TIDAL v Čechách

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od Odar »

Je to skoda. Pokial nebude mat Tidal svoj oficialny Addon, tak to bude vzdy problematicke.

koudy42
Příspěvky: 991
Registrován: 06 srp 2015 15:23
Kontaktovat uživatele:

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od koudy42 »

Zkusim jeste novy system z jineho disku, treba to pomuze viz:
OpenELEC 8.0.3 is a maintenance release for OpenELEC-8.0 series. The main fixes are:
fix crash in Kodi while playing streams...
?? - Gustard - Primaluna - Reference3A - DH Labs - ViaBlue - NOS elektronky

Uživatelský avatar
RedBaron
Příspěvky: 781
Registrován: 11 dub 2013 16:08
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od RedBaron »

Tohle teď řešíme se známým, sice ne Tidal, ale lossless bitperfect přehrávání. Kodi je fajn na filmy, ale v jádru toho ...elec systému je vždy resample výstupního zvuku na 48kHz a přes to nejede vlak. Jestli na to přijdete, bude skákat metr do vzduchu radostí a třepat nožkama...

Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 981
Registrován: 17 dub 2016 23:45
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od terahera »

RedBaron píše:Tohle teď řešíme se známým, sice ne Tidal, ale lossless bitperfect přehrávání. Kodi je fajn na filmy, ale v jádru toho ...elec systému je vždy resample výstupního zvuku na 48kHz a přes to nejede vlak. Jestli na to přijdete, bude skákat metr do vzduchu radostí a třepat nožkama...
Tak to mě jede Kodi bez resamplu,co jde dovnitř jde i ven,aplikace Yatse na vzdálené ovládání při přehrávání píše kolik to jede,např. 5900kb/s 192khz,u mp3 třeba 320kb/s 44,1khz
Další věc je,že to vidím i na převodníku,podle barvy vážky vidím jak jede

Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 981
Registrován: 17 dub 2016 23:45
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od terahera »

jestli to není tím,že máte v nastavení audio dané adiovýstup pevný,jsou tam 3 možnosti-pevný,optimální,nejlepší

Ohrenstein
Příspěvky: 9
Registrován: 20 srp 2016 20:49
Kontaktovat uživatele:

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od Ohrenstein »

MQA dekodování probíhá hardwarově v DACu a ten pakliže to nepodporuje tak získáš maximálně 48kHz a víc ani ťuk.
Takže si myslím, že ti z toho leze to co má a problém není v Kodi ani v jeho pluginu. Sám jsem si Kodi nainstaloval jenom pro tu prču abych to vyzkoušel, jinak já používám Chrome a webový přehrávač a tam je maximálka 16/44,1 narozdíl od 24/48.

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od Odar »

Pre jasnost by bolo dobre vzdy pisat aj zelezo. Je rozdiel, ci to bezi na nejakom PC, alebo Raspberry a podobne . . . pripadne je to len Kodi pod Win (nie samostatny OpenElec aj so systemom). Moznosti a suvislosti, co tam do spracovania zvuku vstupuju je mnoho.

Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 981
Registrován: 17 dub 2016 23:45
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od terahera »

Moje poslední dva příspěvky byly pro Redbaron a chování kodi při přehrávání flac z ůložiště např hdd,jinak Tidal mi furt jede jen 320kb/s,takže spoléhám na Koudyho42,že to nějak zbastlí :D
jinak já mám mini pc Zotac a vněm openelec verzi kodi jako hlavní systém,tedy bez windows

Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 981
Registrován: 17 dub 2016 23:45
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od terahera »

Tak jsem si stim teď chvíli hrál,předem jsem kousl 6 piv a asi 4 tulamorky a jedu už v cd kvalite *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* ,doufám,že si zítra budu pamatovat,jak jsem to udělal :(

koudy42
Příspěvky: 991
Registrován: 06 srp 2015 15:23
Kontaktovat uživatele:

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od koudy42 »

48kHz napevno mám pokud v KODI (PC ZOTAC) v SETTINGS zvolím v AUDIO jako výstup "svůj DAC USB" s přídomkem Analog.Když vyberu "DAC USB" S/PDIF tak na displeji DAC vidím reálnou kvalitu tzn až 192Khz resp DSD 384Khz, čili nedochází k fixaci 48kHz. Jsem zvědavý co terahera pomačkal, že mu to jede :D. Každopádně mám nový Openelec 8.0.3/8.2.0 a TIDAL opět nejede, ale TIDAL2 s YATSE zatím drží a neodhlašuje se mi :shock:. Jdu si nalít další červené ať to taky rozlousknu :D.
?? - Gustard - Primaluna - Reference3A - DH Labs - ViaBlue - NOS elektronky

Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 981
Registrován: 17 dub 2016 23:45
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od terahera »

Yatse píše,co leze do compu,co leze ven už záleží na nastavení a dacanovi,pro mě je důležité,že už kodi jede Tidal,tak jak má,musíš přitvrdit, víno je pro baby :D Ale ne zas moc,abys zítra mohl řídit ;)

Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 981
Registrován: 17 dub 2016 23:45
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od terahera »

I když potom,co jsem vypil nemůžu dělat adekvátní závěry,tak už teď jsem nadšený,Blue Man Group-Complex masakr,a to je mám i v NAS,ale takhle to nehraje,Tidal má úplně jiný říz, zvláštní,ale bomba *thumbs up*

koudy42
Příspěvky: 991
Registrován: 06 srp 2015 15:23
Kontaktovat uživatele:

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od koudy42 »

Sekej to tam .... Vaša Patejdla jsem vyměnil za Parov Stelar *klanimse*.
?? - Gustard - Primaluna - Reference3A - DH Labs - ViaBlue - NOS elektronky

Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 981
Registrován: 17 dub 2016 23:45
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od terahera »

Diana Krall,mazec,absolutní mazec *2thumbsup*

Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 981
Registrován: 17 dub 2016 23:45
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od terahera »

Takže Tidal v Kodi stále drží a jede jak má,asi problém vyřešen.Libi se mi to čím dál víc,tolik možností na jednom místě a ještě v normální kvalitě,super.Ted valím Seasick Steve,brutální úlet,moc se mi to líbí *palec*

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: taunt a 3 hosti