Síťky - ano nebo ne?
Síťky - ano nebo ne?
posloucháte bedny se síťkami nebo bez? a proč tak anebo tak?
Re: síťky - ano nebo ne?
Ahoj,
to již zacházíš do oblasti voodo... 99,99 % posluchačů rozdíl nepozná a pro prodej je otázka estetiky rozhodující. Těším se ale na názory ostatních. Možná, že to bude vynikající tip pro diskusi ANO/NE.
to již zacházíš do oblasti voodo... 99,99 % posluchačů rozdíl nepozná a pro prodej je otázka estetiky rozhodující. Těším se ale na názory ostatních. Možná, že to bude vynikající tip pro diskusi ANO/NE.
Osobně mám síťky na repro nasazené. Sice se mi mé regály líbí více bez, protože na stříbrný B&W výškáč a žlutý střeďák s kevlarovými vlákny je fajn pohled. Ale přeci jen také pak lákají k ohmatání dětské prstíky a to by jim rozhodně nesvědčilo
Zvukový rozdíl jsem podrobně nestudoval, ale při běžném poslechu žádný nevnímám.
Je daleko příjemnější pohled a poslech s rámečky přes repro. Vnímám pak lépe celek jednopásmově. Fólie povrchu v tmavé třešni a černé rámky dávají bednám zmizet. Ztráta něco málo zvukových informací mi nevadí.
Rámky sundám jen kamarádům audiofilům, za účelem představení izobarického systému basáků a basreflexových nátrubků.
Mé batole lehce překonává ochranu průzvučné látky. Uvažuji o perforovaném plechu.
Rámky sundám jen kamarádům audiofilům, za účelem představení izobarického systému basáků a basreflexových nátrubků.
Mé batole lehce překonává ochranu průzvučné látky. Uvažuji o perforovaném plechu.
Jak které repro, některé si přímo říkají aby byly bez. Jsou tak mnohem krásnější. Na druhou stranu u ostřejších výšek průzvučná tkanina pomáhá k umravnění.
Myslím, že je to případ od případu. U některých beden může sundání chráničů pomoci, někde naopak a jinde
rozdíl není poznat. Je to potřeba vyzkoušet, pokud je chuť.
A samozřejmě, je potřeba zvážit, co je pro reproduktory bezpečnější...
Já třeba gumové struny z mých beden nesundám, jelikož to není třeba a vypadají tak
daleko estetičtěji.
rozdíl není poznat. Je to potřeba vyzkoušet, pokud je chuť.
A samozřejmě, je potřeba zvážit, co je pro reproduktory bezpečnější...
Já třeba gumové struny z mých beden nesundám, jelikož to není třeba a vypadají tak
daleko estetičtěji.
-
hi-fi calvus
- Kontaktovat uživatele:
U nás se děti nevyskytují ani návštěvou, (vyjmečně snad jedině za mé přítomností a tady si to prostě ohlídám, at si o mě návštěva pomyslí co chce, je mi to u prdele) proto jednoznačně, všechny síťky v krabicích na půdě již od nákupu.
Použil jsem jen dvakrát při stěhování, pak šup zpátky do krabice.
Zvukový rozdíl jsem porovnával a rozhodně bych za slyšitelný rozdíl ruce do ohně nedával, ale kdybych měl doma mít Wharfy Evo 30,10 a centra Evo 2 se síťkami, deptalo by mě to pekelně! Proč? Protože přikryté vypadají jak nějaký šit z elektrowordu, jednoduše řečeno, když ke mě dorazí nějaká ta dospělá návštěva, která povětšinu neví co vůbec pojem hi-fi ve skutečnosti je, tak otevře hubu dokořán jen pro to, když ty repro uvidí!
Jsem přesvědčený, že když to všechno zakryju síťkou, ani si jich nevšimnou a já se jim ani nedivím, sítky na repro dělají z každé soustavy od už takovýchto výrobců reprosoustav absolutní spotřební šit, samozřejmě že zde jde jen o image ale přesto nepomůžou ani sítky, které občas nezakryjí všechna repra na soustavě.
Ještě jsem zapoměl, můj Xavian Basso byl vyroben na zakázku již bez dírek a sítky, ty dírky na tomto subíku jsou totiž pekelně obludně velké a protože jsem měl předem jasno, tak jsem o vynechání této pro mě zbytečností prostě poprosil.
Tolik za můj názor.
Použil jsem jen dvakrát při stěhování, pak šup zpátky do krabice.
Zvukový rozdíl jsem porovnával a rozhodně bych za slyšitelný rozdíl ruce do ohně nedával, ale kdybych měl doma mít Wharfy Evo 30,10 a centra Evo 2 se síťkami, deptalo by mě to pekelně! Proč? Protože přikryté vypadají jak nějaký šit z elektrowordu, jednoduše řečeno, když ke mě dorazí nějaká ta dospělá návštěva, která povětšinu neví co vůbec pojem hi-fi ve skutečnosti je, tak otevře hubu dokořán jen pro to, když ty repro uvidí!
Jsem přesvědčený, že když to všechno zakryju síťkou, ani si jich nevšimnou a já se jim ani nedivím, sítky na repro dělají z každé soustavy od už takovýchto výrobců reprosoustav absolutní spotřební šit, samozřejmě že zde jde jen o image ale přesto nepomůžou ani sítky, které občas nezakryjí všechna repra na soustavě.
Ještě jsem zapoměl, můj Xavian Basso byl vyroben na zakázku již bez dírek a sítky, ty dírky na tomto subíku jsou totiž pekelně obludně velké a protože jsem měl předem jasno, tak jsem o vynechání této pro mě zbytečností prostě poprosil.
Tolik za můj názor.
celkem zajímavé číst tady vaše názory.
Pokud Vám tedy hrají bedýnky příliš ostře,tak tedy nesundám mřížky. Hmm estetická korekce. Jak tak vidím,tak jste opravdu ryzí hifisté. Zatím jsem v žádném studiu neviděl mřížky na bednách. Rozdíl je to celkem markantní,hlavně na výškové sekci.
Jediný důvod je ochrana,viděl někdo na Nautilech,nebo jiných modelech krycí mřížky? Já tedy ne.
Pokud Vám tedy hrají bedýnky příliš ostře,tak tedy nesundám mřížky. Hmm estetická korekce. Jak tak vidím,tak jste opravdu ryzí hifisté. Zatím jsem v žádném studiu neviděl mřížky na bednách. Rozdíl je to celkem markantní,hlavně na výškové sekci.
Jediný důvod je ochrana,viděl někdo na Nautilech,nebo jiných modelech krycí mřížky? Já tedy ne.
Rothaudio
Kdyby se šneky provozovaly s rámky, neměly by promáčklé měniče.
Je to jen reprobedna.
Jim Thiel dělá bedny s doporučeným provozem s rámky.
Hra na dokonalé měniče, dráty a zesilovače není pro mně.
Píšu o tom, že se mi hudba příjemně poslouchá s nasazenými rámky.
Je to jen reprobedna.
Jim Thiel dělá bedny s doporučeným provozem s rámky.
Hra na dokonalé měniče, dráty a zesilovače není pro mně.
Píšu o tom, že se mi hudba příjemně poslouchá s nasazenými rámky.
dovolil bych si doporučit slepý test: slovo "markantní" by jistě rychle dosáhlo hloubky tebou jindy použitého "propastného". plytkost propasti. úzkost markantu. nautilus je ponorka...paolo píše:Rozdíl je to celkem markantní,hlavně na výškové sekci.
-
Dismembered
- Kontaktovat uživatele:
Já také rozhodně bez sítěk. Vliv na výšky to u mě má (nijak velký, ale má) a rozhodně se mi bedny líbějí víc
svlečené. Už ani nepamatuji, kdy jsem naposledy síťky nesundaval, ale poslední cca 4 reprosestavy je neměly
ani chvilku
svlečené. Už ani nepamatuji, kdy jsem naposledy síťky nesundaval, ale poslední cca 4 reprosestavy je neměly
ani chvilku
Ty síťky jsou tam proto, aby si kočky měly o co brousit drápky. Kdyby tam nebyly, tak by si je musely brousit přímo o basové repra a to by nebylo dobré. A taky se jim po té síťce lépe leze nahoru odkud mají hezký rozhled.
Ano, na každou bednu polštářek!
Ale větší radost udělá kočce peroucí pračka. Je nahřátá a vrní.
Proč ve studiích sundávají rámečky? Protože prodavač by je studujícím musel pořád sundávat. A proto nemají ve studiích kočky!!!
Špalíček má "poučeného" pudla. Vyhání případné kočky.
Ale větší radost udělá kočce peroucí pračka. Je nahřátá a vrní.
Proč ve studiích sundávají rámečky? Protože prodavač by je studujícím musel pořád sundávat. A proto nemají ve studiích kočky!!!
Špalíček má "poučeného" pudla. Vyhání případné kočky.
Joj kočky, mé milé, drahé, vyčůrané a mlsné kočky ... naštěstí si basových reproduktorů nevšímají a kocourek občas udělá šotka za levou bednu. Postavil jsem jim v ložnici z krabic od beden a dalších komponentů observatoř u okna, odkud mohou pozorovat cvrkot na ulici z větší výšky
Kupodivu někdy se usadí se mnou a poslouchají muziku. Jen na CD jsem musel dát kočku velkou dřevěnou, aby na něj, prohřátý nesedaly .. otisky se nedobře stírají. S Lyngdorfem, Matyldou a Jůlinkou je krásně.
Ty máš kocoura Lyngdorfa ?