hudebni.
Máte někdo typ na sluchátka k tomu marantzu?
Žádný typ sluchátek není ke stolním zesilovačům přímo určen, to záleží jen na tobě, jaký charakter zvuku se ti líbí. Já tehdy připojoval do firemního (Marantz) cd playeru Beyerdynamic DT 880, žádný průšvih se nekonal, poměr cena/výkon excelentní, žádná agresivita, ani kritizované výšky se nepříznivě neprojevovaly, spousta detailu a navíc to pohodlí, jedna z nejpohodlnějších sluchátek na světě vůbec. Měl jsem 32ohmovou verzi, tobě bych do zes. doporučil variantu 250ohm.
No, ja ted opravoval kamaradovi kabel na sluchatkach Beyerdynamic DT 990, byly snad 25 let stary a hraly super, na krabici psano refetenz a to ze se vyrabeji dodnes o necem svedci, mimochodem vyrabeji se ve verzich 32, 250 a 600 ohm, takze ke svemu zesilovaci si vybere kazdy. Ja poslouchal 600 ohm na stolnim Pioneeru a dobry. 32 ohm nebrat, jak pise Bazi 36 ty jsou pro prenosna zarizeni typu telefon, tablet, pripadne walkman.
co se sluchátek týče, manuál k zesíku hovoří takto Headphone output: 50 mW/32 Ω/ohms
Bazi díky za rady a typy
Marantz PM6006 je za mě super, hraje to hezky a co jsem četl kritiku na optické vstupy tak u mě funguje optika hezky čistě (připojené PC skrz optický kabel (BANDRIDGE BN-BBM25000W20) poslouchaný FLAC a nějaké HD video např. Bratrstvo neohrožených co má podle mě v originále velice dobrý a zajmavý zvuk).
Co se týče porovnání preampu PM6006 vs Pro-Ject Phono Box E tak ani jedno není vyloženě špatné, phonobox hraje líp na horších bednách, přijde mi že zvuk trochu vyčistí, zjednoduší (takže ho horší bedny snáz zahrají) a posune ho trochu víc do středů a výšek což se na horších bednách (staré dvoupásmové tesly) projevilo pozitivně, na druhou stranu u lepších beden byl rozdíl ve prospěch phonoboxu už diskutabilní a naopak se projevila ztráta detailů ve zvuku, u LP Kvalita od Vypsané fixy to nebylo tak znát ale u remasterováho A. Dvořáka byl ten rozdíl už propastný ve prospech PM6006, takže očekávám že až seženu kvalitní bedny, bude to pecka
phonobox originálně zabalený tak jak mi přišel zase hezky vrátím do obchodu.
V týdnu beru zesík a pujdu zkusit bedny SONY SS-E212 vím že to asi nebude nic uplně extra, ale třeba překvapí, máte s nima někdo zkušenost, nebo obecně s kombinací Marantz + Sony?

Marantz PM6006 je za mě super, hraje to hezky a co jsem četl kritiku na optické vstupy tak u mě funguje optika hezky čistě (připojené PC skrz optický kabel (BANDRIDGE BN-BBM25000W20) poslouchaný FLAC a nějaké HD video např. Bratrstvo neohrožených co má podle mě v originále velice dobrý a zajmavý zvuk).
Co se týče porovnání preampu PM6006 vs Pro-Ject Phono Box E tak ani jedno není vyloženě špatné, phonobox hraje líp na horších bednách, přijde mi že zvuk trochu vyčistí, zjednoduší (takže ho horší bedny snáz zahrají) a posune ho trochu víc do středů a výšek což se na horších bednách (staré dvoupásmové tesly) projevilo pozitivně, na druhou stranu u lepších beden byl rozdíl ve prospěch phonoboxu už diskutabilní a naopak se projevila ztráta detailů ve zvuku, u LP Kvalita od Vypsané fixy to nebylo tak znát ale u remasterováho A. Dvořáka byl ten rozdíl už propastný ve prospech PM6006, takže očekávám že až seženu kvalitní bedny, bude to pecka

V týdnu beru zesík a pujdu zkusit bedny SONY SS-E212 vím že to asi nebude nic uplně extra, ale třeba překvapí, máte s nima někdo zkušenost, nebo obecně s kombinací Marantz + Sony?
Sony zrovna bedny dvakrat neumi, vubec japonske bedny z tehle doby ozdobnych krouzku kolem repraku jsou vetsinou strasne. Papundekl. Uz jenom hmotnost pouhych 7,5kg te musi spolehlive odradit. Moje Heco rozmeru cca 50×29×28 maji 14kg. Jestli poslouchas rock, zapomen na ne.
Prosím, už nie
odíď v pokoji, kým môžeš...
Sice tady jsme úplně
, ale ty SS e212 byly mé druhé bedny, po nich přišly Videotony, sice žádný highend, ale oproti těm Sony to byl Hifi zázrak.

Nejsme vubec off topic, jenom me tu nekteri lide nemaji radi. Ale na to si clovek zvykne nebo opravdu odejde. Ale objektivne 7,5kg na tak velkou bednu.... Mam zkusebost s podobnymi bednami a nic moc. Spis teda nic nez moc.
Omlouvam se vsem zucastnenym, vyjabany telefon, zase se mi povedlo odeslat prispevek dvakrat.
ano, bedny byly fakt tragické