Tak to ATC ani neposlouchej, protože od jejich středových kalot dostanou budky za 84 těžce naplácáno přes prdíznu...
Klasické "krabice od bot" aneb NHT SuperOne 2.1
Re: Klasické "krabice od bot" aneb NHT SuperOne 2.1
Už jsem slyšel ATC 40tky a nestalo se.,ale díky za radu.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
muze byt, taky samozrejme dle dane mistnosti, ale to se bavime o "dospelych" regalkovkach, ne o necem za 9 tisic
na ATC čka musíš mít silnej stabilní zesák x krát dražší než ty bedny abys docenil co z nich leze
Slyšeno na 250w konci Primare , problém byl spíš v akustice místnosti a kabelech.Sám mám 200w konec Acc což by taky stačilo.Na Strumendo jako máte asi vy nemám
Když 3pásmo tak bych šel spíš do Elfton Vega nebo Dynaudio C 5.
Když 3pásmo tak bych šel spíš do Elfton Vega nebo Dynaudio C 5.
kdo si netiskne peníze jako třeba já nemusí kupovat nový věci a může pořídit něco z druhý ruky s úplně jiným poměrem výkon ..cena
tudíž může pořídit zvuk co by u novýho zařízení už nebyl schopen zaplatit
já z osobní zkušenosti doporučuju klidně jen kvalitní integráč ..ale v čistým áčku
nemusí to bejt zapojený na 50 kilový konec
tudíž může pořídit zvuk co by u novýho zařízení už nebyl schopen zaplatit
já z osobní zkušenosti doporučuju klidně jen kvalitní integráč ..ale v čistým áčku
nemusí to bejt zapojený na 50 kilový konec
Řešíme třípásmové repro,se zesákem fakt problém nemám.!
-Dynaudio c 5 stojí z druhý ruky ke 100t.,taky prachy netisknu.
-Dynaudio c 5 stojí z druhý ruky ke 100t.,taky prachy netisknu.
"Dlouho se daly koupit malé uzavřené regálovky jen s 10cm středobasovým měničem. Na hlavní poslech s nima už nikdo nepočítal, dělaly se vyloženě jako efektovky pro DK."
By ma zaujímalo, či myslíš Tangent EVO 4, tie mám na pracovisku k PC už 10 rokov a možno navždy.
By ma zaujímalo, či myslíš Tangent EVO 4, tie mám na pracovisku k PC už 10 rokov a možno navždy.
Nezkoušel. A je velmi pravděpodobné, že bych nadšený byl.
Nicméně open baffle jsou celkem drahé a navíc já jsem absolutně spokojený s tím, jak to mám a už nic jiného hledat nebudu.
A jen pro upřesnění -- jsou to sice dva páry beden, ale reálně jsou to jen dvě bedny. A v každé bedně je pár. Neboli jsou to bi-poláry (ale dvěma páry to u mě začalo). Jen mám jinak udělané vzájemné umístění a úhly než třeba klasické bi-poláry jako ty Srollovy Soundgardeny.
No, kdybychom šli trochu do hloubky, možná by se ukázalo, že to nemusí být pravda. Vezměme třeba korpus bedny. U SuperOne je to 16mm MDF plus 5mm vinylového laminátu (k sobě to bude slepené asi nějakým plastickým lepidlem). Tj. stěny jsou z kompozitního materiálu. A kompozity mají dobré vlastnosti. Dále je třeba si uvědomit, jak malá ta bedna je - 18 x 29 x 21 cm. Když uděláš takhle malou bednu z 2cm tlustého kompozitu, bude její výsledná pevnost a tuhost z říše snů. Mrtvá nerezonující hmota. Řádově lepší než drtivá většina sloupů...
A čím menší rezonance skříně, tím méně zabarvený zvuk.
Neboli - tyhle bedny mají zaděláno na extrémně neutrální a naturální projev.
A dalo by se pokračovat...
Ale já vždy říkám, ať si každý poslouchá co chce.
---------------------------------------------------
P.S. Wide-stereo efekt nemá nic společného s velikostí nebo objemem beden.
(aspoň ne v tom smyslu čím větší bedna, tím víc muziky)
"Neboli - tyhle bedny mají zaděláno na extrémně neutrální a naturální projev.
A dalo by se pokračovat... "
Nechceš si dát chladivej obklad? Jsem si takřka jistej, že jsi "neutrálně a naturálně" hrající bedny vživotě neslyšel. Tak asi radši v těch blábolech nepokračuj...
A dalo by se pokračovat... "
Nechceš si dát chladivej obklad? Jsem si takřka jistej, že jsi "neutrálně a naturálně" hrající bedny vživotě neslyšel. Tak asi radši v těch blábolech nepokračuj...
Co je neutrálního na tom, že budka z velkého bubnu zahraje jen dotek paličky o blánu a pak něco hodně připomínajícího kazzatelův termín plácnutí hovnem o stan? Dneska jsme měli 750km výlet po republice a přivezli dva dělené zesy a u jednoho pána jsme takové Dynaudia poslouchali. Narozdíl od Infinity Renaissance 90 u předchozího pána bych tyhle budky domů nechtěl ani omylem,je to nehrající bezcennost, většina nástrojů na tom postrádá tělo a kytary z papíru jsou bledými odvary svých originálů.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
dle teto teorie bude reprak ze stolniho telefonu zality do rubikovy kostky etalonem zvuku
Postřehy Rudýho barona který všechny majitele Xavianů označí za homosexuály netřeba brát vážně.