Dynavoice DM-6

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Dynavoice DM-6

Příspěvek od daliborr »

Ano ty regálovky jsem si koupil k vyráběným mono koncovým elektronkovým zesilovačům.Tak jsem si trochu pohrál s těma db. Stojany ještě nemám tak je mám zatím provizorně. Postupně jsem vyměňoval repro kabely,music dream,QED XT 40 a můj kabel. Rozdíl jsem zaznamenal možná u music dream,tam se mi zdálo,že basy o malinko šly dolů. Jinak to hrálo tak nějak stejně. Plus 4db se osvětčily u metalové a svižné rokové muziky a u méně kvalitních nahrávkách na CD. Při poslechu art rokové scény už výšky tahaly za uši. 0db je málo ,mě se osvědčily plus 2db. Čím více je poslouchám,tím se mi víc a víc zamlouvají. Na zahraničním fóru doporučují je dát od sebe 3 metry,to jsem zatím nezkoušel,neboť čekám na ty stojany. Samozřejmě po přepojení zpátky na Wharfedale EVO 50 zvuk nabral objemu a prostoru. Ale to srovnávám bedny za 50 000Kč a regálovky za 9000Kč. Kdo si hraje nezlobí *jupi*

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Pánové,tak dneska byl velký test, a obstály na výbornou. Jsou to bedny, co umí zahrát hluboké basy a hlavně ,pro mě špíčkové výšky. Až budu mít stojany, propracovány pro hifi, tak napíší recenzi.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

fajn, co to bylo za velky test ?

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Tipuji, že tě tak oslovily páskové výškáče podobně jako u mě na ACa ve spojení s elektronkama to musí být organický projev *2thumbsup*.

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

*offtopic* Jako projev se sloučeninami uhlíku?

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Dnes jsem nainstaloval stojany pod ty reprobedny. Pustil jsem si cd Dire Straits- Love Over Gold. Jedna nádhera. Fakt mě ty bedny nepřestávají bavit. Krásné výšky. Úplně mě dostaly do děje.
img.jpg

Jarda 13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jarda 13 »

Ahoj měl jsem doma DF 5. A musím je pochválit

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Jardo13 věřím tomu ,že to hrálo. Na hifi názorech řeší někdo regálové bedny. Ať jsou to bedny za X peněz . Věřím že, to bude velký problém. Protože, DynavoiceDM-6 je přehraje.

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

Kolik lidí, tolik chutí, pustíš deseti lidem deset různých soustav a osm z nich určí jiného vítěze.

Jarda 13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jarda 13 »

Daliborr.
No ĎM 6 jsem neslyšel. Ale nevím nevím. Byl by to zajímavý test. Chystám se k panu Brichovi na poslech Aurum 102. Tak si je při té příležitosti poslechnu

jisk
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jisk »

Jarda 13 - jsem zvědav na poznatky z porovnání

Taky přidám svoji zkušenost - jel jsem k Brichovi s rozhodnutím přivést si Aurum Cantus V2M, ale po poslechu-porovnání s DM-6 jsem si domů dovezl na několik dní na vyzkoušení DM-6 a už zůstaly doma. Současně jsem měl doma Aurum Cantus 103, tak i s tím to šlo porovnat. Pro moje potřeby a prostory poslechovky jsem chtěl regály.

Podle mě (zdůrazňuji podle mě = moje uši, poslechovka, sestava, preference) mají DM-6 velice otevřený zvuk s výborným prostorem, charakterem mě vyhovují. Sic na rozdíl od zde kolegy daliborr nepřidávám propojkou výšky, hraju na 0db někdy i -2db, hlavně u rockové muziky, která je dost často na výškách "přetažená". Vyborně si sedly s mým Single End lampovým zesilovačem i díky své citlivosti. Na jazz, klasiku, akustickou hudbu a do rozumně velikostí odpovídajícího prostoru mě přijdou za ty peníze bezkonkurenční.
Ale neberte prosím tento názor jako měrný etalon. Každému sedí něco a je třeba zkoušet a hledat :-)

Jarda 13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jarda 13 »

Doporučuji zajet do Plzně a poslechnout si ty Rihy

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Regálovkám zdar. :)

Nedávno jsem zhruba po roce mrknul na Audiodrom a tyhle bedny tam jsou dost chválené.
http://www.audiodrom.net/cs/component/e ... ition-dm-6

Osobně mě zaujalo, jak nesmírně bytelnou skříň ty bedny mají - 2 cm boky, čelo s repráky a zadní část dokonce 3cm tlusté, vevnitř i při malých rozměrech vyztužené příčkami... - klobouk dolů, to se mi líbí. Největší hloupost je u malých beden podcenit bytelnost -- protože co nejvíc přibarvuje zvuk beden jsou rezonance skříně. A u regálovek je možné za pakatel, protože jsou zkrátka malé, dosáhnout tzv. mrtvých, tj. rigidních a nerezonujících skříní. Pak hrají "pouze" repráky, ne samotná bedna. A to je paráda,,,,,, (pokud jsou ty repráky dobré a dobře sladěné).

Takže to vypadá na velmi dobře postavenou bednu -- promyšlenou, se zkušenostmi, co je důležité.
Nedávno jsem slyšel jiného zástupce téhle skupiny, NHT C 3. Taky skvěle postavené bedny,,,,,,,,,,, - jsou to ovšem regulérní třípásmovky, ne jako, a musím říct, že 5cm hliníková kopulka střeďáku, hrající s neuvěřitelnou čistotou 800Hz - 5kHz, tedy to nejdůležitější pro lidské ucho, má své hluboké kouzlo...

Přeju dobrý zvuk.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Tak dneska mi došlo CD Fourplay - 1991 . Edice Japan. Tak nevím co mám proti těm bednám říci. Ty výšky jsou prostě neskutečný. Basy a středy vynikající. Mám pocit ,že hudebníci vystoupili z beden.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Už se těším na poslech v tvé novopečené poslechové trucovně *thumbs up*.

Odpovědět