Gustard X26 Pro

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Gustard X26 Pro

Příspěvek od Herrer »

blesk666: Stopro souhlas, je to hodně o nějaké synergii se zbytkem řetězce.

Když někdo srovnává X26 Pro s Davem, může protistrana říct, že dotyčný nemá odpovídající sestavu, která by dala tomu srovnání relevanci... a nejspíš bude mít v mnohém pravdu.

Všechno nějak s něčím hraje. Výrazně vyčnívající nebo naopak zaostávající komponenta tou nevyvážeností buď utrpí a nebo naopak zazáří. Ostatně přesně z téhle premisy vychází i jedna z nejzákladnějších, neměnných pravd v hifi - vyvážená sestava dává vždycky větší smysl, než "min-maxing".
Nadral reprosoustavy

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Herrer píše:
24 bře 2022 14:21
Ahoj, mám novou čínskou hračku koupenou od francouzských Audiophonics. Zatím se s ní sžívám, ale už teď vím, že to byla jedna z nejlepších koupí, kterou jsem kdy udělal. Nechci tu zatím jet euforický texty, kterých je od uživatelů na netu víc než dost, musím si to nechat projít hlavou, nicméně už teď vím, že tenhle přístroj si vlastní vlákno rozhodně zaslouží.

Brzy napíšu víc a zároveň budu rád, když se o dojmy podělí potenciální vlastníci tohohle skvělého kousku hifi techniky.
Herrer - Tak se hlásím do klubu. :D

Zrovna jsem se chystal koupit Topping D70s, když se objevilo tohle vlákno. D70s má totiž všechno, co jsem chtěl, tj. kromě klasických vstupů i asynchronní usb, dobrý bluetooth a mqa decoding. K tomu vypadá hezky.
Ale když jsem viděl obrázky Gustard X26pro, a početl co píšeš, šel jsem do něj.
Samostatné lineární napájení pro digitální i analogovou část, která je v čistém Áčku. Na všech úrovních pouze špičkové součástky. Bytelná konstrukce ............. v reálu vypadá ještě bombastičtěji, skvělý displej, prostě parádní kus hi-fi.
Objednání a doprava z Audiophonics bez problémů.

Jinak můžu v podstatě podepsat, co o X26pro píšeš.
Nic, co mám doma, se s ním nemůže měřit. A je opravdu dost dominantní v sestavě -- i můj Cambridge CXA61 začal hrát jinou ligu. Nejvíc mi asi ze zkušenosti Gustard X26pro připomíná Philips CD960 -- taky dominantní, taky high endový, taky utáhne zvuk celé sestavy. Hraje mi to teď skvěle.

P.S. Převodník potřebuje čas na rozehrání --- nejen tu první hoďku, než se obvody prohřejou (a že Áčkově topí!!!). Po pár desítkách hodin se z výborného stane dokonalý.

Takže ještě jednou dík za tip.

Obrázek
*palec*

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

dadaft: Super, že seš spokojen. Já když jsem ho naslepo objednával, stavěl jsem na tom, co o něm všude píšou a pocitově to byl popis zvuku přesně podle mých preferencí. Byla to trochu loterie, ale zas je to "jenom" dobře měřící DAC, tak jsem úplně nervózní nebyl. O to větší pak bylo překvapení a radost. Zapadl mi do sestavy fakt parádně a jak jsi trefně zmínil, opravdu je to zvukově dominantní a sebevědomý železo.

Nemáš zač a ať ti dlouho dělá jenom radost *2thumbsup*
Nadral reprosoustavy

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Chtě nechtě musím updatovat vlákno ke Gustardu...

Dnes jsem Gustarda odvezl ke kamarádovi k porovnání s německým T+A DAC 8 DSD a musím říct, že mi to srovnání otevřelo oči, jakkoli sebevědomě jsem tam jel.

Zdrojem muziky byl streamer T+A MP 8, připojen přes koaxiál do DACu. Zesiloval lampový Oldstep a finále obstaraly bedny Nadral Reference.

T+A vyhrál snad ve všech směrech. Jemnější, bohatší, přirozenější, nádherný dozvuk. Je nutné dodat, že jsme srovnávali firemní synergii streamer - převodník v celkové ceně přesahující 160K s Číňánkem za 35, kterýho jsem chápal za jednu z nejlepších koupí v mém životě a to přehodnocovat nebudu. Vše, co jsem o něm napsal, platí. Přesto rozdíl velký. Ani nechci domýšlet, co by asi předvedl nějaký Meitner s půlmilionovou cenovkou... Toliko asi k tomu, že dobrý převodníky hrajou všechny stejně...

Dodatek: V mých domácích podmínkách hraje Gustard x26 pro, připojený USB kabelem k obyčejnému PC s HQP, následně symetrikou do Audio Analogue Maestro Settanta mnohem líp, než hrál dneska. Jenže to by se po tom, co jsem slyšel, dalo z vysokou pravděpodobností říct i o T+A DAC 8 DSD.

Jakkoli bych si to přál, zázraky se nedějí, nebo minimálně dnes se neděly. Dokonce ani Čína je neumí :-)
Nadral reprosoustavy

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

je fajn si toto priznat a uvedomit u akehokolvek zariadenia. Herrer👍

Jarda69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jarda69 »

Má některý z těch Daců interní upsampling nebo tak něco?

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Gustard má, nevím jak T+A. Osobně upsampluju softwarově přes HQP. V Gustardu mám tedy NOS nastavenou na ON.
Nadral reprosoustavy

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

blesk666 píše:
27 kvě 2022 20:37
je fajn si toto priznat a uvedomit u akehokolvek zariadenia. Herrer👍
Díky, bylo to ale malinko bolestný zjištění :)
Nadral reprosoustavy

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

no vidíte a přesto při měření spíš průměr, holt dobré měření nezaručuje že to dobře hraje :-)

https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.14608/

Obrázek

vnitřek:

Obrázek

BVa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BVa »

převodník v celkové ceně přesahující 160K s Číňánkem za 35, kterýho jsem chápal za jednu z nejlepších koupí v mém životě a to přehodnocovat nebudu. Vše, co jsem o něm napsal, platí. Přesto rozdíl velký. Ani nechci domýšlet, co by asi předvedl nějaký Meitner s půlmilionovou cenovkou..
Podvedomé porovnávanie cenoviek..Tým je taký test zaťažený vždy.
Jemnější, bohatší, přirozenější, nádherný dozvuk.
Ak by tam také rozdiely skutočne boli, tak merania sa musia líšiť rádovo. Nebral by som takýto "test" ako zásadný..

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Niekedy je si dobre pripustit, ze sa mozme mylit na zaklade akychkolvek predpokladov, ktore sa mozu zburat. Ci su cenoveho charakteru, pozerania na pekny plosak alebo prikladne merania

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

BVa: Rozumím, co chceš říct a těžko to vyvracet. Přesto vím, co jsem slyšel.

Moje mentální nastavení bylo ale právě opačné, než jak se snažíš popsat. Rozuměj, chtěl jsem, aby můj převodník, který je vlajkovou lodí čínského výrobce, předvedl lepší představení než T+A, který je někde uprostřed jejich portfolia. Nestalo se, T+A byl opravdu znatelně lepší. Ne o parníky, to bych přeháněl, ale na první dobrou ten rozdíl slyšet byl. Je možné, že to bylo synergií s firemním streamerem? Já to nevím.
Nadral reprosoustavy

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

ten T+A sa robil od 2013 v povodnej verzii bez DSD (je tam vidiet dost zmien na plosaku), tusim od 2016 je dostupna verzia DAC8 DSD

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

on ten žebříček podle SINAD od Amira je spíš takové poměřování pindíků které s reálným poslechem nemá moc společného. Přirovnal bych to například k žebříčku aut podle zrychlení:

https://www.wikicars.cz/zebricek-casu-z ... -200-km-h/

kde je Škoda Superb III 2.0 před Mercedes-Benz SL 55 AMG R230 a opravdu si myslíte že se vám bude jezdit s mnohem levnějším Superbem lépe než s Mercedesem? :)

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

A prosím tě, (Herrer), měli jste a jakým způsobem srovnany výstupní výkon převodníků? Myslím tím hlasitost.

Odpovědět