Gustard X26 Pro

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
BVa
Kontaktovat uživatele:

Re: Gustard X26 Pro

Příspěvek od BVa »

Herrer
Ešte máš možnosť vyskúšať iný oversampling v HQP, je tam tuším 45 možností... Niektorá môže byť lepšia, ako algoritmus použitý v Gustarde. Stačí na 24/96, viac nemá zmysel

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Tak este raz sup popocuvat proti T+A v rezime OS:-)
Ja co som mal Ayon, Denafrips a teraz Holo May, som stale skusal porovnavat NOS/OS. U kazdeho pristroja to malo viac menej podobny efekt-obohatenie najvyssich vysiek a ich doznievanie. Ayon aj Denafrips som pocuval stale v OS mode, 90% nahravok som tak vnimal ako lepsich. U Holo May je to trosku inak. V NOS mode pocuvam cca 70% casu a to hlavne akustiku a vaznu hudbu. Pride mi to prirodzenejsie. Take tie suche, nahravky bez prirodzenych dozvukov miestnosti, komprimovane, casto nie velmi dobre spracovane studiove nahravky, ktorym OS akoby prida trochu “zivota”

Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

to Herrer
Dadaft: To, co píšeš, dává smysl, jsem fakt blbec. Včera mi právě přišel víc než kdy jindy Gustard nepochopitelně tvrdej, takového ho neznám. Jestli bych měl vyjádřit jeho zvukovou charakteristiku, tvrdost by tam fakt nezazněla. Opravdu je to teď úplně jiný přístroj a to dokonce i teď při hokeji :-))
Aspoň si přečtí manuál. V NOS modě to hraje jen do 8 kHz,výrazně to nedoporučují,je to tam ještě zvýrazněno červeně :mrgreen:

http://www.gustard.cn/?page_id=8958

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Tomáš: Nahlédl jsem do něj hned po dadaftově intervenci. Ale tys musel přiskotačit s gestama, viď. Takže díky za péči ;-)
Nadral reprosoustavy

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Tak to je vcelku pekna zbytocnost to tam vobec povolit zapinat. Nikde som ani nenasiel ze by to niekto odporucal pouzivat a ani merania v NOS mode nerobil ani Amir ani WolfX:
https://www.l7audiolab.com/f/measuremen ... d-x26-pro/

Samotny clen fora ASR “Gustard” pise:
Hi friends

There are indeed three types of digital filter adjustments for X26PRO.
One of the prerequisites for it to work is that the “NOS” option should be “OFF”

Ale uz vies a mozes si konecne uzivat Gustarda tak ako bolo zamyslane.

Videli ste niekto frekvecny priebeh toho “NOS” a pripadne impulznu odozvu?
Naposledy upravil(a) blesk666 dne 29 kvě 2022 18:46, celkem upraveno 1 x.

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

blesk666 píše:
29 kvě 2022 17:17
Tak este raz sup popocuvat proti T+A v rezime OS:-)
Ja co som mal Ayon, Denafrips a teraz Holo May, som stale skusal porovnavat NOS/OS. U kazdeho pristroja to malo viac menej podobny efekt-obohatenie najvyssich vysiek a ich doznievanie. Ayon aj Denafrips som pocuval stale v OS mode, 90% nahravok som tak vnimal ako lepsich. U Holo May je to trosku inak. V NOS mode pocuvam cca 70% casu a to hlavne akustiku a vaznu hudbu. Pride mi to prirodzenejsie. Take tie suche, nahravky bez prirodzenych dozvukov miestnosti, komprimovane, casto nie velmi dobre spracovane studiove nahravky, ktorym OS akoby prida trochu “zivota”
Vnímám to podobně. Hodně jsem se v poslední době vracel ke kvalitním nahrávkám, asi abych sám sebe ujistil, že jsem při prvotním hodnocení převodníku nejel jen na nějaké momentální euforii. A hrálo to dobře, jak říkáš, docela přirozeně, rozhodně jsem neměl pocit, že by bylo něco vyloženě špatně. Při poslechu horších, starých, nebo kompresí poznamenaných nahrávek se vytratil ten "samet", bylo to tvrdý, divný.
Nadral reprosoustavy

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

blesk666 píše:
29 kvě 2022 18:44
Tak to je vcelku pekna zbytocnost to tam vobec povolit zapinat. Nikde som ani nenasiel ze by to niekto odporucal pouzivat a ani merania v NOS mode nerobil ani Amir ani WolfX:
https://www.l7audiolab.com/f/measuremen ... d-x26-pro/

Samotny clen fora ASR “Gustard” pise:
Hi friends

There are indeed three types of digital filter adjustments for X26PRO.
One of the prerequisites for it to work is that the “NOS” option should be “OFF”

Četl jsem to, tuším někde ve vlákně k HQP. Možná na computeraudiophile, už nevím. Chytil jsem se toho a už to jelo... :-)

Ještě dodatek: Já ho samozřejmě poslouchal v defaultním OS režimu. Až se zakoupením HQP jsem začal vymýšlet :-)
Nadral reprosoustavy

BVa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BVa »

Nahrávky s fs=44,1 to oreže na 8kHz. Ak sa ale urobí upsamling v HQP, tak to bude ( podľa manuálu..)normálne fungovať aj v NOS režime.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

zalezi s akou strmostou

lubos64
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubos64 »

Herrer nebo kdokoli

mohu se optati jak hraje Gustard X26 v režimu DSD256.
Vzal bych ho případně ke kompu do ateliéru.
Stejně jako na své velké domácí sestavě i tady používám HQplayer a přepočet na DSD.
Zkoušel jste to někdo?
PCM zvuk mne holt zajímá pramálo.

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

BVa píše:
29 kvě 2022 07:05
bacil2
Však sa pochváľ, aký "naleštený prd" (DAC) máš ty doma, keď ťa tak štve používanie faktov a hlavy.. ;)
Přílohy
SPL Mercury ___.jpg

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

lubos64 píše:
30 kvě 2022 00:12
Herrer nebo kdokoli

mohu se optati jak hraje Gustard X26 v režimu DSD256.
Vzal bych ho případně ke kompu do ateliéru.
Stejně jako na své velké domácí sestavě i tady používám HQplayer a přepočet na DSD.
Zkoušel jste to někdo?
PCM zvuk mne holt zajímá pramálo.
Používám to tak a hraje výborně. Nebudu radši nic popisovat, ale jestli jsi z okolí Prahy, napiš SZ a můžeš se stavit na poslech a vyzkoušet různá nastavení.
Nadral reprosoustavy

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Mam sice Gustard X16, ale cetl jsem to naopak co se tyce NOS, ze ON znamena ze nedochazi k zadnemu upsamplingu. U X26Pro je tomu naopak?

Gustard X16:
NOS MODE: 2 positions. ON or OFF. In its OFF position, it will work as a regular oversampling DAC and on its ON position, there is no digital oversampling, acting as an old-school Non-Over-Sampling DAC (NOS)

Jinak to porovnavani na cizi sestave byva velmi osemetne a casto hlasitost (vyssi) znamena "hraje to lepe, detailneji" atd. Presto nezpochybnuji Herreruv verdikt a smekam pred pokorou, ze ne jen co mam doma je to nejlepsi na svete *thumbs up*.

BVa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BVa »

koudy42
on its ON position, there is no digital oversampling
Však ano, a PCM data s fs44,1kHz (CD formát, zrejme aj fs48kHz..) vtedy (keď neprevzorkuje na vyššie fs) oreže nad 8kHz..Skús to vypnúť, však to musí počuť aj hluchý, keď tie výšky tam nie sú. :) a je to dig. filter, takže to bude hodne strmé...
bacil2
nejaké merania k tomu DACu? Obrázok je pekný ;)

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Tak nevim jestli jsem hluchy, ale na mem audio retezci mam vysek az az i pri zapnutem NOS :). Proc by mel DAC neco orezavat, kdyz v NOS modu ma signal projit bez upravy a CD kvalita obsahuje veskere informace.

Odpovědět