PMC EB1 VS Avalon Opus VS Sonus Faber Cremona

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: PMC EB1 VS Avalon Opus VS Sonus Faber Cremona

Příspěvek od tombas »

Ale ta cena za Rockporty je taky mazec, jestli jsem to dobře počítal, tak $ 147 000,00 je bratru 3 melouny a to už je lehce nad Zappův rozpočet.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

te´d jsem si přečetl název vlákna a první "dotazový" příspěvek...
a nějak to už ke konci nechápu. snad ještě tak machaldovo textík :-)
ale o mě je známo, že jsem trochu pomalejší.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

A čo takto si naplánovať výlet do Trnavy - BVaudio. Ich najvyšší model F3B spolu s predzosilovačom a dvoma koncami spolu stoja nejakých 140 000 bývalých slovenských a musím povedať že ide o skvele zladenú zostavu - počul som dosť reproduktorov drahších ako celá táto zostava a podla mňa sa jej nevyrovnali (možno hrali s nevhodnými komponentami? - to sa stáva často). Brňákom by sa mal páčiť aj ten basák *2thumbsup* . Link - http://www.bvaudio.sk/

PS. S tých troch z nadpisu som počul len Avalony (viac modelov) a tie ma vždy oslovily. Len tá cena ....

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Trochu musim osvětlit situaci.Mám trochu pocit že ačkoliv Tannoy TD12 jsou opravdu skvělá reprosoustava tak si asi úplně nesedne s Naim zesilovačem.Myslím si že filosofie Naimu je jiná než Tannoy.Naim zesilovač je utáhne ale nedokáže plně kontrolovat jejich basy při vyššich hlasitostech.Rád bych si ověřil tuto moji teorii tím že pořídím repro jiné filosofie.Prostě vybírat adepty dle zkušeností kolegů z Naim fora např Spendor,Proac,Neat,Naim sl2 apod.Jde o to zda řešit repro dle možností Naim amplifikace a nebo budovat elektroniku podle Tannoy TD12.Naim i Tannoy mam rád a tak jsem dost zmatený jak si s tímhle problemem poradit.Důležité je vědět že poslouchám nejvíce progresivní rock,méně pak jazík typu P.Barber a labely Tzadik a ECM,muziku 70 let a i další žánry klasika,elektronika atd.Plánuju vyzkoušet jinou amplifikaci např Almarro monobloky jak si to sedne s Tannoy a dále nějaké poslechy jiných beden a komponentů.U Naimu mne mrzí že tato firma nevyrábí něco výkonějšího aby to uspokojilo posluchače kteří lační po silných monoblocích.Ano mají monobloky Nap145 ale zase tu mluvíme o výkonu do 100w a nebo Nap500 který ale stojí půl mega a zase má pouhých 150w a tak majitelům nezbýva nic jiného než jít do aktivnívh systémů kde vrcholem jsou 3 Nap500 zesilovače v aktivním setapu a to je pro většinu nezaplatitelné.Myslím si že za tyto prachy a méně se dá pořídit už celá sestava která bude uspokojovat i velmi náročného posluchače.

matto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matto »

Ak chces ostat pri Naime, tak sup pod pazuchu a bedne skusaj v studiach so svojim zosikom. Ak sa nahodou dostanes do BA mozes si u mna vyskusat jak PMC, tak Caldery s odlisnou filozofiou zvuku aspon pre predstavu.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Když jsem si to tak přečetl, doporučuju než bedny řešit ten zesilovač. Charakteristika těch beden se myslím hodí jak k reprodukci Tebou nejoblíbenějšího žánru, tak k ozvučení větší místnosti. Doporučuju řešit zesilovač. Něco rozumného si vypůjčit a zakusit, co to udělá se zvukem. Vidím problém v tom, že jsi už až moc srostlej s Naimem a musel by jsi se tohoto kultu vzdát.
Noble Audio - výroba a prodej

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

No, tak už je to jasné. Nechytají tě úplně roupy, ale po delší době jsi dospěl k názoru, že něco není, jak má být. Tannoy je kus nábytku a špatně se s ním jezdí. Naim má zase ty svoje DIN konektory. Bude ale asi jednodušší, když si pořídíš dobře udělané redukce nebo hybridní kabely a zkusíš projet pár lidí a studií se zajímavýma bednama se svým Naimem. Když budou mít trochu pocit, že chceš koupit, tak bych neviděl problém. Je to pro ně už trochu jiný kšeft, než když někdo uvažuje o repro za 30 tisíc.
Pokud bys naznal, že Naim nemusí být ve vesmíru konečná, tak je to jednodušší i těžší zároveň. Máš od nich hodně kousků krabic a obměna by byla náročnější. Taky bys musel zjistit, kterou značku bys chtěl. Ale něco jsi tu na fóru už naznačoval. Když pak budeš vědět, tak už jen stačí zapůjčit proti záloze a dovézt domů. Půjde to výrazně snáz, než jezdit s Tannoy. Nebo můžeš narazit na vhodný koncák a vyměnit v sestavě jen ten?
Radit těžko, jde o to, jak moc znáš jiné repro. Tedy vlastně o to, jak moc si myslíš, že máš rád Tannoy a jak moc je to skutečně pravda. Ale z toho jak máš rád obě značky i kombinaci, co máš doma, tak je nejlepší rada nespěchej. Já vím, že je život krátký, ale dyk ti to určitě hraje docela slušně ne? ;)

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

NA píše:Když jsem si to tak přečetl, doporučuju než bedny řešit ten zesilovač. Charakteristika těch beden se myslím hodí jak k reprodukci Tebou nejoblíbenějšího žánru, tak k ozvučení větší místnosti. Doporučuju řešit zesilovač. Něco rozumného si vypůjčit a zakusit, co to udělá se zvukem. Vidím problém v tom, že jsi už až moc srostlej s Naimem a musel by jsi se tohoto kultu vzdát.
Ahoj Zappo. Musim souhlasit s NA. Nebude to az tolik tema bednama jako tim tvym systemem. Mel jsem tady nekolikrat moznost poslouchat Naim se spoustou repro a musim rict, ikdyz neznam az tolik tve zvukove preference, ze to ma k dobremu zvuku opravdu daleko. Cetl jsem i ten cely boj na slovanetu, ale tak to proste je. Neni to o tom, ze se to neda posluchat, nebo ze je to absolutni propadak, ale s tim zvukem to proste neni vporadku. Jdi urcite radeji do jineho silice, nez kombinuj bedny a ztracej cas.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

David.nechtěl bych tady rozpoutávat válku o kvalitě Naim zesilovače,mám o tom svůj názor.Vím že jsou lepsáí zesilovače.Jen se cgci zeptat který Naim jsi slyšel?Vžycky mně naprdí když někdo slyšel integrovaný zesilovač za 30tisíc a hodnotí pak všechno od té firmy.No třeba to nenií tvůj případ.Tak sem s tím co jsi slyšel?

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Naim zesilovač je utáhne ale nedokáže plně kontrolovat jejich basy při vyššich hlasitostech.Rád bych si ověřil tuto moji teorii tím že pořídím repro jiné filosofie
Zappadaddy
Ale tu sám jasne píšeš, v čom je problém, žiadna "iná filozofia" boxov kontrolu na basoch (danú zosilňovačom..) nezlepší.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Laicky se domnívám že čím větší basaák tím úměrně¨výkonější zesilovač.Pokud bych si pořídil dvojpásmové stojanovky tak tenhle problém by neměl být už aktuální.Je to pouze můj laický nazor.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Doupásmové stojanovky patří do malého pokojíku, takže to nepřipadá v úvahu. Nějak se v tom víc a víc zamotáváš. Krom toho zesilovače může roblém s bloudivýma spodkama mít na triku i nevhodný reprokabel.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Na.To byla jen odpověd na BVA.Navíc i ve velkém pokoji můžeš poslouchat monitorově,tzn poslech uprostřed místnosti a blízko budek.Ale to jsou jen úvahy a reakce na některé též velmi odlišné rady.Slyšel jsem ve Statech 2 pásmové bedny které mne bavily i velké místnosti napr Naim SBL které se dají pořídit do 25 tisíc.Do budoucna opravdu uvažuji o 2 sestavách.Hlavní sestava do velkého pokoje nebude Naim.Ten bude v menší poslechové místnosti v nově zbudovaném podkrovním bytě.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

[quote="NA". Krom toho zesilovače může roblém s bloudivýma spodkama mít na triku i nevhodný reprokabel.[/quote]
Taky to může být akustikou.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Vždyť u Tebe byli hoši kteří dobře poradili a po přemístění beden jsi psal jak dunění zmizelo...
Jsem velmi rád, že takovýhle problémy nemám. Koncák má zvuk pod kontrolou, referenční předek, CD player ani linkové symetrické propojení mu to nekazí. Reprokabely jsou příkladně krátké a zjevně dobře zvolené. Bedny jsou konstruované s filozofií přesného basu s výbornou artikulací a minimálním přeznívání, jejich umístění je velmi rozumné a místnost také- sláva.

Odpovědět