Digital Room Correction - liecba audioneurozy?
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Digital Room Correction - liecba audioneurozy?
Jak už jsem psal, zejména v oblasti nízkých basů, pokud chcete dosáhnou vyrovnané frekvence a srovnat časové posuny, to bez DRC opravdu nejde.
Vzniklé rezonance a interference (dané vlnovou délkou basů + rozměry a geometrií místnosti) prostě jinak nejdou eliminovat.
Viz. přiložený výstup z měření před DRC a výsledné upravené křivky z Audyssey MultiEQ 32.
Vzniklé rezonance a interference (dané vlnovou délkou basů + rozměry a geometrií místnosti) prostě jinak nejdou eliminovat.
Viz. přiložený výstup z měření před DRC a výsledné upravené křivky z Audyssey MultiEQ 32.
Vynikajúce výsledky DRC sú s Waweletom od Böhmer Audio...priamy rozdiel sa dá okamžite počuť pri prepínaní s korekciou / bez nej.
Kdo si hraje, nezlobí ...

Rozhodně jsou nové možnosti, které přináší pokročilý digitál, hodně zajímavé.
Moc do toho nevidím, ale právě prý práce v časové doméně (nejen frekvenční), kterou to teď umí, je posun.
http://hififorum.sk/phpBB3/viewtopic.ph ... ilit=dirac
Moc do toho nevidím, ale právě prý práce v časové doméně (nejen frekvenční), kterou to teď umí, je posun.
http://hififorum.sk/phpBB3/viewtopic.ph ... ilit=dirac
Bacile,ty si jsi fakt vůl,na tebe by měli vynaleznout už nějaké sérum a vypustit ho na internet a dočista tě z něj vymazat.
Jinak v v mém obýváku 3,4x6,6 to teď už zas takový průser není ,toto je měřiní v poslechovém místě s mikrofonem u ucha

Stejně mě víc zajíma hardwarové zařízení tj.miniDSP DDRC-22D,protože mám asi 2000 CD.Jak dával dadaft odkaz na Krytona na hififoru sk.,už taky dělají a prodávají pluginy k přehrávačům do počítače.
Mini DSP zřejmě prodávají i u nás https://audiolabk.cz/index.php?novinky
tak jsem jim napsal,kolik za něj budou chtít
... z Tvojej reakcie je jasné, že nič nie je horšie ako strata ilúzií ... sorry, ale z hovna bič neupletieš ... a nepomôže Ti ani žiadna "umelá inteligencia" a "technický pokrok" a podobné nezmysly, v ktorých existenciu verí (ako modernému náboženstvu) drvivá väčšina internetom úplne zblbnutých diletantovBacile,ty si jsi fakt vůl,na tebe by měli vynaleznout už nějaké sérum a vypustit ho na internet a dočista tě z něj vymazat.

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jasně, technický pokrok je na nic.
Na tetanus je nejlepší heřmánek a na šedý zákal slepecká hůl
.
Na tetanus je nejlepší heřmánek a na šedý zákal slepecká hůl

... a na hluchotu DRC
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
... a na ignoranci a hloupost?
... skús aspirin ... síce Ti to nezaberie, ale aspoň sa Ti trochu uľaví
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Aspirin? Nezavání to přílišným vědeckým pokrokem??
Omlouvám se všem ostatním účastníkům za zaplevelení této diskuze mými zbytečnými reakcemi na "bacila2".
Nechal jsem se unést, ale to se prostě nedalo
.
Omlouvám se všem ostatním účastníkům za zaplevelení této diskuze mými zbytečnými reakcemi na "bacila2".
Nechal jsem se unést, ale to se prostě nedalo

Tomas, mas pravdu, nie je to nieco vyslovene hrozne, a aj v miestnosti ako je tvoja moze byt velmi dobry zvuk. Mas tam podla obrazkov relativne slusne mnozstvo akustickych uprav, cize v miestnosti ako takej by som primarny problem nevidelTomáš píše: ↑13 črc 2019 15:24Stejně mě víc zajíma hardwarové zařízení tj.miniDSP DDRC-22D,protože mám asi 2000 CD.Jak dával dadaft odkaz na Krytona na hififoru sk.,už taky dělají a prodávají pluginy k přehrávačům do počítače.
Ja s roznymi HW DRC sa zabavam uz zopar rokov, a neviem si to vynachvalit a zaroven je uzasne sledovat, ako sa to postupne vyvija. Aj jednotlive SW upravy napr. v TRINNOVE dokazu posunut moznosti vyrazne dalej.
Mozno blba otazka, neviem ci tvoje bedne su este v zaruke, ale rozmyslal si napr. nad premenit ich na aktivne a pouzivat nejake DRC aj ako digitalny cross-over?
Pred niekolkymi mesiacmi som pocul nove B&W 800 s vykuchanou vyhybkou, nahradenou prave takymto systemom a nestacil som sa cudovat, ze ako to dobre hra. DRC na aktivnych bedniach je uplne ina liga.
Ja keby som nebol "zavisly" na zvuku elektrostatov, tak nevaham ani sekundu a idem do niecoho takeho tiez.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pokud si nekdo mysli, ze DRC nefunguje nebo je k nicemu, je to znamka toho, ze se spravne provedenym DRC ma nulovou zkusenost. Bacil se mnohokrat pokousel o zapojeni do debaty o reprosoustavach a akustice a vzdy to dopadlo jako zde.
Na DDRC-22D se taky chystam. Slysel jsem v DE a na prvni cca hodinovy poslech to bylo velmi dobry
. Bylo to v prumerne akusticky upraveny mistnosti a prinos k lokalizaci, stereo obrazu a celkovemu "zrealneni" zvuku byl zasadni.
Na DDRC-22D se taky chystam. Slysel jsem v DE a na prvni cca hodinovy poslech to bylo velmi dobry

Moje bedny nikdy záruku nemělyFidji99 píše: ↑14 črc 2019 16:52Tomas, mas pravdu, nie je to nieco vyslovene hrozne, a aj v miestnosti ako je tvoja moze byt velmi dobry zvuk. Mas tam podla obrazkov relativne slusne mnozstvo akustickych uprav, cize v miestnosti ako takej by som primarny problem nevidelTomáš píše: ↑13 črc 2019 15:24Stejně mě víc zajíma hardwarové zařízení tj.miniDSP DDRC-22D,protože mám asi 2000 CD.Jak dával dadaft odkaz na Krytona na hififoru sk.,už taky dělají a prodávají pluginy k přehrávačům do počítače.
Ja s roznymi HW DRC sa zabavam uz zopar rokov, a neviem si to vynachvalit a zaroven je uzasne sledovat, ako sa to postupne vyvija. Aj jednotlive SW upravy napr. v TRINNOVE dokazu posunut moznosti vyrazne dalej.
Mozno blba otazka, neviem ci tvoje bedne su este v zaruke, ale rozmyslal si napr. nad premenit ich na aktivne a pouzivat nejake DRC aj ako digitalny cross-over?
Pred niekolkymi mesiacmi som pocul nove B&W 800 s vykuchanou vyhybkou, nahradenou prave takymto systemom a nestacil som sa cudovat, ze ako to dobre hra. DRC na aktivnych bedniach je uplne ina liga.
Ja keby som nebol "zavisly" na zvuku elektrostatov, tak nevaham ani sekundu a idem do niecoho takeho tiez.