Síťky - ano nebo ne?

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
marasten
Kontaktovat uživatele:

Re: Síťky - ano nebo ne?

Příspěvek od marasten »

No, já mřížky při poslechu sundávám, jinak jsou nasazeny, ale abych se přiznal, nikdy jsem neřešil nějaký vliv na zvuk :o
Asi se na to budu muset zaměřit.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Když se nad tím zamyslím (ne, že by toho tu někdo jiný nebyl schopen), tak by to zřejmě nějaký vliv mít mělo. Prostě hodím deku před repráky.... Rozhodně podle mě větší než nějaké rhodiové koncovky apod .... Ale jak moc je to pro koho slyšitelné, to je druhá věc. A taky jak tlustá a děravá je to "deka"

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Jak neslyším kabely, koncovky, pojistky, tak rozdíl s mřížkou / bez mřížky musí slyšet podle mne i hluchej.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Z mnoha regálovejch reprosoustav, který sem vlastnil, mělo sejmutí ochranejch sítěk u každejch z nich jinej vliv na zvuk.
U reprosoustav KEF byla změna výrazně slyšitelná, u repro Mission, nebo Canton nebyl slyšet žádnej rozdíl.

Nasazený síťky preferujou manželky (nevzrušuje je pohled na odhalený reproduktory), kovový mřížky jsou vhodnější proti nenechavejm prstům malech dětí.
kabelguru.cz

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Niekedy stačí minimálne pridať hlasitosť a je po (jasne počuteľných) rozdieloch. Všetko záleží na konštrukcii ako celku.
V drvivej väčšine prípadov, ku zvukovému vnemu, ide aj o uspokojenie oka a dotvorenie extázy audiofila...

davidm535i
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidm535i »

palipol píše:Niekedy stačí minimálne pridať hlasitosť a je po (jasne počuteľných) rozdieloch. Všetko záleží na konštrukcii ako celku.
V drvivej väčšine prípadov, ku zvukovému vnemu, ide aj o uspokojenie oka a dotvorenie extázy audiofila...
Myslim, ze to bude take spis vice o psychice. A navic se vzrustajici hlasitosti se bude vliv urcite zmensovat.
Ale krk dam na to, ze to ma 10000x vetsi vliv, nez kabely za 10000EUR z mahagonovy krabicky *thumbs up*

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

Měl jsem možnost, před 15ti ( ?? odhaduji ) lety slyšet Canton Refrence 1 s mřížkou a bez mřížky.
Na sestavě Audionet a top přehrávači Denon.
Rozdíl bez mřížky a s mřížkou byl jasný. Jako "bez deky" a s "dekou přetaženou" přes bednu.
Tehdy jsem sám měl Xavian XN360 ( mají místo síťky dřevěnou desku) a neměl možnost něco takového vyzkoušet.
Od té doby jsem slyšel snad jen 2 x repro, kdy mi zvuk s mřížkou přišel lepší.
Avalon Indra a Focal 1028. U Focal jsem to však dával na vrub "ostré, kapičku uječené sestavě"
Jinak jsem vždy a všude vnímal nějaké zhoršení při poslechu s mřížkou.
Ovšem psychoakustiku nelze vyloučit.
:-)

magy1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magy1 »

*2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup*

boxer

Příspěvek od boxer »

Záleží na konstrukci.

Jsou výrobci, kteří automaticky počítají při konstrukci bedny se sundáním mřížky = plátna. Maj to taky v návodu napsaný.

Jsou výrobci, co počítají s tím, že ochrana na bednách zůstává ( není jich moc) a taky to píší. Myslím, že Avalony jsou jedny z nich.

Velká množina výrobců na to prdí a je jim to fuck.

S logiky na basech nevadí. Na středech a na výškách ano. Jak moc, je záležitost propustnosti a konstrukce těchto chránitek repro. U SF ty gumové pružiny jsou pro parádu. Na Xavianech 360 zase naopak kryt docela poslechu vadí. ;)

Ale většina hifistů se chce dívat na nahé bedny a je to tak dobře.

Odpovědět