Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?
Re: Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?
Jak jiný, můžeš to rozvést...
1. V případě audio USB se pleteš.Lad2000 píše: ↑29 bře 2023 17:35Podle vašich "teorií" by internet v podstatě bez superhifi kabelů nemohl fungovat. Jakýkoliv přenos dat přes datový kabel, ať USB či UTP musí být opakovatelný a bezchybný. Na to se používají tzv. datové pakety s paritním součtem, a buď jsou v pořádku, nebo zahozeny a načteny znovu. Bez toho by nefungoval ani internet, tisk a jakýkoliv přenos dat. Toto jsou základy datových přenosů, a žádný kouzelný kabel je neovlivní. Kvalita kabelu může ovlivnit maximálně procento chybovosti celkového přenosu dat. Takže výměny UTP a USB kabelů jsou dojmologie a pocitologie.
2. Nikdo tady netvrdí, že rozdíl ve výsledkém zvukovém projevu systému je způsoben ztrátou dat.
A čím je způsobený, pocitem jak to vidíš?
Data jsou stejné, zvuk jiný, není to hloupost?
Data jsou stejné, zvuk jiný, není to hloupost?
Je to jak napsal Lad2000, resi se tu kazdy prd, zvlaste v digitalni casti prenosu a nejvetsi zkresleni a tkanicky od bot pak clovek najde v reprosoustavach. Staci si vzpomenout na hruzu od ATC co zde kolovala.
Zaroven vysledna kvalita poslechu neni zajistena vyssi cenovkou komponent, kdyz uz se pohybujes ve statisicich, kde je velky prostor na vymetani slepych ulicek a tahani penez z kapes posluchacu.
Suma sumarum vlastni zkusenost je nejlepsi, je pekne a slechetne kdyz se nekdo o ni podeli, ale porad jde o subjektivni poslech! Proto at si kazdy posloucha co a jak mu vyhovuje.
Zaroven vysledna kvalita poslechu neni zajistena vyssi cenovkou komponent, kdyz uz se pohybujes ve statisicich, kde je velky prostor na vymetani slepych ulicek a tahani penez z kapes posluchacu.
Suma sumarum vlastni zkusenost je nejlepsi, je pekne a slechetne kdyz se nekdo o ni podeli, ale porad jde o subjektivni poslech! Proto at si kazdy posloucha co a jak mu vyhovuje.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Sorry, ale "co to K...a meleš", řeč je datových kabelech.
Od kdy jsou na gramodesce data
Od kdy jsou na gramodesce data
Tak prenoska gramo asi skôr _- rovná sa DAC v digitale, myslím...
P.S. Nič v zlom, no flame...
P.S. Nič v zlom, no flame...
Ano, a jablko je v podstatě hruška, nic ve zlém...
Jen tak dál, k placaté zemi zbývá jen krůček...
Jen tak dál, k placaté zemi zbývá jen krůček...
mnoPavelDosko píše: ↑29 bře 2023 18:52pokud prehrajes stejne LP na stejnem gramofonu ovsem s jinou prenoskou mas ze stejnych "dat" jiny zvuk ... cim to?
Lad-2000 - moja reakcia bola na príspevok od PavelDosko.Trochu kľudu...
https://www.databazeknih.cz/knihy/leibo ... itze-21873
Bohužel, podobným směrem spěje Hi-Fi, asi nejen u nás.
Bohužel, podobným směrem spěje Hi-Fi, asi nejen u nás.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
data ve smyslu stejneho zdrojoveho materialu ...
inu ja jsem posledni kdo by se s kym hadal, at si kazdy hraje z ceho chce, hlavne je byt spokojeny a hudbu si uzit
inu ja jsem posledni kdo by se s kym hadal, at si kazdy hraje z ceho chce, hlavne je byt spokojeny a hudbu si uzit
Naprosto nechápeš jak funguje datový přenos.
Gramofon je analogový, a paradoxně deska nebude díky otěru ani na stejném gramofonu podruhé hrát stejně.
Gramofon je analogový, a paradoxně deska nebude díky otěru ani na stejném gramofonu podruhé hrát stejně.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
ouvej, to je reakce ...
asi jako kazdy z nas starsich jsem si za ta dlouha leta s hifi prosel retezcem gramofon - civkovy magnetofon - kazety - cd - sacd - digital, vsemu jsem daval co potrebovalo, nyni uz u mne bydli jen digital
jen mne mrzi ze zastanci starsich technologii jsou naprosto netolerantni k vyvoji
tak naposledy - uzivejte si z jakehokoliv zdroje, hudba nejsou dostihy, hudba ma byt radost
asi jako kazdy z nas starsich jsem si za ta dlouha leta s hifi prosel retezcem gramofon - civkovy magnetofon - kazety - cd - sacd - digital, vsemu jsem daval co potrebovalo, nyni uz u mne bydli jen digital
jen mne mrzi ze zastanci starsich technologii jsou naprosto netolerantni k vyvoji
tak naposledy - uzivejte si z jakehokoliv zdroje, hudba nejsou dostihy, hudba ma byt radost
Inak sa tu rozprudila snad na zaklade mojho prispevku zas jedna uplne nezmyselna linia. Kaslite na to