Spotify Family
Re: Spotify Family
@Tomáš, Icepoint: Mám pocit, že jste nepochopili smysl diskuse. Koukněte na kontext ...
@novtom: Nejde ani tak o individuální zapnutí nebo aktivaci losless někde na serveru - to probíhá plošně a dělá to přímo Spotify. Ale v aplikaci pro přehrávání si volíš kvalitu streamu - tam se nově objevila volba losless. Pokud se ti to tam neobjevilo (jako třeba mně), tak minimálně u mne pomohlo:
- přepnout na mobilu výstup přehrávání v mobilu
- pak se mi objevila volba losless - zvolil jsem ji a od té doby se mi zobrazuje
- jakmile však zvolím cílové zařízení pro přehrávání, které Spotify lossless nepodporuje (mám doma dvě s podporou Spotify a ani jedno nepodporuje lossless), tak se mi to automaticky přepne na MP3, volba losless už pak sice nezmizí, ale je zašedlá (neaktivní).
@novtom: Nejde ani tak o individuální zapnutí nebo aktivaci losless někde na serveru - to probíhá plošně a dělá to přímo Spotify. Ale v aplikaci pro přehrávání si volíš kvalitu streamu - tam se nově objevila volba losless. Pokud se ti to tam neobjevilo (jako třeba mně), tak minimálně u mne pomohlo:
- přepnout na mobilu výstup přehrávání v mobilu
- pak se mi objevila volba losless - zvolil jsem ji a od té doby se mi zobrazuje
- jakmile však zvolím cílové zařízení pro přehrávání, které Spotify lossless nepodporuje (mám doma dvě s podporou Spotify a ani jedno nepodporuje lossless), tak se mi to automaticky přepne na MP3, volba losless už pak sice nezmizí, ale je zašedlá (neaktivní).
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj! Myslím, že nemáš pravdu, čerpám ze zdroje https://hifi.de/news/spotify-bringt-end ... sch-242672. Ale rozhodně tvou metodu zkusím,třeba to vyjde. Jrd
Nevím, co konkrétně by z toho článku mělo být v rozporu s tím, co jsem napsal. Inu, vyzkoušej....
Koukni k šipce:
Ikona vedle nápisu Lossless slouží k volbě výstupu, tedy zařízení se Spotifu Connect, do kterého směruješ přehrávání.
Ikona vedle nápisu Lossless slouží k volbě výstupu, tedy zařízení se Spotifu Connect, do kterého směruješ přehrávání.
@sto61: Zpětně vzato si uvědomuji, že přepnout výstup v apce Spotify asi umíš a že ta má formulace byla blbá. Myslel jsem tím samozřejmě nastavit výstupní zařízení pro přehrávání "This phone".
Díky za vysvětlení. Byl to jen dotaz, který jsem položil ze zvědavosti.
Za prvé nestreamuji, za druhé hudbu ze zdroje posílám k dalšímu zpracování po kabelech. Sice externí DAC umí Bluetooth, ale já to nevyužívám.
Za prvé nestreamuji, za druhé hudbu ze zdroje posílám k dalšímu zpracování po kabelech. Sice externí DAC umí Bluetooth, ale já to nevyužívám.
Také díky za objasnění. Jen pro pořádek, aby nedošlo k mylnému pochopení: Volba toho výstupu v aplikaci Spotify na telefonu vede na zařízení v síti, které je u skalního hifisty samozřejmě zapojeno do sítě přes dráty, takže data tečou do streameru s aplikací Spotify connect přes ty dráty, nebo případně WiFi, ale skoro určitě ne přes bluetooth.
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj! Vyzkoušel jsem metodu přehrávat Spotify z mobilu bezeztrátově přes Spotify Connect v naistalované aplikaci na ntb. Mobil posílá data přes domácí wifinu na ntb a ten kabelem do DAC-u. V apce Spotify na ntb se sice nezobrazí bezeztrátový přenos, ale na zeleném pruhu dole se zobrazí zařízení, ze kterého se přehrává. Poslechem bych řekl, že to bezeztrátově jede. Jrd
Ja teda myslel, ze Spotify connect (stejne jako Tidal connect / Qobuz connect) funguje tak, ze na mobilu dam vystup na zarizeni se Spotify connect a z mobilu se tim stane dalkove ovladani. Samotna data si uz pak stahuje zarizeni se Spotify connect a pres mobil nic, krome ovladacich prikazu, netece.
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pokud máš čistý streamer, tak asi jo, ale já ho nemám. Chtěl jsem to vyzkoušet, jestli se přenesou data bezeztrátově. Mobil vidí můj DAC, ale ten netahá data přímo z wifi. Neumí to.
Na svém PC jsem běžně provozoval Spotify connect hned ve dvou provedeních - "spotifyd" a tuším "spotty". Nevím, jak je to aktuálně s podporou lossless u těchto aplikací třetích stran. Určitě jsem nikdy nestreamoval z mobilu.
FS píše: ↑21 zář 2025 12:11@Tomáš, Icepoint: Mám pocit, že jste nepochopili smysl diskuse. Koukněte na kontext ...
Ja myslim pochopil dobre-psal jsi, ze nechces spekulovat. zda Spotify nepodvadi tim, ze pokud nema original lossless data, zda prachsproste neprevede svou sbirku mp3 do flac. Ja ti odpovedel. ze pokud to tak dela, da se to vcelku snadno poznat. Pravda, nepochopil jsem ten blabol Tomase pote, to ne.
Ja tedy absolutne nepochopil, co tim chces rici, tohle prece vi kazdy. Ja reagoval na podezreni, ze Spotify mozna tam, kde nema orig.lossless soubory, pouzije kamuflaz zabaleni svych mp3 do flac a napsal jsem, ze se to da snadno poznat. Dokonce vim o pripadu, kdy takto kapela prodavala sve songy udajne v plne kvalite ve formatu flac, ovsem byla to prachsprosta mp3 zabalena do formatu flac, na ofic.obchode Supraphonu.Tomáš píše: ↑21 zář 2025 11:08Takovou blbost dělat jsem už dlouho neviděl.MP3 je ztrátověj formát,to znamená,že některá data jsou ze souborů definitivně odstraněna.Tím,že to převedeš na flac,se ti akorát trochu zvětší soubor,ale odstraněná data ti to nevykouzlí,to znamená,že kvalita zůstane stejnáIcepoint napsal
Konverzi z mp3 na flac![]()
![]()