Příšerná kvalita originálních CD
Re: Příšerná kvalita originálních CD
To jen dokazuje, že nekteří lidé by se mixům měli vyhýbat velikánským obloukem. Nebo alespoň přenechat práci které nerozumí těm kteří ji "rozumí".
Niektori maju ohladne remasteringu jasno 

jo...stačí otevřít HiFi názory...
Já už orig.CD skoro nekupuju-pro mne hrozná cena. Vše si vypaluju,mám asi 150 vypalených CD,.Jvše z
jsou tam taky někdy nekvalitní,ale tak ho vyhodím a vypálím z jiného odkazu. Skvělá je Patricia Barber,6 cd vypal.a super. Moje parketa je Jazz,Blues,Oldfield a pod. Ta P.Barber je ale pro mne to nejlepší,co jsem v club jazzu kdy slyšel. Kdo to má rád,zkuste to. Nádhera,kontrabas,piano,... Skvělá-PRO MNE-muzika.
Pánové.
Toho jsem se obával. Zákon nám povoluje si vypálit pro svou (jen a pouze) potřebu cokoliv. Ovšem problém je, když se na stahovací servery dávají odkazy a na různá prolomítka nějakých ochran, atd. To už je za čarou.
Respektujte to.

Pánové.
Toho jsem se obával. Zákon nám povoluje si vypálit pro svou (jen a pouze) potřebu cokoliv. Ovšem problém je, když se na stahovací servery dávají odkazy a na různá prolomítka nějakých ochran, atd. To už je za čarou.
Respektujte to.
Nevím...nevím...na každém origoš disku psáno jest: pořizování kopii, veřejné provozování, rozhlasové šíření a ! dokonce půjčování ! nosiče zakázáno pod sankcí...atd. tedy pokud chápu správně ani zálohování pro osobní (neziskovou) potřebu...no praxe je jiná, kdo je bez viny a nemá ve sbírce ani jednu pálenku ať první hodí kamenem...vše tohle vyvolává nenažranost tzv.podnikatelů, OSA, až potom interpretů, koupil jsem orig.DVD v trafice a to Rolling Stones, Pražský výběr...za padesát korun kus prosím i s barevným obalem (pošetkou) bejt toho víc za tu cenu ovšem tak (skoro ale vůbec) nepálíme.
Nevím, z kterého roku je ten zákon, ale tehdy udělali z každého, kdo si koupí jakékoliv "záznamové médium" potencionálního podvodníka tím, že k cenám automaticky přifařili jakousi "přirážku" za to, že si pro svoji potřebu pořídím (tedy MOHUlechos píše:Nevím...nevím...na každém origoš disku psáno jest: pořizování kopii . . .

Porušuji zákon, pokud si vytvořím kopii hudebního CD, nebo filmového DVD?
Autorský zákon umožňuje zhotovit si pro vlastní osobní potřebu rozmnoženinu díla tedy i vytvořit si kopii hudebního CD, nebo kopii filmového DVD. Tato možnost se však váže na řadu podmínek, které musejí být všechny splněny zároveň. Především se musí jednat o dílo zveřejněné, nesmí být dotčeny technické prostředky ochrany práv - tedy např. prolomena ochrana proti kopírování, kopii si musí zhotovit ten, jehož osobní potřebě má sloužit, a účel užití musí být skutečně jen osobní potřeba zhotovitele. Jakékoliv další užití této rozmnoženiny např. veřejná projekce, pronájem, půjčování, ale i darování takové rozmnoženiny by již bylo protiprávní.
Autorský zákon umožňuje zhotovit si pro vlastní osobní potřebu rozmnoženinu díla tedy i vytvořit si kopii hudebního CD, nebo kopii filmového DVD. Tato možnost se však váže na řadu podmínek, které musejí být všechny splněny zároveň. Především se musí jednat o dílo zveřejněné, nesmí být dotčeny technické prostředky ochrany práv - tedy např. prolomena ochrana proti kopírování, kopii si musí zhotovit ten, jehož osobní potřebě má sloužit, a účel užití musí být skutečně jen osobní potřeba zhotovitele. Jakékoliv další užití této rozmnoženiny např. veřejná projekce, pronájem, půjčování, ale i darování takové rozmnoženiny by již bylo protiprávní.
Čestné pionýrské . . . každá "má" kopie byla a je jen pro moji vlastní potřebu !!!boxer píše: Autorský zákon umožňuje zhotovit si pro vlastní osobní potřebu . . . . . Jakékoliv další užití této rozmnoženiny např. veřejná projekce, pronájem, půjčování, ale i darování takové rozmnoženiny by již bylo protiprávní.

Otázkou je, zda jsi si ji dělal (tu kopii) sám a zda jsi ji poslouchal taky sám. Pokud s manželkou (přítelkyní, přítelem, dětmi), tak jsi na zavření.
A když pionýrské, tak rovnou.
Před pár léty byla sympatická akce Levné dvd coby příloha různých novin, časopisů ale zakoupitelné i samostatně...např. Joe Cocker, Jimi Hendrix, Status Quo, Alice Cooper, The Doors, Eric Clapton, Judas Priest a Motörhead či Genesis...vše originál, legal s DPH a autorským poplatkem, přesto cena nepřekročila 60-65 Kč/ks...to je cesta podle mě k odbourání nebo aspoň omezení pirátství a kopírování, jak vidno jde to. Pár stovek za nosič bohužel dát nemohu. A tak hrajeme na co máme.
boxer píše:Otázkou je, zda jsi si ji dělal (tu kopii) sám a zda jsi ji poslouchal taky sám. Pokud s manželkou (přítelkyní, přítelem, dětmi), tak jsi na zavření.

PS: Manželka si sama od sebe pustila CD naposledy asi tak před 15 lety (Queen Live Killers), ale to vlastně není kopie...takže v poho

Za toho Pionýra se budu do smrti stydět, ale snad je to již promlčené

Proč ? Pionýr byl fajn...letní tábory, služby, fizkultura, branné hry, taboráky, plavání, radiostanice VKP a občas i vzduchovku či malorážku nám dali do ruky...příprava na ZVS a obranu vlasti. Natož dnešní maminčiny bábovky ? Nadváha, alergie, astma a hodiny před PC...co bylo lepší ?
Naposledy upravil(a) lechos dne 04 led 2015 19:22, celkem upraveno 1 x.
lechos - souhlas; proč se stydět za pionýra? Byla to fajn náplńčasu po škole, někdy i místo ní . A třeba branné hry byly i užitečné. Dneska ty děti ví prd ( v uvozovkách abych někoho nedráždil) . Taky bych se moh stydět za známku ze svazarmu, díky čemuž mi myslím bylo umožněno udělat si předvojenský řidičák za pár stovek ....ale to už je mimo vlákno
Poněkud blbé je to, že některá DVD či BRD nejsou vydaná pro náš region (namátkou co vlastním Matthews) a ty lepší BRD přehrávače nepřehrají, tak co potom s tím? Mnohdy se jedná o nádhernou muziku ve vynikajícím provedení.boxer píše:Porušuji zákon, pokud si vytvořím kopii hudebního CD, nebo filmového DVD?
Naposledy upravil(a) lidumil dne 04 led 2015 19:40, celkem upraveno 2 x.
Lechos, Pesi . . . jednak je to
. . . a jednak jste mě tak úplně nepochopili