Digital Room Correction - liecba audioneurozy?

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Digital Room Correction - liecba audioneurozy?

Příspěvek od Dark side of the moon »

Jak už jsem psal, zejména v oblasti nízkých basů, pokud chcete dosáhnou vyrovnané frekvence a srovnat časové posuny, to bez DRC opravdu nejde.
Vzniklé rezonance a interference (dané vlnovou délkou basů + rozměry a geometrií místnosti) prostě jinak nejdou eliminovat.

Viz. přiložený výstup z měření před DRC a výsledné upravené křivky z Audyssey MultiEQ 32.
subwoofer.jpg

Vinco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vinco »

Vynikajúce výsledky DRC sú s Waweletom od Böhmer Audio...priamy rozdiel sa dá okamžite počuť pri prepínaní s korekciou / bez nej.

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

Kdo si hraje, nezlobí ...
:lol:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Rozhodně jsou nové možnosti, které přináší pokročilý digitál, hodně zajímavé.

Moc do toho nevidím, ale právě prý práce v časové doméně (nejen frekvenční), kterou to teď umí, je posun.

http://hififorum.sk/phpBB3/viewtopic.ph ... ilit=dirac

Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

bacil2 píše:
12 črc 2019 08:57
Narovnávanie charky pomocou DRC je homeopatický spôsob liečby audioneurózy ... narovnávaním charky v mieste posluchu sa dá čiastočne eliminovať napr. dunenie na basoch, ale v akusticky nepodarenom priestore výsledný zvuk nebude nikdy OK.
Bacile,ty si jsi fakt vůl,na tebe by měli vynaleznout už nějaké sérum a vypustit ho na internet a dočista tě z něj vymazat.

Jinak v v mém obýváku 3,4x6,6 to teď už zas takový průser není ,toto je měřiní v poslechovém místě s mikrofonem u ucha
Obrázek

Stejně mě víc zajíma hardwarové zařízení tj.miniDSP DDRC-22D,protože mám asi 2000 CD.Jak dával dadaft odkaz na Krytona na hififoru sk.,už taky dělají a prodávají pluginy k přehrávačům do počítače.
Mini DSP zřejmě prodávají i u nás https://audiolabk.cz/index.php?novinky
tak jsem jim napsal,kolik za něj budou chtít

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

Bacile,ty si jsi fakt vůl,na tebe by měli vynaleznout už nějaké sérum a vypustit ho na internet a dočista tě z něj vymazat.
... z Tvojej reakcie je jasné, že nič nie je horšie ako strata ilúzií ... sorry, ale z hovna bič neupletieš ... a nepomôže Ti ani žiadna "umelá inteligencia" a "technický pokrok" a podobné nezmysly, v ktorých existenciu verí (ako modernému náboženstvu) drvivá väčšina internetom úplne zblbnutých diletantov
:lol:

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Jasně, technický pokrok je na nic.
Na tetanus je nejlepší heřmánek a na šedý zákal slepecká hůl :).

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

... a na hluchotu DRC

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

... skús aspirin ... síce Ti to nezaberie, ale aspoň sa Ti trochu uľaví

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Aspirin? Nezavání to přílišným vědeckým pokrokem??

Omlouvám se všem ostatním účastníkům za zaplevelení této diskuze mými zbytečnými reakcemi na "bacila2".
Nechal jsem se unést, ale to se prostě nedalo :) :) :).

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Tomáš píše:
13 črc 2019 15:24
Stejně mě víc zajíma hardwarové zařízení tj.miniDSP DDRC-22D,protože mám asi 2000 CD.Jak dával dadaft odkaz na Krytona na hififoru sk.,už taky dělají a prodávají pluginy k přehrávačům do počítače.
Tomas, mas pravdu, nie je to nieco vyslovene hrozne, a aj v miestnosti ako je tvoja moze byt velmi dobry zvuk. Mas tam podla obrazkov relativne slusne mnozstvo akustickych uprav, cize v miestnosti ako takej by som primarny problem nevidel
Ja s roznymi HW DRC sa zabavam uz zopar rokov, a neviem si to vynachvalit a zaroven je uzasne sledovat, ako sa to postupne vyvija. Aj jednotlive SW upravy napr. v TRINNOVE dokazu posunut moznosti vyrazne dalej.

Mozno blba otazka, neviem ci tvoje bedne su este v zaruke, ale rozmyslal si napr. nad premenit ich na aktivne a pouzivat nejake DRC aj ako digitalny cross-over?
Pred niekolkymi mesiacmi som pocul nove B&W 800 s vykuchanou vyhybkou, nahradenou prave takymto systemom a nestacil som sa cudovat, ze ako to dobre hra. DRC na aktivnych bedniach je uplne ina liga.
Ja keby som nebol "zavisly" na zvuku elektrostatov, tak nevaham ani sekundu a idem do niecoho takeho tiez.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

bacil2 píše:
14 črc 2019 12:11
... a na hluchotu DRC
Bacil2, zda sa mi, na zaklade tvojho jasne vyhraneneho nazoru na DRC, ze s nimi budes mat velmi bohate skusenosti,
Mozno by tu viacerym pomohlo, keby si sa s nimi podelil.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Pokud si nekdo mysli, ze DRC nefunguje nebo je k nicemu, je to znamka toho, ze se spravne provedenym DRC ma nulovou zkusenost. Bacil se mnohokrat pokousel o zapojeni do debaty o reprosoustavach a akustice a vzdy to dopadlo jako zde.

Na DDRC-22D se taky chystam. Slysel jsem v DE a na prvni cca hodinovy poslech to bylo velmi dobry ;) . Bylo to v prumerne akusticky upraveny mistnosti a prinos k lokalizaci, stereo obrazu a celkovemu "zrealneni" zvuku byl zasadni.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

Fidji99 píše:
14 črc 2019 16:52
Tomáš píše:
13 črc 2019 15:24
Tomas, mas pravdu, nie je to nieco vyslovene hrozne, a aj v miestnosti ako je tvoja moze byt velmi dobry zvuk. Mas tam podla obrazkov relativne slusne mnozstvo akustickych uprav, cize v miestnosti ako takej by som primarny problem nevidel
Ja s roznymi HW DRC sa zabavam uz zopar rokov, a neviem si to vynachvalit a zaroven je uzasne sledovat, ako sa to postupne vyvija. Aj jednotlive SW upravy napr. v TRINNOVE dokazu posunut moznosti vyrazne dalej.

Mozno blba otazka, neviem ci tvoje bedne su este v zaruke, ale rozmyslal si napr. nad premenit ich na aktivne a pouzivat nejake DRC aj ako digitalny cross-over?
Pred niekolkymi mesiacmi som pocul nove B&W 800 s vykuchanou vyhybkou, nahradenou prave takymto systemom a nestacil som sa cudovat, ze ako to dobre hra. DRC na aktivnych bedniach je uplne ina liga.
Ja keby som nebol "zavisly" na zvuku elektrostatov, tak nevaham ani sekundu a idem do niecoho takeho tiez.
Moje bedny nikdy záruku neměly :D ,možná tak repráky.Jsou to čtyřpásmové dipóly a už se mi to předělávat posté nechce.A převodník mám RME Adi-2 dac a ten je dost dobrý.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Odpovědět