Quadral Vulkan
Re: Quadral Vulkan
Mám dotaz ohledně Vulkánů jak mají bít správně postavené, či výškovými repro dovnitř poslechového pole nebo ven 

Ty varianty budou přinášet rozdíl v podání prostoru a lokalizace, zkus obě porovnat a vybrat si co Ti bude více vyhovovat.
Noble Audio - výroba a prodej
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Abych řekl pravdu, tak jsem nad tím vůbec nepřemýšlel.
V katalogu i u všech lidí co jsem je viděl, tak je mají dovnitř.
Ale klidně je zkus prohodit, třeba to bude lepší.
V katalogu i u všech lidí co jsem je viděl, tak je mají dovnitř.
Ale klidně je zkus prohodit, třeba to bude lepší.

Tak jsem to přehodil směrem dovnitř a myslím že to je správné postavení, hraje to více výšek a středů, prostor je lepší. 

- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Neříkej, že jsme je dali opačně
.
Toho jsem si fakt nevšiml.
Tak hlavně, že je to teď lepší

Toho jsem si fakt nevšiml.
Tak hlavně, že je to teď lepší

Blíž ke středu je správně...
Ano, správné rozestavění je páskáčema do středu. Natočení nejlepe tak, aby se pomyslná vyzařovací osa sbíhala cca. 1m za sweetspotem posluchače.
Tak dík za info, marvinnrv doufám že se někdy navštívíme nemáme to daleko.
Popravdě bych rád poslechl ty tvoje Vulkany, no a zda máš zájem slyšet moje quadraly, tak jseš samozřejmě vítán. Zrovna tu mam od quadralu jeste Ascent70 a Amun z řady Phonologue Gold, které taky stojí za to.
Zájem mám, jen se domluvit nejlépe po SZ. Napiš jak se ti to hodí, no a já přijedu. Nebo napiš telefon.
Vulkány hrají skvěle.
Tak ma vypadat poradny kus hifinabytku.
Mk IV byly pro mé ucho nejpovedenêjsi z Vulkanů. Ale ten Marantz k nim není dobrým partnerem. Tyhle kombinace staré levné se starým levným vedou k hodnocením o "takovém starém zvuku" . Oba komponenty jsou zvukem velmi slušné, ale ne ve vzájemné kombinaci... k Vulkanům bych hledal zesilovač dávající do 4 ohmů přes 200w, klidně i vintage Yamahy M 50 70,80... s Vincenty to bude taky fungovat lépe nez s pm80
Stale si myslím, že mkIV jsou velmi povedené bedny i v současné konkurenci mezi 100-200t. Pokud jsou v pořádku bez nějakých amatérských úprav, mají kouzlo, ktere se těžko hledá...
Stale si myslím, že mkIV jsou velmi povedené bedny i v současné konkurenci mezi 100-200t. Pokud jsou v pořádku bez nějakých amatérských úprav, mají kouzlo, ktere se těžko hledá...