Příšerná kvalita originálních CD

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Příšerná kvalita originálních CD

Příspěvek od TJK »

To jen dokazuje, že nekteří lidé by se mixům měli vyhýbat velikánským obloukem. Nebo alespoň přenechat práci které nerozumí těm kteří ji "rozumí".

Odar

Příspěvek od Odar »

Niektori maju ohladne remasteringu jasno *sunglases*

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

jo...stačí otevřít HiFi názory...

Jindras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindras »

Já už orig.CD skoro nekupuju-pro mne hrozná cena. Vše si vypaluju,mám asi 150 vypalených CD,.Jvše z *taktone* jsou tam taky někdy nekvalitní,ale tak ho vyhodím a vypálím z jiného odkazu. Skvělá je Patricia Barber,6 cd vypal.a super. Moje parketa je Jazz,Blues,Oldfield a pod. Ta P.Barber je ale pro mne to nejlepší,co jsem v club jazzu kdy slyšel. Kdo to má rád,zkuste to. Nádhera,kontrabas,piano,... Skvělá-PRO MNE-muzika.

Pánové.

Toho jsem se obával. Zákon nám povoluje si vypálit pro svou (jen a pouze) potřebu cokoliv. Ovšem problém je, když se na stahovací servery dávají odkazy a na různá prolomítka nějakých ochran, atd. To už je za čarou.

Respektujte to.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Nevím...nevím...na každém origoš disku psáno jest: pořizování kopii, veřejné provozování, rozhlasové šíření a ! dokonce půjčování ! nosiče zakázáno pod sankcí...atd. tedy pokud chápu správně ani zálohování pro osobní (neziskovou) potřebu...no praxe je jiná, kdo je bez viny a nemá ve sbírce ani jednu pálenku ať první hodí kamenem...vše tohle vyvolává nenažranost tzv.podnikatelů, OSA, až potom interpretů, koupil jsem orig.DVD v trafice a to Rolling Stones, Pražský výběr...za padesát korun kus prosím i s barevným obalem (pošetkou) bejt toho víc za tu cenu ovšem tak (skoro ale vůbec) nepálíme.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

lechos píše:Nevím...nevím...na každém origoš disku psáno jest: pořizování kopii . . .
Nevím, z kterého roku je ten zákon, ale tehdy udělali z každého, kdo si koupí jakékoliv "záznamové médium" potencionálního podvodníka tím, že k cenám automaticky přifařili jakousi "přirážku" za to, že si pro svoji potřebu pořídím (tedy MOHU ;) ) kopii. Já s tím problém nemám, svědomí mě to nežere. Ale jsou interpreti, kde MUSÍM mít CD (u některých některé album i 3x...nebyl-li jsem spokojen).

boxer

Příspěvek od boxer »

Porušuji zákon, pokud si vytvořím kopii hudebního CD, nebo filmového DVD?

Autorský zákon umožňuje zhotovit si pro vlastní osobní potřebu rozmnoženinu díla tedy i vytvořit si kopii hudebního CD, nebo kopii filmového DVD. Tato možnost se však váže na řadu podmínek, které musejí být všechny splněny zároveň. Především se musí jednat o dílo zveřejněné, nesmí být dotčeny technické prostředky ochrany práv - tedy např. prolomena ochrana proti kopírování, kopii si musí zhotovit ten, jehož osobní potřebě má sloužit, a účel užití musí být skutečně jen osobní potřeba zhotovitele. Jakékoliv další užití této rozmnoženiny např. veřejná projekce, pronájem, půjčování, ale i darování takové rozmnoženiny by již bylo protiprávní.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

boxer píše: Autorský zákon umožňuje zhotovit si pro vlastní osobní potřebu . . . . . Jakékoliv další užití této rozmnoženiny např. veřejná projekce, pronájem, půjčování, ale i darování takové rozmnoženiny by již bylo protiprávní.
Čestné pionýrské . . . každá "má" kopie byla a je jen pro moji vlastní potřebu !!! ;)

boxer

Příspěvek od boxer »

Otázkou je, zda jsi si ji dělal (tu kopii) sám a zda jsi ji poslouchal taky sám. Pokud s manželkou (přítelkyní, přítelem, dětmi), tak jsi na zavření.

A když pionýrské, tak rovnou.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Před pár léty byla sympatická akce Levné dvd coby příloha různých novin, časopisů ale zakoupitelné i samostatně...např. Joe Cocker, Jimi Hendrix, Status Quo, Alice Cooper, The Doors, Eric Clapton, Judas Priest a Motörhead či Genesis...vše originál, legal s DPH a autorským poplatkem, přesto cena nepřekročila 60-65 Kč/ks...to je cesta podle mě k odbourání nebo aspoň omezení pirátství a kopírování, jak vidno jde to. Pár stovek za nosič bohužel dát nemohu. A tak hrajeme na co máme.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

boxer píše:Otázkou je, zda jsi si ji dělal (tu kopii) sám a zda jsi ji poslouchal taky sám. Pokud s manželkou (přítelkyní, přítelem, dětmi), tak jsi na zavření.
A když pionýrské, tak rovnou.
:lol: *thumbs up*

PS: Manželka si sama od sebe pustila CD naposledy asi tak před 15 lety (Queen Live Killers), ale to vlastně není kopie...takže v poho ;) Nezavřou mě *thumbs up*

Za toho Pionýra se budu do smrti stydět, ale snad je to již promlčené ;)

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Proč ? Pionýr byl fajn...letní tábory, služby, fizkultura, branné hry, taboráky, plavání, radiostanice VKP a občas i vzduchovku či malorážku nám dali do ruky...příprava na ZVS a obranu vlasti. Natož dnešní maminčiny bábovky ? Nadváha, alergie, astma a hodiny před PC...co bylo lepší ?
Naposledy upravil(a) lechos dne 04 led 2015 19:22, celkem upraveno 1 x.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

lechos - souhlas; proč se stydět za pionýra? Byla to fajn náplńčasu po škole, někdy i místo ní . A třeba branné hry byly i užitečné. Dneska ty děti ví prd ( v uvozovkách abych někoho nedráždil) . Taky bych se moh stydět za známku ze svazarmu, díky čemuž mi myslím bylo umožněno udělat si předvojenský řidičák za pár stovek ....ale to už je mimo vlákno

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

boxer píše:Porušuji zákon, pokud si vytvořím kopii hudebního CD, nebo filmového DVD?

Autorský zákon umožňuje zhotovit si pro vlastní osobní potřebu rozmnoženinu díla tedy i vytvořit si kopii hudebního CD, nebo kopii filmového DVD. Tato možnost se však váže na řadu podmínek, které musejí být všechny splněny zároveň. Především se musí jednat o dílo zveřejněné, nesmí být dotčeny technické prostředky ochrany práv - tedy např. prolomena ochrana proti kopírování, kopii si musí zhotovit ten, jehož osobní potřebě má sloužit, a účel užití musí být skutečně jen osobní potřeba zhotovitele. Jakékoliv další užití této rozmnoženiny např. veřejná projekce, pronájem, půjčování, ale i darování takové rozmnoženiny by již bylo protiprávní.
Poněkud blbé je to, že některá DVD či BRD nejsou vydaná pro náš region (namátkou co vlastním Matthews) a ty lepší BRD přehrávače nepřehrají, tak co potom s tím? Mnohdy se jedná o nádhernou muziku ve vynikajícím provedení.
Naposledy upravil(a) lidumil dne 04 led 2015 19:40, celkem upraveno 2 x.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Lechos, Pesi . . . jednak je to *offtopic* . . . a jednak jste mě tak úplně nepochopili ;) *hura*

Odpovědět