PMC EB1 VS Avalon Opus VS Sonus Faber Cremona

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

PMC EB1 VS Avalon Opus VS Sonus Faber Cremona

Příspěvek od Zappadaddy »

Jen taková svůdná myšlenka zaměnit repro stávající za jiný design.Právě jsou k prodeji tyto repro které mne zajímají.Nejdražší jsou Avalony Opus asi 150000kč asi nejlepší pak v závěsu Sonus faber Cremona a PMC EB1 za 100 000kc.Pak tu jsou Lucidy ale ty neozvučí moji místnost.Mám velkou místnost na ozvučení a akusticky nic moc.Zatím by to musel podporovat Naim zesilovač 250 ze 70w.Jaké jsou vaše odborné názory.Lákají mne Avalony ale cena pro mne momentálně nad mé možnosti ale pokud by to byla konečná na dlouho tak bych to třeba nějak vymyslel.S mými Tannoy TD12 jsem spokojen ale víte jak to změna je lákavá.Obrázek
ObrázekObrázek
Otázka je jak si které sednou s Naimem.Takže baby radte.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Re: PMC EB1 VS Avalon Opus VS Sonus Faber Cremona

Jo ještě jsem zapomněl Usher CP 8571 II 90000kc.Obrázek

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

70 watový zesilovač Naim k velkým třípásmovým sloupům ?!?
Od zelené myši nečekej odborný názor, ale cos měl dnes k obědu :shock: ?
Zdravý jihočeský selský rozum mi říká, že to není nejlepší nápad.

vince
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vince »

Design těch Usherů je dokonalý.Byl by to krásný kus nábytku.Četl jsem pár testů a vždy dopadly výborně.Naživo jsem je bohužel neslyšel, ale pracuji na tom.Závidím ti tvoje rozhodování :) ,zatím počítám každou korunu.........

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

konečně nové téma a ne pořád dohady o bednách s ohromným basákem :-)

Sonus bude mít příjemný zvuk. Avalon budou asi vzdušnější a detailnější. PMC EB1 nemilosrdně odhalí pravdu a zřejmě diskvalifikují horší nahrávky.

S takovýmto výkonem zesilovače se obávám o dynamiku. Tannoy jsou samy o sobě dynamické a mají své kouzlo, i když nejsou zvukově zcela neutrální.

Vše záleží na tvých zvukových preferencím. Chce to poslechnout.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Jak jsi došel k tomu, že "Pak tu jsou Lucidy ale ty neozvučí moji místnost", respektive, že ty ostatní zmiňované ano?
Noble Audio - výroba a prodej

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Kromě těch Lucidů jsou to světové značky...
Ale pokud si to sám neposlechneš, tak ti nikdo neporadí.
Ty tvoje Tannoye mají vysokou citlivost, tak si dobře rozumí i s menším výkonem zesilovače.
Nevím, jak jsou na tom ty ostatní repro bedny.
Designově jsou krásné všechny čtyři...

Machalík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machalík »

Konečně téma o porovnání třetího nejhoršího modelu značky A s čtvrtým nejlepším značky B s pátým nejhorším značky C a šestým nejlepším značky D :( Před čtyřmi lety takhle frčely B&W, Focaly, Vincenty a Xaviany, za čtyři roky kdoví, co bude v módě tehdy, snad nějaké jiné značky, nejspíš s převahou číny. Jedno však budou mít zase společné, budou stát nesmyslný balík peněz, měřit stodvacet centimetrů, vážit padesát kilo, a nebude na nich VŮBEC NIC vyjímečného a zajímavého, budou to deriváty derivátů. Ale bude se o nich zrovna tou dobou psát v křídově papírových časopisech a schválí vám je manželky, protože budou mít pocit, že tohle je nějaký ten design.

Ten Usher je pikantní, jak vypadá jako výsledek styku mezi Avalonem a Sonusem, zmorfovaný hybrid obojího, číňani z Usheru si s tím opravdu hlavu nelámali. Zkrátka krásný kus nábytku :(

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Machalík jak se ti libily PMC,prý jsi je slyšel osobně a byly na tebe až moc přesné?Caldery ti sedly lépe proč?

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Na.Promin nemyslel jsem to nijak zle.Ty Sonusy asi take ne.Ale ty PMC a Avalony určitě jo.Budu vděčný za každý fundovaný názor.To Peer.Slyšet ano ale v jiných podmínkách na jiném železe?jaká je citlivost těch bedýnek?Menší než u Tannoy 92db ale všechny mají myslím 86-89db takže ne o moc a mají mensší basák.Petr5 živý Dynaudia C5 83db s 80w zesíkem.Vím je to v každém případě na rozhraní zda je Naim utáhne či ne.

Machalík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machalík »

Pipis: To je snad poprvé, co tady na fóru vidím rozumný názor napsaný někým jiným, než kámošama z Brna. Je to přesně, jak říkáš. Čímž myslím to, že Zappa nemá měnit bednu A za bednu B z úplně stejné třídy. Změna má být směrem výrazně nahoru, ne do strany a dokola.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Machalík píše:Pipis: To je snad poprvé, co tady na fóru vidím rozumný názor napsaný někým jiným, než kámošama z Brna. Je to přesně, jak říkáš. Čímž myslím to, že Zappa nemá měnit bednu A za bednu B z úplně stejné třídy. Změna má být směrem výrazně nahoru, ne do strany a dokola.
Rozmyslam, preco vlastne neni Brno hlavnym mestom zemegule a prilahleho vesmiru ...

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Suhlas s Pipisom, je to fakt kravina tocit sa dokoliecka, jedine, ze by ta "Machalikovska" manzelka peskovala za design TD12-tok....
Naposledy upravil(a) MB dne 26 úno 2009 15:07, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět