Bassreflex vs. TML(TransMissionLine) vs. Closed Box

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Pistacius
Kontaktovat uživatele:

Re: Bassreflex vs. TML(TransMissionLine) vs. Closed Box

Příspěvek od Pistacius »

Vazeny Hifisti !!!
Bassreflex je mozne pocut a citit, pretoze pri vyssich hlasitostiach vznikaju v trubkach turbulencie. A dalsia poznavacia znacka bassreflexu je aj "citelne vyslovovane "P" v hovorenom slove (A to je len zaciatok). Kazdy z vas si to mohol vsimnut uz davno.
Mojim cielom pri otvarani tohto vlakna bolo dat vsetkym vediet, ake su vase pocity z Bassreflexu a TMLka a ClosedBoxu. Na nestastie sa to otocilo na slovnu prestrelku praporu BASSREFLEX a druhej skupiny CLOSED BOX a tretej JA VIM VSECHNO NEJLIP.
Aj tak to vyzera, ze vyhravaju Closed Boxy. (V priemere) Mne zatial postacuje aj dvojity bassreflex a som s nim nadmieru spokojny.Otazka je: Dokedy? *jupi*

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

boxer píše:Chce to len trochu sebakritiky. Nie je to nič ťažké.

Och bože Olegu,kdyby jsi věděl,jakou nyní NEMÁŠ PRAVDU.
Myslíš, že je to ťažké? No, niekedy to trochu trvá. ;) Tiež mi to niekedy trvá.

boxer

Příspěvek od boxer »

Nemyslel jsem u tebe nebo u mne.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Pistacius píše:Vazeny Hifisti !!!
A dalsia poznavacia znacka bassreflexu je aj "citelne vyslovovane "P" v hovorenom slove (A to je len zaciatok). Kazdy z vas si to mohol vsimnut uz davno.
*jupi*
Doufám,že to nikdy nebude číst Veký Bobo,mohlo by ho to i zabít.

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

Tomáš píše: Doufám,že to nikdy nebude číst Veký Bobo,mohlo by ho to i zabít.
Tak to mame retnice, prijdou i sykavky?

Pistacius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pistacius »

Tomáš píše:
Doufám,že to nikdy nebude číst Veký Bobo,mohlo by ho to i zabít.
No schvalne, nech je sranda ! :D
Ja som Vas uz pozabaval dost :roll:

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

bol by som celkom ZA ak by bolo toto vlákno premazané a poupratované. Pretože ide o tému ku ktorej je naozaj čo povedať a zaujímalo by, nie len mňa, krátke a laickej verejnosti zrozumiteľné, o čo tu ide, kde sú výhody, nevýhody a možnosti uvedených konštrukcií. Zároveň by som poprosil laikov bez príslušného vzdelania aby si svoje názory ventilovali v samostatnom vlákne, ktoré si založia. Napr. Laický pohľad na konštrukcie ozvučníc alebo tak. Osobne dôverujem informáciám zvlášť od BVa, no nie je samozrejme jediný, kto vie. No je jeden z mála, ktorý hovorí zásadne k veci, bez emócií, zbytočných komentárov o konkurencii a pod.

Dopredu ďakujem.

Pistacius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pistacius »

Bassreflex - bol patentovany system clovekom menom Albert L. Thuras v roku: 1930 !!! A to bolo 1-) rok, pred objavenim moznosti rozdelovat pocutelne pasmo do dvoch reproduktorov, a 2 roky pred objavenim !sterea!.
Takze uzavrete aj bassreflexove ozvuznice sa mali moznost zlepsovat 80 rokov.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

história je fajn, máj ju rád, je zaujímavá, fascinujúca... no z hľadiska aktuálneho uplatnenia, nepodstatná. Existovalo neprehľadné množstvo úspešných, desaťročia zdokonalovaných vynálezov, ktoré nedožili túto dobu.
Podstatná je súčasná realita.

Pistacius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pistacius »

Acon píše:história je fajn, máj ju rád, je zaujímavá, fascinujúca... no z hľadiska aktuálneho uplatnenia, nepodstatná. Existovalo neprehľadné množstvo úspešných, desaťročia zdokonalovaných vynálezov, ktoré nedožili túto dobu.
Podstatná je súčasná realita.
No ved prave, ALE historia, nam pomaha v tom, aby sme sa vyhli chybam, ktorych sme sa dopustili v minulosti..
Vazeny Acon, povedz, o co sa zmenla konstrukcia ozvucnic, po 80 rokoch? O nic. Stale je tam bud diera, alebo je ozvucnica utesnena.
Nezavisly test, ktory som nahodou nasiel, dokazuje, ze v bassovy menic v rovnakom objeme pri bassreflexe ma o 3dB vacsiu ucinnost, pricom tam vznika aj problem, bassreflex je nachylny na konstrukcie vyhybky. Teda, mala nepresnost moze ovplyvnit celkovy prednes.
Takze urcite ma co povedat svojim posluchacom aj KVALITNE navrhnuta bedna s bassreflexom, tak isto aj bedna uzavreta.
Kolko ludi, tolko chuti.
Myslim, ze toto vlakno uz dalo vsetko co mohlo a ostatne je na nas. Vybrat si, co sa nam pozdava viac. Ved je z coho vyberat.

Na dalsie otazky uz odpovie vas ucet v banke :lol:

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Pistacius píše:ALE historia, nam pomaha v tom, aby sme sa vyhli chybam, ktorych sme sa dopustili v minulosti..
história tohoto vlákna je zjavne príliš krátka na to, aby sme sa vyhli chybám a vyjadrovali sa k problému, na ktorý nemáme príslušné vedomosti a vzdelanie, len v rovine nesmelého názoru. A rešpektovali vedomosti príslušne vzdelaných ľudí. Aj keď, nikto samozrejme nie je neomylný.

Pistacius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pistacius »

Acon píše:
história tohoto vlákna je zjavne príliš krátka na to, aby sme sa vyhli chybám a vyjadrovali sa k problému, na ktorý nemáme príslušné vedomosti a vzdelanie, len v rovine nesmelého názoru.

Tuto temu by som nebral ako problem, ale ako vyzvu, a to vyzvu dozvediet sa nieco nove, popripade oprasit to stare.
Lenze ak by sa tu vyjadrovali len sami odbornici, asi by tu bolo omnoho menej prispevkov na citanie.
Inak suhlasim so vsetkym co si vravel.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Pistacius píše: Lenze ak by sa tu vyjadrovali len sami odbornici, asi by tu bolo omnoho menej prispevkov na citanie.
A teraz máš pocit, že sú tu nejaké príspevky na čítanie? Celé vlákno je na vyhodenie do koša.
Ak by sa vyjadrili len tí, čo vedia, bolo by síce menej príspevkov, no dozvedeli by sme sa viac ako teraz, keď sú tu 2 strany kravín.

Pistacius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pistacius »

Ak by bola moja obyvackla ozdobena tym co mas doma Ty, urcite by som tu niec neriesil.
Inak ta TV co si mal na fotke bola od Finlux alebo od Loewe? Mal si to tam velmi pekne dizajnovo a farebne zladene, preto sa pytam.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

myslím, že už je úplne jedno, čo sa tu bude riešiť.
Finlux. Ano mám rád, keď k sebe veci pasujú, no bedne som samozrejme nekupoval preto, že sa hodili k telke :D To, že to tak ladí je spôsobené skôr mojim kladným vzťahom k drevu a prírodným matrošom vôbec. Náhoda chcela, že to spĺňa aj moje požiadavky na reprodukciu. No, to už náhoda nebola ;)

Odpovědět