JBL Ti10k

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
Ramones
Kontaktovat uživatele:

Re: JBL Ti10k

Příspěvek od Ramones »

Kolego...ono to je spíše opačně :D 250 a 5000 se na tyto procenta pouze přibližují k ti10k :idea:

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Ramones píše:Kolego...ono to je spíše opačně :D 250 a 5000 se na tyto procenta pouze přibližují k ti10k :idea:
Slyšel si někdy 25Oti a ti10k vedle sebe? Dle řady skalních fandů značky, ti10k není zdaleka tak povedená jak 250... Nechci vyvolávat flame, jen mě to zajímá když tak suverénně tady hážete procenty.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

250 jsou mohutnější na basech, ale 10 jsou celkově vyváženější, rychlejší a přesnější a mají skvělé středy a výšky...můj postřeh. Pokud to někdo slyší jinak, je to jeho názor a má na něj také nárok.
Každý slyší a má rád něco jiného *2thumbsup*
Ale 250 jsou mi také sympatické *thumbs up*

P.S:...a já procenta neházím *taktone*

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Já mám zkušenost jen s 250ti a dle toho co jsem zaslech a čet tak jsou právě 250ti vyváženější a přesnější... Slyšet a číst je ale něco jiného než poslechnout na vlastní ušiska, že? ;)
Proti k10ti nic nemám, až na design, ale to je můj problém *sunglases*

lubos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubos »

Ramones bohuzial je to tak ako napisal vintage, 250Ti su profesionalne a dokladne odladene, hraju vyrovnane v celom pasme. Poznam cloveka, ktory ich mal doma oboje a hadaj ktore predal ? ;)

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Ale kluci...100 hlav, 100 názorů :D
Kdybych měl doma tolik místa, klidně bych si pořídil sbírku JBL, včetně velkých studiových monitorů.
Mě vyhovují právě Ti10k a proto jsem nekoupil jiné ;)

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Jinak, zde je pár názorů ze světa, také se lišících v hodnocení, ale vcelku vesměs pozitivních právě pro ti10k.
U těch 250 je důležité o jakou verzi se jedná. Dělalo se jich více, za ty roky, co byly ve výrobě :shock:
Pokud bych poslouchal pouze rock a měl místnost větší, jak 30 m2, byly by 250 dobrou volbou *thumbs up*

http://www.audioreview.com/mfr/jbl/floo ... 94crx.aspx

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Práve podobný problém riešim, avšak proti Magnepanu, ale to nie je predmetom diskusie. Ti10k je koncepčne iný, modernejší model a tak bude aj ladený, predpokladám. Ti25O ja osobne považujem za klasiku, ktorá odráža zvukové vnímanie 80 a 90 rokov teda zvukovú pohodu, prirodzenosť a vyváženosť. Ako keď človek sedí v 6 litrovom americkom krídlači, všetky jeho parametre sú "postačujúce", vezie sa ako v perine, motor ťahá už od 1000 otáčok, nič nie je poddimenzované, všetko má len jeden zmysel - pohodlie - či ideš 90 alebo 200.
V prípade Ti250 žiadne brutálne rozlíšenie a analýza, len samozrejmá muzika, ktorá v prípade potreby zlikviduje barák a ani sa veľmi nezadýcha. Z toho odvádzam, že ani Ti10k, v duchu tradície, nebude žiadne orezávátko a všetko je len vecou zvukových a estetických chutí (nielen) rodených rockerov.
Obrázek

boxer

Příspěvek od boxer »

Já bych to viděl tak, bez urážky,že drtivá většina JBL Ti10K neslyšela na vlastní ušiska a možná ani v reálu neviděla na vlatní očiska.

Tyto bedny hrají naprosto skvěle,dynamicky,rozlišeně,vzdušně a přitom pevně.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

boxer píše:Já bych to viděl tak, bez urážky,že drtivá většina JBL Ti10K neslyšela na vlastní ušiska a možná ani v reálu neviděla na vlatní očiska.

Tyto bedny hrají naprosto skvěle,dynamicky,rozlišeně,vzdušně a přitom pevně.
Však já jsem hned v prvním příspěvku psal, že jsem je neslyšel, a že by mě zajímaly zkušenosti lidí co 250ti a ti10k slyšeli vedle sebe. Máš tu zkušenost Boxere? O těch ctnostech co jsi psal v nepochybuji. Ani v nejmenším jsem nechtěl zpochybňovat kvality k10, jen mě zajímá přímé porovnání ;) Že se mi ty 10tky nelíbí, to už je můj boj...

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Vidíš to...a já, když přijdu do obýváku, tak je skoro vždy pohladím...podobně, jako našeho psa :D
Asi úchylka, že :idea: :?: :P

boxer

Příspěvek od boxer »

Vintage...to nebylo na tebe...ty zkušenosti máš,ale o mnohých ostatních všude jinde diskutujících od tvaru až po zvuk dle fotky.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Ramones
To ještě není tak strašný, až ty bedny budeš hladit jako svou ženu tak pak snad se můžeme bavit o deviaci ;) :D
Klid, já to dělám taky a kdo z nás říká že ne, tak lže! :lol:

Boxer
jasan *sunglases* :)

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Nevím, já na Quadraly vždycky něco odložím, když není po ruce nic bližšího. Přece se nebudu ohýbat.
A kdyby se mi to domů bývalo vešlo, tak bych kdysi možná sehnal menší Ti6K. Ony jsou Tíčka nahoře docela sympatické, ale směrem k základně rozměry zatraceně rostou. Ty bedny se mi ale hodně líbí a rozhodně nehrají zle (zkušenost s šestkami). Desítky jsou pro mě vzhledově ikona, něco jako ten věžovitý model od Beng a Olufsen, Heil AMT Kithara, některé Bowersy nebo Cabasse atd. To si člověk nesplete.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Ano, je nás tady pár, kterým se líbí i vzhledově ;)

http://www.thefreelibrary.com/JBL+Ti10K ... a057164330

Odpovědět