Příšerná kvalita originálních CD
Re: Příšerná kvalita originálních CD
Chápej...i já obchoduji, co je lepší: prodat málo za vyšroubovanou cenu nebo víc za cenu dostupnou, hé ? Peníze umrtvené v neprodejných zásobách zisk nenesou, netočí se, víš ? Ale...to se učí holky v I. ročníku obchodky...doporučuji občas něco prostudovat. A věřil bys ? Nakupují u nás Pražáci, a celkem dost. Tedy všadě koukaj na korunu...
lechos: A co to má společného s tvou nekončící adorací bolševika?
Když už chceš dělat nějakou přednášku z obchodní politiky: Já vedu firmu, která bude mít letos obrat tak čtyři - pět miliard. Ta tvoje kolik?
Když už chceš dělat nějakou přednášku z obchodní politiky: Já vedu firmu, která bude mít letos obrat tak čtyři - pět miliard. Ta tvoje kolik?
A ja ho mám určite najdlhšieho....
PS: Boxer, prosím rozdeľuj a panuj....
PS: Boxer, prosím rozdeľuj a panuj....
Pánové, nenechte cloumat prchlivost svými majestáty.
Pokud chcete pokračovat v intencích názvu vlákna, prosím.
Další nepatřičnosti nepište a bolševika si nechte na jiná fóra. Nebo to fakt zamknu.
Jindras, nemíním tolerovat, že si nechceš aspoň přečíst ten zákon o kopírování a stále budeš rozebírat jak a co a kde a s pomocí čeho stahuješ.
A že za něco platíš, neznamená, že je to v pořádku.
Já a nikdo jiný to nevyřeší, a ty by ses měl zákonem řídit. Tady nejsme sněmovna.
Pokud chcete pokračovat v intencích názvu vlákna, prosím.
Další nepatřičnosti nepište a bolševika si nechte na jiná fóra. Nebo to fakt zamknu.
Jindras, nemíním tolerovat, že si nechceš aspoň přečíst ten zákon o kopírování a stále budeš rozebírat jak a co a kde a s pomocí čeho stahuješ.
A že za něco platíš, neznamená, že je to v pořádku.
Já a nikdo jiný to nevyřeší, a ty by ses měl zákonem řídit. Tady nejsme sněmovna.
ale..ale...jedna paní povídala v mlíkárně...pokud fakt podnikáš tak asi nebudeš mít čas nekonečně vysedávat a tlachat na planých diskuzích...obchodní údaje firmy ? To se nezveřejňuje, to bys už mohl vědět...S499_1023 píše:lechos: A co to má společného s tvou nekončící adorací bolševika?
Na základě boxerovy žádosti už nebudu reagovat.
S499_1023
Já vedu firmu, která bude mít letos obrat tak čtyři - pět miliard. Ta tvoje kolik?
Noo jestli jsi na sekáče po čtyřicítce, mohl bych ti dělat přítelkyni, kdybys chtěl.
Já vedu firmu, která bude mít letos obrat tak čtyři - pět miliard. Ta tvoje kolik?
Noo jestli jsi na sekáče po čtyřicítce, mohl bych ti dělat přítelkyni, kdybys chtěl.
Nejsem, takže smůla
.

Trošku se zase vrátím k tématu "Příšerná kvalita originálních CD".
Nedávno jsem byl u kámoše, který se mi pochlubil zásilkou nových CD. Jelikož se tam objevilo pár kousků, které už doma mám třeba i 20 let a jsou docela jeté, podumal se o jakési obnově "vozového parku". Od jisté doby nekupuji zajíce v pytli, tož jsem si s laskavým svolením něco zapůjčil a . . . byl jsem nemile překvapen, chvíli i v šoku. Už hodně dlouho mám doma první album Nine Inch Nails z roku 1989 "Pretty Hate Machine" (byly doby, kdy jsem na Trentovi dost ujížděl) ... DR 14

Projel jsem si ten jeho remaster z roku 2010...a co byste řekli? No nádhera
. . . DR neskutečných 6 !!!
A když mi řekl cenu . . .
Bohajeho, co s tím vyvádějí
Rozdíl okamžitě slyšitelný.
Nevím, třeba u tohoto druhu muziky přemýšlejí ti prasáci nad něčím jiným
PS: Původní vydání "The Fragile" z roku 1999 je také pěkná prasárna.
Nedávno jsem byl u kámoše, který se mi pochlubil zásilkou nových CD. Jelikož se tam objevilo pár kousků, které už doma mám třeba i 20 let a jsou docela jeté, podumal se o jakési obnově "vozového parku". Od jisté doby nekupuji zajíce v pytli, tož jsem si s laskavým svolením něco zapůjčil a . . . byl jsem nemile překvapen, chvíli i v šoku. Už hodně dlouho mám doma první album Nine Inch Nails z roku 1989 "Pretty Hate Machine" (byly doby, kdy jsem na Trentovi dost ujížděl) ... DR 14

Projel jsem si ten jeho remaster z roku 2010...a co byste řekli? No nádhera

Nevím, třeba u tohoto druhu muziky přemýšlejí ti prasáci nad něčím jiným

PS: Původní vydání "The Fragile" z roku 1999 je také pěkná prasárna.
Tak, tak Petře. Klidně bych tu něco napsal, ale je to spíš na kamarádský rozhovor, abych nebyl za blbce
Věřím, že kdo hledá originální nezmršené nahrávky nezbude mu nic jiného než se hrabat v bazarech nebo se praštit přes kapsu na e-Bay. Najít totiž nepoškrábaná třicet let stará CD je docela náhodička.

Věřím, že kdo hledá originální nezmršené nahrávky nezbude mu nic jiného než se hrabat v bazarech nebo se praštit přes kapsu na e-Bay. Najít totiž nepoškrábaná třicet let stará CD je docela náhodička.
Jelikož jsem toto téma založil a taky trošku rozšířil svou CD sbírku, tak sem můžu napsat jen tolik:
Ty originál CD jsou ve většině případů opravdu KALAMITA !!!
Nejlépe z hlediska dynamiky a všeho mně zní CD od Boney M. (Rivers of Babylon). Bohužel jsem u tohoto CD ani nenašel nikde na netu, jakou hodnotu DR má. Ale vím jedno, oproti country apod., co mám je to paráda. Třeba takové CD od Ready Kirken (Asi se něco děje) - to je absolutně "hluché"...
Na základě výše uvedeného jsem došel k závěru, že nemá cenu vlastnit luxusní CD přehrávač, jaký jsem si nedávno koupil (a díky němu jsem taky začal kupovat originály) a navíc kupovat lisované CD, když je kvalita naprosto totožná s FLAC soubory sehnatelnými na webu... Je to smutné, ale je to tak...
Když porovnám FLAC album a to samé album na originálním CD, tak rozdíl nepoznávám a to už jsem zkoušel kde co, abych ty rozdíly byl schopen "detekovat"...
Ty originál CD jsou ve většině případů opravdu KALAMITA !!!
Nejlépe z hlediska dynamiky a všeho mně zní CD od Boney M. (Rivers of Babylon). Bohužel jsem u tohoto CD ani nenašel nikde na netu, jakou hodnotu DR má. Ale vím jedno, oproti country apod., co mám je to paráda. Třeba takové CD od Ready Kirken (Asi se něco děje) - to je absolutně "hluché"...
Na základě výše uvedeného jsem došel k závěru, že nemá cenu vlastnit luxusní CD přehrávač, jaký jsem si nedávno koupil (a díky němu jsem taky začal kupovat originály) a navíc kupovat lisované CD, když je kvalita naprosto totožná s FLAC soubory sehnatelnými na webu... Je to smutné, ale je to tak...
Když porovnám FLAC album a to samé album na originálním CD, tak rozdíl nepoznávám a to už jsem zkoušel kde co, abych ty rozdíly byl schopen "detekovat"...

Máš pravdu, je nemálo případů, že jsem si kvůli té (ne)kvalitě ani CD nepořídil (naposledy např. poslední album Alice In Chains s DR 5, příšerný zvukTHresil píše: . . . Ty originál CD jsou ve většině případů opravdu KALAMITA !!! . . . .

Já jsem člověk, kterému je šumák, co si o něm druhý myslí a zda jsem za blbce . . . ale jak myslíš, může být spíš ten "kamarádský rozhovor"jirie píše:Tak, tak Petře. Klidně bych tu něco napsal, ale je to spíš na kamarádský rozhovor, abych nebyl za blbce![]()

PS: Od té doby, co mám od tebe tu "zásilku", se na jinou muziku dostane málokdy

Nevím, jak je na tom SACD obecně, jestli tam je ten mastering více hlídaný nebo, že by to tam snad dělali větší profíci???
Ale u CD jsem hodně zklamaný. A u vážné hudby, což pár CD taky mám mě to dostalo úplně. Chápu, když je nahrávka stará, třeba z 60. let apod., že se nepodaří ji vyčistit, aby neztratila na důvěryhodnosti projevu, ale když si koupím CD z roku 2010 apod., aby bylo tak zmršené při dnešní technice zpracování zvuku a hlavně nahrávacích zařízení, tak to je fakt MOC !!!
A ještě se nestydí si za originál CD, které by mělo skončit v koši říct X stovek KČ. Toto by mělo jít k soudu jako klamání zákazníka.
Předpokládám, že víc lidí má podobný názor jako já a sice, že když si jde koupit originál lisované CD, tak doufá v lepší kvalitu, než jakou může získat někde na webu. On/ona si to originální CD koupí a doma hodí do přehrávače a co zjistí?? No, že je to stejné, jako když si zadarmo stáhne nahrávku z webu. To je demokracie, co?
A pak autoři budou fňukat, že se jejich CD neprodávají a že to všichni stahují jen z netu
Možná, kdyby si pohlídali svoje díla, v jaké kvalitě lezou do obchodů, tak by udělali lépe, než pořád bečet, že nemají kvůli pirátům prachy...

Ale u CD jsem hodně zklamaný. A u vážné hudby, což pár CD taky mám mě to dostalo úplně. Chápu, když je nahrávka stará, třeba z 60. let apod., že se nepodaří ji vyčistit, aby neztratila na důvěryhodnosti projevu, ale když si koupím CD z roku 2010 apod., aby bylo tak zmršené při dnešní technice zpracování zvuku a hlavně nahrávacích zařízení, tak to je fakt MOC !!!
A ještě se nestydí si za originál CD, které by mělo skončit v koši říct X stovek KČ. Toto by mělo jít k soudu jako klamání zákazníka.
Předpokládám, že víc lidí má podobný názor jako já a sice, že když si jde koupit originál lisované CD, tak doufá v lepší kvalitu, než jakou může získat někde na webu. On/ona si to originální CD koupí a doma hodí do přehrávače a co zjistí?? No, že je to stejné, jako když si zadarmo stáhne nahrávku z webu. To je demokracie, co?

A pak autoři budou fňukat, že se jejich CD neprodávají a že to všichni stahují jen z netu

Možná, kdyby si pohlídali svoje díla, v jaké kvalitě lezou do obchodů, tak by udělali lépe, než pořád bečet, že nemají kvůli pirátům prachy...
Jako si to "pohlídal" Iggy Pop?!THresil píše: A pak autoři budou fňukat, že se jejich CD neprodávají a že to všichni stahují jen z netu

PS: Je možné, že u některého "druhu hudbu" není DR tak důležitý (?)