Ne, měl jsem na mysli celkovou problematiku kvalitního poslechu hudby. A protože jsme na hifi fóru, tak to v žádným případě není jiný téma, když se mluví o tom, že spotify přechází na bezztrátovou kvalitu. Bezztrátovost je pro kvalitní poslech hudby jen první krok, jenže pro stremovací služby je to poslední krok.ayman píše: ↑12 zář 2025 13:46Tak Liamee samozřejmě měl na mysli celkovou problematiku streamu jako takového a všeho, co s tím souvisí, což je na jiné téma, jako největší negativum vidím zařazování do knihovny ty nejhorší remastery a de luxe edice, na které jsem alergický. Kdo poslouchá klasiku nebo jazz, má kliku, i když i ten se mrší. Ono potom když je tam spousty alb co máte rádi v té nejhorší vydané kvalitě tak vám žádný hiress lossless flac atd nepomůže. Já byl nejdřív že streamu uchvácen a objevil díky němu spousty muziky ale teď už ho využívám jen doplňkově ale je to dobrá věc, určitě. Měl jsem Deezer, Tidal i Spotify kdysi a ten algoritmus Spotify byl fakt parádní, Tidal je v tomhle naprosto nejhorší až tragický, tak popřemýšlím o změně.
Spotify Family
Re: Spotify Family
Tak Spotify si alespoň na nic nehrálo a jelo si v nízké kvalitě pro masy, které to do těch pecek do uší maximálně dostačuje, čímž mi bylo i sympatické, ač to nebyl produkt pro mě, naopak Tidal, který se prezentuje jako audiofilský audiofilský není a už vůbec nebyl s MQA. Spotify to s Lossless nezachrání ale ten jejich algoritmus pro mě lákadlo je.Co jsem četl, tak Tidal ztrácí zákazníky a žádný progres tam není, konkurují už jen trochu nižší cenou.
Zavedenie možnosti bezstratovej kvality u Spotify je nepochybne dobrá správa. Doteraz tá možnosť nebola, teraz bude. To je všetko.
Tešíme sa a znovu a opäť upozorňujem na irelevantné haterské pokusy o flame zo strany trolla s nickom Liamee. Verím že časom to konečne adminom dôjde..
Tešíme sa a znovu a opäť upozorňujem na irelevantné haterské pokusy o flame zo strany trolla s nickom Liamee. Verím že časom to konečne adminom dôjde..

...haterské pokusy o flame zo strany trolla s nickom...
Proč nepíšeš zrovna komplet v angličtině

No dal jsem zkušební období, jede mi ta jejich bezztrátová a při srovnání s Tidalem je teda rozdíl proti Tidalu dost markantní, Spotify zahuhlaný. Přemýšlel jsem o přechodu protože mám k Tidalu velké výhrady ale zvuk mě tedy zatím nepřesvědčil..
Díky za porovnání. Na jakém přístroji to používáš?
Já měl taky ambice případně nahradit QOBUZ, protože Spotify stejně platím kvůli rodině, ale jak se ukázalo, můj streamer zastaral a výrobce aktualizaci firmware nechysta
Já měl taky ambice případně nahradit QOBUZ, protože Spotify stejně platím kvůli rodině, ale jak se ukázalo, můj streamer zastaral a výrobce aktualizaci firmware nechysta

Mám Cambridge CXN ale vedu to přes dac v Rotel DT6000 a následně zesilovač Rotel 1572. Na Tidalu jsem nastavil cd kvalitu aby to bylo fér a kterou mimochodem považuji za naprosto dostačujicí, a zkoušel stejné vydání několika alb jak na Tidalu tak na Spotify. Tidal je u mě jednoznačně čistější a jemně detailnější, hodně je slyšet například nezvládnutí hlubších basovějších pasáží kde Spotify je zahuhlaný a rozplizlý, což u Tidalu není, celkově mi Spotify přijde trochu pod dekou, jako nějaký filtr pro efekt, nevím. Tyto rozdíly drtivá většina vůbec nepozná ale mají hifi. Mě to mrzí, Spotify má pro mě jinak vše lepší, výborný algoritmus i uživatelské prostředí, u Tidalu teď v aplikaci například není vidět v přehledu alb ročník vydání, musí se kliknout na jednotlivé album atd. Zvuk je ale to hlavni pro mě. Ale jedu spíš cd a lp, nicméně občas stream používám.
Díky za obsáhlou odpověď.
IMHO to může mít 2 příčiny:
- samotná data od Spotify nejsou stejné kvality jako od TIDALu (nechci spekulovat, zda náhodou u těch zdrojů, kde nemají CD kvalitu, prostě neudělají konverzi z MP3 na FLAC)
- firmware ve streameru má logicky jiný kus kódu pro implementaci Spotifu connect a Tidal connect, takže se to ve výsledku chová jako jiný přehrávač
Tu druhou příčinu u sebe pozoruji, když porovnávám vstup přes UPNP, ROON a přes nativní aplikaci ve streameru. Ale ty rozdíly asi nejsou tak markantní, jak je líčíš ty.
IMHO to může mít 2 příčiny:
- samotná data od Spotify nejsou stejné kvality jako od TIDALu (nechci spekulovat, zda náhodou u těch zdrojů, kde nemají CD kvalitu, prostě neudělají konverzi z MP3 na FLAC)
- firmware ve streameru má logicky jiný kus kódu pro implementaci Spotifu connect a Tidal connect, takže se to ve výsledku chová jako jiný přehrávač
Tu druhou příčinu u sebe pozoruji, když porovnávám vstup přes UPNP, ROON a přes nativní aplikaci ve streameru. Ale ty rozdíly asi nejsou tak markantní, jak je líčíš ty.