TIDAL v Čechách

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 981
Registrován: 17 dub 2016 23:45
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od terahera »

Zdar všichni,tak jsem dnes taky rozjel Tidal ;) Zatím se sním seznamuji,ale už teď řeším problém!Na streamování používám mini PC primárně určeny pro audio.Do dnes jsem hrál Flac soubory z NAS a bez problémů.Muj problém s Tidal je,že nemohu rozjet streamování ve vyšší kvalitě než aac 320kb/s Používám Openelec verzi Kodi,nemá někdo tip,jak nato?

Uživatelský avatar
PítrsPraha
Příspěvky: 3884
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od PítrsPraha »

Možná hloupá otázka, ale máš zaplaceno :-)?

Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 981
Registrován: 17 dub 2016 23:45
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od terahera »

A ono to jde bez zaplacení se vůbec připojit?

Uživatelský avatar
PítrsPraha
Příspěvky: 3884
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od PítrsPraha »

Ano. Viz jejich web.

Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 981
Registrován: 17 dub 2016 23:45
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od terahera »

Zaplacené mám,tak včem by to mohlo být?Předpokládám,že bude nějaký zádrhel v nastavení Kodi,ale nemohu přijít jaký :(

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od Odar »

Zapni debug logging, sprav restart OpenElec a skus spustit prehravani z Tidal. Nasledne pozdi LOG. Mal by sa nachadzat v

Kód: Vybrat vše

storage/.kodi/temp
Ak tam bude nejaka chyba, da sa zacat nieco riesit (Googlit). Pripadne uloz vypis z LOGu sem https://pastebin.com/ a zverejni link (nech tu nekopirujes cely LOG do temy - zbytocne). Ked sa bude dat niecoho chytit, skusim zistit, co by to mohol byt za problem.

Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 981
Registrován: 17 dub 2016 23:45
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od terahera »

Díky za radu,je to promě sice čínština ;) ,ale řeknu kámošovi,který je zběhlejší,tak snad mi poradí na základě tvého postu

koudy42
Příspěvky: 991
Registrován: 06 srp 2015 15:23
Kontaktovat uživatele:

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od koudy42 »

V odkazu uživatel Arneson doporučuje nějaký TIDAL2 doplněk, právě to zkouším a dám vědět ;). Taky mi ten šmejd nejede *headbang*. http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=304275
?? - Gustard - Primaluna - Reference3A - DH Labs - ViaBlue - NOS elektronky

koudy42
Příspěvky: 991
Registrován: 06 srp 2015 15:23
Kontaktovat uživatele:

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od koudy42 »

Tak už mám TIDAL2 a jsm o kus dál, už mi píší všechny skladby NOT a FLAC STREAM! a všechny skladby ukazují, že mají 0:30 :D. Ale menu je o 100% lepší a určitě to bude kravina proč to nejde.
?? - Gustard - Primaluna - Reference3A - DH Labs - ViaBlue - NOS elektronky

koudy42
Příspěvky: 991
Registrován: 06 srp 2015 15:23
Kontaktovat uživatele:

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od koudy42 »

Už tak fakčí v 1900kbit/s 48Khz. Když dám volbu jako FLAC 16BIT nebo MASTERAUDIO 24bit, tak to nejede. Musí se dát volba RTMP-Protocol for High/Low Quality * *thumbs up*. Zkoušeno na nových Gorizall 2017. Nevím jak 24bitové nahrávky a kolik jich tam je, každopádně pohledám a určitě lepší jak 300kbit/s alá MP3.
?? - Gustard - Primaluna - Reference3A - DH Labs - ViaBlue - NOS elektronky

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od Odar »

terahera --> Nic svetoborne k tomu nepotrebujes. Vo vseobecnosti plati, ze ked chces riesit nejaky problem s Kodi / OpenElec / LibreElec, je dobre pripojit na ich oficialne forum debug log, kde si vyvojari najdu informacie, podla ktorych mozu identifikovat problem. Potrebujes si stiahnut PuTTy, pomocou ktoreho sa prihlasis na OpenElec cez SSH. Pouzi jeho IP adresu. Mne bezi LibreElec na adrese 192.168.2.51. V dokumentacii k OpenElec najdes, ze pristupove meno je root a heslo openelec. Dalej uz potrebujes iba linuxove prikazy cd na zmenu adresara, ls -la na zobrazenie suborov (a adresarov) v adresari a prikaz cat na zobrazenie obsahu textoveho suboru kodi.log. Nejako takto https://youtu.be/8uETravI7uo

koudy42
Příspěvky: 991
Registrován: 06 srp 2015 15:23
Kontaktovat uživatele:

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od koudy42 »

Arneson to má daleko víc vychytané v TIDAL2, stačí poslat log pomocí tlačítka, které naprogramoval. Na míru vyladí problém. Při večerním poslechu zkusím 24bitové skladby co napíše KODI vs DAC jestli přehraje 24bit/96kHz. Každopádně jak jsem psal, už teď je to pokrok proti 300kbit/s, když už fakčí 16bit/44-48kHz *palec*. Stačí stáhnout zip balíček s TIDAL2, který je daleko propracovanější a dát ručně instalovat z uložiště. Pokud se nezadaří, tak o víkendu máme dostaveníčko s terahera, kdy budeme testovat filtraci a kabeláže od Daliborr *jupi*.
?? - Gustard - Primaluna - Reference3A - DH Labs - ViaBlue - NOS elektronky

koudy42
Příspěvky: 991
Registrován: 06 srp 2015 15:23
Kontaktovat uživatele:

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od koudy42 »

Tak jsem se přehlédl v nastavení, jak odbíhám od KODI, že TIDAL2 má v menu ještě "kvalita přehrávání" a pak "kvalita streamu" a já přepínal jen kvalitu streamu. První menu obsahuje volby - LOW, HIGH, HIFI a mám zvolené HIFI. Pustil jsem Floydy v 24bit/96kHz a stejně to jelo 1561kbits/48kHz. Kamarád je "jablíčkář" a nenašel kolik je reálná kvalita nahrávky, když dal 24bitovou písničku, ale tipuji stejný výsledek jako u mě *sunglases* .
?? - Gustard - Primaluna - Reference3A - DH Labs - ViaBlue - NOS elektronky

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od Odar »

Co znamena "jelo"? Kde vidis 48 kHz? Ked stlacis klavesu "O", alebo niekde na prevodniku, ktory signalizuje, ze prehrava 48 kHz? Nemas zapnute DSP (Settings --> System --> Audio --> Enable DSP Processing), ako mas nastavene resample quality (Settings --> System --> Audio --> Resample Quality) a Output Configuration (Settings --> System --> Audio --> Resample Quality) ? Tu by mohla byt niekde zrada?

koudy42
Příspěvky: 991
Registrován: 06 srp 2015 15:23
Kontaktovat uživatele:

Re: TIDAL v Čechách

Příspěvek od koudy42 »

Když pouštím Floydy 24bit/96kHz tak zmáčknu "O" a vidím 1662kbit/s. 24bit a 48kHz. V TIDAL mám Music Quality - LOSSLESS a MUSIC STREAMING OPTION - FLAC/MQA 24-bit. V nastavení KODI mám OUTPUT CONF - BEST MATCH, RESAMPLE Q - MEDIUM (zkoušel jsem i HIGH a nic) a DSP Processing zaplý nemám. Spíš jsem narazil na další "zradu", když ovládám přes YATSE KODI, tak se nějak pojaší TIDAL2 a odhlásí se po chvíli, jako by to bral, že je přihlášený ještě odjinud, čili zkouším další appky. Vidím to na up-to-date firmware ZOTAC, stáhnutí RELEASE verze OPENELEC/KODI a začít od znovu. KODI velké mínus za tyhle softwarové nesrovnalosti *thumbs down*.
?? - Gustard - Primaluna - Reference3A - DH Labs - ViaBlue - NOS elektronky

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host