Audioquest dragonfly Red

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Horyna
Kontaktovat uživatele:

Re: Audioquest dragonfly Red

Příspěvek od Horyna »

Taky se mi už ty 3m signálovýho kabelu úplně nezamlouvaj, no uvidím, ještě je cesta přiblížit NAS, ale do nábytku a přeci jen lehce hučí větrák. Jak píšeš, těžko říct co bude slyšet. Upgradovat sestavu výrazně nebudu dokud trochu nevyrostou mláďata.

Fox25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fox25 »

USB 1 a 2 má max. délku 5 metrů, zamýšlené tři metry budou ok, teprve USB 3 je omezeno tuším na 3 metry.

cvrcek69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od cvrcek69 »

Horyna píše:
terahera píše:A on,kdyz ho pripojis přímo do NAS,bude fungovat?
Měl by, prodejce to potvrdil. Předchozí USB dac tak taky fungoval. Mám NAS Synology a ovládám tabletem nebo telefonem přes aplikaci DS audio.

Prosím Tě takže stačí DAC ke kterýmu připojím HD s muzikou a můžu to ovládat tabletem? Nebo k tomu jde připojit monitor ? Nevím o tom vůbec nic ale chtěl bych vyřešit přehrávání flac jinak než kvůli přehrávání zapínat PC. S red dragonfly mám pocit že ty flac soubory hrajou srovnatelně s CD, pokud to tedy můžu s mojí výbavou tvrdit ;)
Se sluchátky AT ath 50x je to bomba pokud je dobře udělaný flac. Dík za pomoc...

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

To co popisuješ by ti vyřešil nějaký streamer,který už má dac v sobě,k samotnému dragonfly hdd nepřipojíš a stejně musíš dragonfly do něčeho strčit.Já mám udělaný pasivní mini pc primárně určený na audio v hodtotě asi 3000,-,do něj mám strčený dragonfly a přes redukci rca kabelama do zesilovače.Nainstalovanou tam mám linux verzi kodi a ovládám tabletem nebo mobilem přes aplikaci.Monitor k němu vůbec nemám,jednoduché,funkční a lehce ovladatelné.Jak píšeš,že přes dragonfly je flac na stejné ůrovni jako cd,tak máš něco špatně,u mě dragonfly hraje znatelně lépe než cd ;)

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

cvrcek69 píše: Prosím Tě takže stačí DAC ke kterýmu připojím HD s muzikou a můžu to ovládat tabletem? Nebo k tomu jde připojit monitor ? Nevím o tom vůbec nic ale chtěl bych vyřešit přehrávání flac jinak než kvůli přehrávání zapínat PC. S red dragonfly mám pocit že ty flac soubory hrajou srovnatelně s CD, pokud to tedy můžu s mojí výbavou tvrdit ;)
Se sluchátky AT ath 50x je to bomba pokud je dobře udělaný flac. Dík za pomoc...
Vysvětlím po lopatě, trochu si nejdříve upřesněme pojmy - bude to pak jasnější.

- DAC je zařízení, které jenom :) překlopí tok nul a jedniček na analogový signál.
- Úložištěm digitálních dat je například CD disk, síťový harddisk disk (schválně nepíšu NAS), anebo třeba jen USB flashka.
- Zdrojem digitálních dat (transportem) může být například mechanika v CD přehrávači, počítač - obvykle optický výstup anebo data vytažená přes USB port. Úkolem transportu je přenést data z úložiště dat na vstup DAC. Aby to bylo k nějakému užitku, potřebujeme aplikaci, která pro nás představuje rozhraní pro výběr skladeb a jejich spouštění. Dohromady pak transport s aplikací obvykle nazýváme přehrávačem.

Pro přehrávaní hudby v digitálním světě potřebujeme všechny tři části.

Jak je to tedy s připojením Dragonfy do USB vstupu NAS (anebo NAS k Dragonfly) ?

Dragonfly je jen DAC. Neuchovává žádná data (není úložistě) a nemá žádnou aplikaci, která by umožňovala vyzvednout data z jiného úložiště a poslat je do vstupu DAC (není přehrávač).

Pokud tedy NAS dokáže zastoupit obě zbývající role, je šance, že to bude fungovat.
Není pochyb o tom, že NAS poslouží jako úložiště dat.
Ale co se týče funkce "přehrávače", tak už to tak jasné není. NAS jsou mini-počítače postavené obvykle na operačním systému Linux. V případě NAS mluvíme o "firmware", protože softwarová výbava NAS je součástí zakoupeného výrobku. No, a různý firmware umí různé věci... Já mám doma například NAS, který funkci přehrávače nemá.

A ještě k tomu připojení monitoru k NAS:
NAS běžně neobsahuje hardware pro video rozhraní (grafickou kartu), takže není ani možné připojit monitor. Ovládání NAS je řešeno tak, že jedna z aplikací firmwaru je webový server, který zpřístupní ovládání pomocí webových stránek - je tedy nutné mít kromě NAS ještě počítač (tablet, mobil) s internetovým prohlížečem.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Dac je jenom prevodnik, potrebujes do nej dostat data. Ze streameru, pc, smartphone, nekterych NAS..
Pohlidat si musis, ze ta masinka pred tim (viz vyse) bude kompatibilni - bude se s DACem videt...
Jestli tomu moc nerozumis, bral bych neco proverene a na zacatku se spolehl na pc.

cvrcek69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od cvrcek69 »

OK díky, nemám v tomto moc jasno... Tedy bude asi nejlepší nějaké mini PC ke kterému připojím DAC a buď sluchátka či kabel k zesilovači jak píše Terahera...Ono to třeba hraje líp než CD ale je možný že já to už neslyším, kolem 50 už to asi žádná sláva nebude :D Ten Dragonfly se mi nainstaloval a nastavil ve Win 10 sám jen potom když jsem koukal do návodu tak tam bylo doporučeno 44100 Hz ale mně se tam nastavilo samo 96000Hz tak jsem tam nastavil 44100 a teď svítíme zeleně...

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Tak pri takýchto svorkách sa tuná od miestnych nestretneš s pochopením :D

Obrázek

len tak pre zaujímavosť - skutočne by nebolo od veci update-ovať phpBB a dopriať užívateľom viac možností pri písaní príspevkov.

Horyna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horyna »

"LawIAR"
počítám patřilo do jiného vlákna.

Já jen dodám k tomu NASu. Konkrétně mám Synology DS115j. Zvažoval jsem různé zdroje, no vyzkoušel jsem hlavně proto že jsem měl volný 1TB disk takže mi zbývala tahle krabička za cca 2.500,-
Co se mi na tom z uživatelskýho hlediska líbí je aplikace DS audio. Mám ji nainstalovanou na mobilu a tabletu, s NASkou to komunikuje přes wifi. Telefon mám mrňavej ale na tabletu je to už pěkně přehledný, zobrazují se přebaly alb. Buď posílám hudbu do DACu a následně zesilovače nebo můžu zvolit jako přehrávač samotný tablet nebo mobil a přehrávám do sluchátek. Chci právě vyzkoušet dragonfly pro obě varianty a když to bude bez problémů tak pořídím ještě jeden přímo pro mobil(tablet) a sluchátka. Jaký je NAS jako zdroj ve srovnání s počítačem nebo CD přehrávačem netuším a zajímalo by mě to, ovšem v současný chvíli budou stejně nejslabší článek bedničky takže počítám že rozdíl nepoznám.

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

ďakujem za upozornenie - netusim, ako sa mi to stalo :D

prosím o zmazanie, ak je to mozne.

cvrcek69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od cvrcek69 »

Jo já se blbě vyjádřil, samo jsem nechtěl připojit hd k dragonfly, myslel jsem k právě na Synalogy DS 115j a do jehož USB dát Dragonfly a do druhého svůj externí hd. Jestli konkretně tento model funguje jako mini PC a jde to ovládat mobilem/tabletem... Chci to takto vyřešit protože jdu pustit muziku, zapnu PC a už se neurvu a čumím do toho blbýho compu...a nebo použiju svůj starý noťas kam nainstaluju linux a bude čistě jen na hudbu, možná levnější a srovnatelné řešení... *2thumbsup*

Horyna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horyna »

Externí disk by měl jít připojit na druhé USB pokud jedno využiješ na USB DAC bez toho že bude disk uvnitř. Ale jestli to nepůjde tak jsemnic nenapsal :D. Jinak konkrétně tento NAS jak jsem psal výše jde právě myslím uživatelsky velice přívětivě ovládat mobilem/tabletem přes aplikaci DS audio. Já mám 2 malý mláďata a důležitý bylo aby neměli v dosahu paciček CD nosiče a taky co nejméně techniky. Má to i internetový rádia, ovšem zatím jsem nepoužil.

cvrcek69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od cvrcek69 »

Tak dej prosím vědět jestli to maká, jestli teda jdeš do Red DF, až to vyzkoušíš, já poslouchám hlavně cd a černý placky ale vše koupit nemůžeš no tak občas něco stáhnu pro vlastní potřebu :-) a tak kvůli tomu jsem vlastně do red šel, myslím že za ty peníze to je hodně slušný...Taky jsem někde narazil na kritiku že prý ovládání mobilem DS audio někomu přestalo chodit po nějaký aktualizaci, z toho mám obavy páč jinak ten NAS asi ovládat nejde co ?

belotak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od belotak »

Zdravím, chci si koupit tento převodník. Vyplatí se připlatit si 1000 Kč a doukoupit k němu i ten jitterbug? Převodník chci používat k notebooku do integrovaného zesilovače.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Zapojení jitterbugu může a nemusí být slyšitelné. Záleží na každém konkrétním systému.

Odpovědět