Ano, to není moc oblíbená metoda na HiFi a HighEnd fórech.
Stačí se podívat na vedlejší fórum, jaké běsy tam rozpoutala (jednalo se o údajný vliv napájecích kabelů).
Takové vášně vzbuzuje asi proto, že je tak průkazná a přitom jednoduchá. A měří rozdíly komplexního hudebního signálu, tedy odpadá ten obvyklý protiargument o měření pouze dílčích parametrů.
DSOTM: “ Stačí se podívat na vedlejší fórum, jaké běsy tam rozpoutala (jednalo se o údajný vliv napájecích kabelů)”
Besy? To neviem ktoré vedľajšie fórum myslíš.
Myslím tím HighEnd fórum.
Běsy jsou samozřejmě nadsázka , ale výživné to bylo. Nakonec, když došly argumenty, tak zastánci "nulové" metody dostali BAN a bylo po diskuzi.
V každém případě poučné čtení. Názor ať si každý udělá sám.
Pekne vlakno a motivujici, po delsi dobe mam chut zkusit i neco jine nez R2R DAC, protoze tato disciplina kolem prevodniku jde milovymi kroky vpred. Hodne slibne zni implementace novych chipu 9039PRO a take 1bity. Bude to takovy mezistupen a zlepseni rozhledu jake jsou moznosti nez sahnu po necem "finalnim" ke zbytku sve sestavy.
Ano na ten jsem se dival prvni, napred Cayin CS-100 DAC, coz je pekny drobek, ale je dost drahy a neni nejmladsi. Zatim me nejvice zaujal Singer SDA6 Pro2 a prave Cayin IDAC8, obecne jsem se zacetl do implementaci novych AKM. U Cayin IDAC nejsem moc nadseny z elektronek bez patic, sice vydrzi hodne, ale jednou budou potreba prepajet.
Eversolo Z10 me take neminulo, ale ma dost funkcni co nevyuziji a nevim jestli jeho projev neni moc akuratni, co jsem cetl recenze. Hledam spise charakter jaky ma R2R, ale u konkurence.
ForeignerOnEarth --- jen technickou poznámku: ZD3 bych nevyhazoval, dej ho do skříně a jen tak pro legraci vyzkoušej za půl roku ............... chceš přejít na jednu ...39PRO na kanál, tj. čtyřnásobné diferenciální zapojení, to je lineární výstup jako řemen.
Stereo čipy ...39Q2M nehrají tak přesně a dokonale ((( nazval jsi to "levnějším" zvukem))), ale mají v sobě i jakousi živelnost a květnatost až bujarost, nevím, osobně jsem se vrátil ke dvojkanálovým Q2M.
dadaft: ZD3 nevyhazuji, prodávat ho nedává smysl, protože s iFi PowerX zdrojem bych ho prodával s velkou ztrátou, takže je prostě v rezervě, nakonec mám na zahradě u bazénu na léto levný řetězec: notebook - ultralevný čínský DAC s 9038 - Fosi Audio ZA3 - Polk Signature S10, takže minimálně ten čínský DAC může kdykoliv odejít.
Ale jo, po nějaké době klidně můžu zapnout pro zajímavost znovu ZD3. SU-X je hodně kultivovaný a zaměřený dost na vokály, takže třeba někde může být ten humpoláčtější způsob ZD3 být zajímavý. Nicméně teď přepínám na Wiim Ultra režim bez PEQ a s PEQ se zvýrazněnými výškami (+ 2-3 dB) od 5 kHz do 16 kHz.
Mám to jako kompenzaci stárnoucího sluchu. A někde je to lepší S a jinde BEZ. Ovšem hlavní, co mně sestava dnes přinesla, je ten hudební prostor. SU-X ho rozšiřuje maximálně, Audiolab 8300A ho rozhodně nekazí a KEF Q Concerto Meta jsme si vysloveně kvůli tomu vybrali, takže hlavní důvod proč tam mám zařazeno SU-X je, že slyšitelně přispívá k co největšímu oddělení nástrojů v prostoru jak co do šířky, tak do hloubky. Ale ta šířka je slyšitelná úplně nejvíc, prostě SU-X způsobí, že hranice zvuku se posouvají maximálně doprava od pravého a maximálně doleva od levého reproduktoru. A proti ZD3 i jiným DAC to slyší i neaudiofil. A ze stejného důvodu jsem zavrhnul Dirac Live na BlueSound Node v3, tam prostě Dirac zúžil levopravý rozsah, ale fakt o moc. S Xaviany jsem Dirac měl rád a nový majitel BluueSoundu si to taky pochvaluje. Je to prostě vždycky unikátní interakce - repro + zesilovač + DAC + streamer/přehrávač + místnost + DRC + typ muzíky + kvalita nahrávky + posluchač. Takže je šíleně moc variant.
No, já jsem to psal, když byl ZD3 teprve na cestě. To je tak, když člověk myslí, že už to zná ......... a prd. ZD3 je špatný DAC. Chtěl jsem ho jako firemní doplněk ke svým V3 MONO a je to tragédie. Dokonce jednoduchý dac v Audiophonicsu s ...38Q2M nebo cenově podobný Topping D10s jsou jednoznačně lepší. A Gustard X26pro, ten ZD3 úplně zesměšnil. To slovo "laciný", které jsi v souvislosti s ním použil, naprosto sedí. Přitom dobrý čip a skvělé měření.............. nicméně trochu blbnul USB vstup, nevím, možná ten můj kus byl nějak poškozený??? Na každý pád jde šupito presto zpátky do obchodu, kde jsem ho koupil...
Dadaft
Gratulujem k Fosi audio v3 Mono. Čo bude s Audiophonics. V3 Mono sú lepšie ako Audiophonics ? Chce sa ti ,prosím ťa, popísať zvuk tich koncakov ?