TIDAL v Čechách

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 2655
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od kychtax »

Uplne cele jsem to tady neprochazel ale zeptam se jako zelenac s tidalem:
Je tidal v kodi lepsi nez tidal z aplikace? Rozdil ve zvuku? Diky.

Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 981
Registrován: 17 dub 2016 23:45
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od terahera »

Teď ti trochu nerozumím,i v Kodi je aplikace na Tidal,takže vlastně furt jedem přes aplikaci.Ja mám Kodi v mini PC, který mi slouží vlastně jako streamer,místo Windows tam mám operační systém Openelec,který je vlastně laicky řečeno Kodi

Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 2655
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od kychtax »

V kodi je addon pro tidal. Ale to je jen jiny ksicht? hrat to bude stejne jako tidal v aplikaci tidal ?(stahuje se 60MB). Vse pod win.

Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 981
Registrován: 17 dub 2016 23:45
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od terahera »

Nevím jak hraje Tidal pod Windows,s oknama jsem skončil už před víc jak rokem,když jsem ještě zkoušel hrát přes foobar,mraky nastavování, pluginů a zvuk nic moc,pak mi nejmenovaný konstruktér hifi poradil Openelec a nastalo velké probrání,zvuk úplně někde jinde, nastavení za 5 minut,ale hlavně,umí nativně snad všechny Dacy,takže žádné ovladače,mixéry a jejich vypínání,prostě pohoda

Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 981
Registrován: 17 dub 2016 23:45
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od terahera »

takže návod na Tidal v Kodi je:stáhnout na flaschku oba zip soubory z tohoto odkazu od uživatele arneson,je to třetí příspěvek ve vlákně http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=304275
poté nainstalovat do kodi první tidal2 a potom repository,restartovat kodi a vše by mělo fungovat.Tidal potom nastavit dle svých preferencí

koudy42
Příspěvky: 991
Registrován: 06 srp 2015 15:23
Kontaktovat uživatele:

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od koudy42 »

Tak tak, ja na tom starem KODI asi vypnul omylem repository doplnek od Arsona, proto to neslo jak melo. Nevadi uz jedu na novem KODI, jinak terahera nenapsal puvodne, ze rozjel TIDAL2 a ne puvodni neupraveny. Hlavne, ze to funguje *2thumbsup*.
?? - Gustard - Primaluna - Reference3A - DH Labs - ViaBlue - NOS elektronky

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od Odar »

terahera píše:Nevím jak hraje Tidal pod Windows,s oknama jsem skončil už před víc jak rokem,když jsem ještě zkoušel hrát přes foobar,mraky nastavování, pluginů a zvuk nic moc,pak mi nejmenovaný konstruktér hifi poradil Openelec a nastalo velké probrání,zvuk úplně někde jinde, nastavení za 5 minut,ale hlavně,umí nativně snad všechny Dacy,takže žádné ovladače,mixéry a jejich vypínání,prostě pohoda
Tiez nerozumiem politike Mrkvosrotu. Roky nepodporuju USB Audio Class 2. Vo Win10 slubili zlepsenie, ale napriek tomu existuje zatial iba nemastne, neslane riesenie v podobe neoficialnej podpory a to tiez iba do 96 kHz. Napriek tomu netreba vsetko vidiet iba cierno-bielo. Vyhoda OpenElec / LibreElec je velka v tom, ze sa pohodlne nastavuje, je to rychle, minimalisticke a vdaka nativnej podpore USB Audio Class 2 skutocne v nom funguju vsetky DACy. Potrebujes ale rozchodit SoX? No tak to mas na celkom slusnu "maturitu". A vsetko je to skrabanie sa pravou rukou za lavym uchom. Vo Foobar pouzijes plugin, nastavis "hejbatka", ako treba a si vybaveny. Sice musis pouzivat Win driver pre DAC, ale ak je od vyrobcu dobry a funguje spravne, comu to vadi? Mixery? Ake? Vsak ked ich obides cez ASIO / WASAPI, nemusis nic viac riesit.

Kazdy si vyberie to, co mu najviac vyhovuje. Neexistuje jedina spravna cesta. Navyse - dlho som pouzival Win7, ale musim uznat, ze Win10 je naozaj lepsi. Vidno to na sprave pamate a ci sa to niekomu paci, alebo nie, na tu desinu casom bude musiet prejst kazdy. Hlavne podpora noveho hardware je tam omnoho lepsia.

Uživatelský avatar
PítrsPraha
Příspěvky: 3884
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od PítrsPraha »

*offtopic*
Vyse probihajici povidani je pro me tim duvodem, proc jsem zatim nepresel od plackozrouta ke hrani z PC. Nutnost nastudovat si, vyzkouset a proverit tolik cest, zpusobu, moznych omylu atd. mi za to nestoji.
Umim si ale predstavit, ze korektne zvladnute prehravani z PC umi byt plne konkurenceschopny dobrym plackozroutum. Je tam ale tolik uskali...

Jinak na me sestave hraje aplikace Tidal ve Win 7 slysitelne hur nez CD. Rozdil je ale mensi nez jake jsou treba rozdily mezi ruznymi nahravkami ruznych vydavatelstvi.
Kvalitne masterovany Tidal MQA hraje lip nez CD. Rozdil cca stejny jako mezi CD a Tidal neMQA.
SACD hraje vyrazne lip nez Tidal MQA, rozdil ve prospech SACD je veliky.

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od Odar »

Nic nemusis skusat. Informacii je vsade dost. Tak isto ochotnych ludi s dlhorocnymi skusenostami. Druha cesta je zaplatit si za all-in-one riesenie v podobe streameru, kde je vsetko odladene (alebo "odladene" :mrgreen: . . . ono je to vzdy loteria).

Uživatelský avatar
PítrsPraha
Příspěvky: 3884
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od PítrsPraha »

Nepochopil jsi me.

koudy42
Příspěvky: 991
Registrován: 06 srp 2015 15:23
Kontaktovat uživatele:

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od koudy42 »

Až budu velký a postavím dům, tak gramec bude jasná volba, ale u streamu a NAS zůstanu :D. Ohledně PC, KODI je výborná volba co se týče nativní podpory DACu jak zmínil Odar. Výhoda škálovatelnosti tzn. výměny DACu, či upgrade samotného HW, což u streameru nejde a né vždy tato zařízení "švihají" jak by si člověk představoval. Porodní bolesti viz. TIDAL jsou holt na každé platformě ať jde o Win, iOS i tučňáci. Každý si musí vyzkoušet co mu vyhovuje *thumbs up* .
?? - Gustard - Primaluna - Reference3A - DH Labs - ViaBlue - NOS elektronky

Lapi
Příspěvky: 72
Registrován: 26 pro 2016 16:52
Kontaktovat uživatele:

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od Lapi »

Takže po Spotify a Aplle music jsem zkusil teď Tidal Hifi a musím říct že se to dá konečně poslouchat. Na LP to nemá :) ale výhoda nekonečného výběru tady jistě je. Zatím spokojenost z Macbooku Pro přípojeným optikou do Yamahy to hraje bez připomínek *thumbs up*

jisk
Příspěvky: 103
Registrován: 21 srp 2015 11:52
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od jisk »

Nemám zkušenost s Tidal, ale je pro info ohledně Spotify
Rozchodil jsem Spotify přes Kodi a oproti "sprotifáckému" playeru mě to hraje líp - vzdušnější, prostorová scéna přesnější a více do hloubky, lepší detail.
V Kodi používám Wasapi, což může být ten důvod. V originál Spotify jsem nenašel jak jinak výstup nastavit. Možná jsem jen něco přehlédl, co se týče IT, jsem jen tupý uživatel.

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od Odar »

Nic si neprehliadol. Originalny prehravac Spotify nepodporuje ani ASIO, ani WASAPI. Ludia to pozaduju uz davno, ale zatial to nie je pre nich priorita (daju sa najst thready v ich support fore na oficialnom webe).

Lapi
Příspěvky: 72
Registrován: 26 pro 2016 16:52
Kontaktovat uživatele:

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od Lapi »

Možná jsem blbej ale mezi zapnutým a vypnutým Passthrough MQA moc nepoznám. Máte to prosím kdo jak?

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host