QUADRAL AURUM Montan VIII
Re: QUADRAL AURUM Montan VIII
Vyzkouším XLR mezi PRE a AMP. Maximálně, ale Kimber Select asi ne 
Mám tu na srovnání jedny nové bedny, takže teď dost pozorně poslouchám a srovnávám. Co čtu o nové reinkarnaci Quadral Montan bych podepsal do puntíku i pro model MK V. Je to prostě tak, nenásilná reprodukce, která jde i hodně hluboko (což může být v některých místnostech problém). Detaily se neztrácí při vyšší hlasitosti, bedna není ukřičená. MK VIII konečně zase vypadají normálně po těch hrůzách mezi MK V a MK VIII.
agavel..oprav si to...agavel píše:... MK VIII konečně zase vypadají normálně po těch hrůzách mezi MK V a MK VIII.
Protože mi o nedalo, přehodil jsem pozice L+P mezi sebou. Pořád mi to nedalo, v testech co jsem viděl foto, měli repra přesně opačně než uvádí výrobce. Znovu jsem nastavil Lyngdorf na automat. korekci a už je to dobře. Nemám totiž možnost dodržet doporučení výrobce a to min. 0,8 m od bočních stěn, basáky míří rovnou do nábytku, dozadu mám s přimhouřením oka další doporuč. vzdálenost a to 1,2 m.
Právě mi dorazil od Pasula (dík!) XRCD Eagles a tak si to vychutnávám...
Montanů se nezbavuj bez boje, aby je jiné přehrály, to by musely být o polovinu ceny dražší.
Nejsou to samozřejmě nej bedny na světě, ale se zvukem za tuhle cenu se mnohé dražší musí červenat.
Právě mi dorazil od Pasula (dík!) XRCD Eagles a tak si to vychutnávám...
Montanů se nezbavuj bez boje, aby je jiné přehrály, to by musely být o polovinu ceny dražší.
Nejsou to samozřejmě nej bedny na světě, ale se zvukem za tuhle cenu se mnohé dražší musí červenat.
Tak repro jsou již rozehrané, jeden den jsem i použil specielní zahořovací disk. Zvuk je již "usazený" nic moc se zlepšovat nebude.
Teď již mohu konstatovat, že jsem s těmito Quadraly nešlápl vedle. Poslech je naprostá pohoda, zahrají všechno s nadhledem a "levou zadní". I když se dají velice nahlas, ještě je cítit rezerva, na druhou stranu i tichý noční poslech je výborný bez jakýchkoliv korekcí.
Aparáty měnit nebudu, sedlo si to perfektně.
Doladění se konalo v silové kabeláži (VDH + filtr Xindak) a propojení XLR mezi PRE a Lyngdorf RP1. Zkoušel jsem i výměnu kabeláže XLR mezi přehrávačem a PRE, tady jsem se vrátil k původnímu VDH, změny byly pod moje rozlišovací schopnosti.
V Německu se dá koupit předchozí Montany VII za 3t. €, mají stejný basový repro, menší středový a jiný typ páskového měniče. Porovnáním vedle sebe jsem uznal, že nové VIII jsou zase o kousek dále, rozlišenější a mírně otevřenější zvuk...
V Mnichově na květnové výstavě budou i nové Vulkany, osazení 30cm basy, stejný střed + výšky jako Montan VIII. Vzhledově, až na poněkud větší rozměry, identické s Montan VIII. Těším se na poslech. Prodej bude někdy od července 2010...
Jo, záruku mám 10 let (po evidenci ve výrobním závodě).
Teď již mohu konstatovat, že jsem s těmito Quadraly nešlápl vedle. Poslech je naprostá pohoda, zahrají všechno s nadhledem a "levou zadní". I když se dají velice nahlas, ještě je cítit rezerva, na druhou stranu i tichý noční poslech je výborný bez jakýchkoliv korekcí.
Aparáty měnit nebudu, sedlo si to perfektně.
Doladění se konalo v silové kabeláži (VDH + filtr Xindak) a propojení XLR mezi PRE a Lyngdorf RP1. Zkoušel jsem i výměnu kabeláže XLR mezi přehrávačem a PRE, tady jsem se vrátil k původnímu VDH, změny byly pod moje rozlišovací schopnosti.
V Německu se dá koupit předchozí Montany VII za 3t. €, mají stejný basový repro, menší středový a jiný typ páskového měniče. Porovnáním vedle sebe jsem uznal, že nové VIII jsou zase o kousek dále, rozlišenější a mírně otevřenější zvuk...
V Mnichově na květnové výstavě budou i nové Vulkany, osazení 30cm basy, stejný střed + výšky jako Montan VIII. Vzhledově, až na poněkud větší rozměry, identické s Montan VIII. Těším se na poslech. Prodej bude někdy od července 2010...
Jo, záruku mám 10 let (po evidenci ve výrobním závodě).
Blahopřeji - to vypadá slušně
S qudraly nejvyšších řad mám vždy dobré zkušenosti ...Jsem si jist, že na focaly si už ani nevzpomeneš co ...
S qudraly nejvyšších řad mám vždy dobré zkušenosti ...Jsem si jist, že na focaly si už ani nevzpomeneš co ...
Quadraly jsou výborné reprosoustavy, a vyžadují kvalitní zesilovací techniku, aby ukázaly, co všechno zvukově dokážou.
Pavel Macura Audio
Mih
nebola by fotka z reálu?
nebola by fotka z reálu?
Jo Focaly, opravdu je to jinde.Bylo to zahuhlanější a výšky? Ty se moc srovnávat nedají, raději vůbec. Nové osazení Be, je už hodně dobré, ale Quadraly a Focaly 1027 Be jsem vedle sebe neslyšel. Cenově to je podobné, takže si to srovnání zaslouží.
Foto - výše je fotek dost, ne? Ale něco udělám.
PMA - ano, jsou podle testů dost "žravé" a elektronky nedoporučují vůbec a zesilovače jako např. Denon 2010 jsou na hraně. V prodejně mi doporučovali jako zesilovač minimálně Musical Fidelity 5.5, Audionet a pod.
Foto - výše je fotek dost, ne? Ale něco udělám.
PMA - ano, jsou podle testů dost "žravé" a elektronky nedoporučují vůbec a zesilovače jako např. Denon 2010 jsou na hraně. V prodejně mi doporučovali jako zesilovač minimálně Musical Fidelity 5.5, Audionet a pod.
ale 1027Be taky není špatná bedna
To neříkám, jsou dobré ale já měl Elektry 926...
Dají se tyhle nové Montany někde poslechnout?
Jako distributor je uveden pouze K+B expert,kteří mi jako experti na high-end neřipadají
Jako distributor je uveden pouze K+B expert,kteří mi jako experti na high-end neřipadají
Upřímně, mě také ne. Poslechovku nemají. V případě vážného zájmu by byl možný poslech na prodejně Proton v PB (776 347 375) , nechají je dovézt.
Test těchto reprosoustav je na hifi voice www.hifi-voice.com.
Docela mne vyděsila cenová politika dovozce, pokud bude vážný zájemce, tak to určitě nebude kupovat zde ale u západních sousedů.