Focal Electra 926 vs Revel F-208
Re: Focal Electra 926 vs Revel F-208
Záleží na úhlu pohledu, pokud ti zmizí některé nižší frekvence, hlas je méně plastický omezí se živost, hloubka scény a rozmístění nástrojů v ní je fuč, tak to může někomu přijít jako půlka vjemů co měl před tím.
Jinak máš samozřejmě pravdu, že suby nehrají půlku zvukového spektra, měl jsem to jinak formulovat.
Jinak máš samozřejmě pravdu, že suby nehrají půlku zvukového spektra, měl jsem to jinak formulovat.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
p.s. mas-li rad ciste vysky ... zkus tam na chvili postavit nejake dospele Aurum Cantus ... ne, nedekuj 

Pitrs
Osobně bych (přesto že jsem focálista) šel do Revelů. Jinak bych asi ale šel do úplně jiných beden.
Dle mého skromného názoru, obě zmíněné bedny jsou, bohužel, už za zenitem při porovnání k současným moderním kvalitním bednám.
Osobně bych (přesto že jsem focálista) šel do Revelů. Jinak bych asi ale šel do úplně jiných beden.
Dle mého skromného názoru, obě zmíněné bedny jsou, bohužel, už za zenitem při porovnání k současným moderním kvalitním bednám.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Bryston :
jake jsou to ty moderni kvalitni bedny ?
jake jsou to ty moderni kvalitni bedny ?
Ty Revely maji menice SBA SB15NBAC a SB23NBAC, za ty penize, ciste z technickeho pohledu, neni co vytknout, ikdyz uz jsou na trhu par let. V menicich ten vyvoj nejde az tak rychle kupredu. Vyskac je SB26ADC, plus maly WG, zde neni uz vubec co namitat. Pokud je rozumne udelana vyhybka, tak je to porad slusna bedna, a stari par let na to nema vliv.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tohle porovnávání a vybírání nemám rád
.
Na zvuk Focalů jsem zvyklý dlouhé roky, před Electrama jsem měl regálovky Shan E-500 se stejným výškáčem a focalovským středobasem, takže mám pochopitelné tendence ten zvuk preferovat.
Revely mi na vyšších středech až výškách znějí občas trochu telefonověji, jindy zase jasně líp než Focaly - zřetelněji, dynamičěji. Když to otočím, výšky z Revelů mají více podob, Focaly jakoby dodávaly tu návykovou jiskru lupoidního rozlišení do úplně každé nahrávky.
V čem ale Revely excelují, je schopnost zahrát nahlas, aniž by se zvuk jakkoliv bortil, hrubnul, rozpadal se.

Na zvuk Focalů jsem zvyklý dlouhé roky, před Electrama jsem měl regálovky Shan E-500 se stejným výškáčem a focalovským středobasem, takže mám pochopitelné tendence ten zvuk preferovat.
Revely mi na vyšších středech až výškách znějí občas trochu telefonověji, jindy zase jasně líp než Focaly - zřetelněji, dynamičěji. Když to otočím, výšky z Revelů mají více podob, Focaly jakoby dodávaly tu návykovou jiskru lupoidního rozlišení do úplně každé nahrávky.
V čem ale Revely excelují, je schopnost zahrát nahlas, aniž by se zvuk jakkoliv bortil, hrubnul, rozpadal se.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
dost let jsem mel Shan E520 s titanovym vyskacem, az dospele AC pro mne maji vysky excelentni ... nenadelam nic
……. Byl jste někdo v podobné situaci? Co nakonec rozhodlo? Jak probíhal výběr a co nakonec rozhodlo? …. Dost divná otázka, rozhodnout se přeci musíš jen ty sám, ty to budeš přeci poslouchat.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Proto se neptám, jak se mám rozhodnout
. Rozhodovat se budu sám, nechci po nikom, aby rozhodl za mě. Ty otázky jsou o něčem jiném, jen mě to zajímá.

A co ti to přinese ?
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Co ti prinese, kdyz ti to napisu?
Nemel bys radsi neco k tematu
?
Nemel bys radsi neco k tematu

Dal bych na první dojem a ten si po kratším odstupu ověřil. U mě při podobném rozhodování většinou stejné vyhrálo "nové" repro nad starým. Vtipné je jak u toho funguje mozek, nový zvukový (optický) podnět, požadavek na výsledek, každopádně pozitivní starosti
. Jinak jako ultraz AC, samozřejmě a jen AC
, když to místnost a kapsa dovolí, klidně V10F
.

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Nemám takovýhle rozhodování rád, když je v něčem nový repro (nebo jakýkoliv hifipřístroj) horší než to předchozí, byť v jiných věcech vede. Ideální řešení by bylo asi nekoupit Revely a hledat dál. Možná snad ještě zkusit Revely "přiostřit" na středech věcma okolo.
kabelguru.cz