Síťky - ano nebo ne?

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Síťky - ano nebo ne?

Příspěvek od dadaft »

posloucháte bedny se síťkami nebo bez? a proč tak anebo tak?

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Re: síťky - ano nebo ne?

Příspěvek od Aleska »

Ahoj,
to již zacházíš do oblasti voodo... 99,99 % posluchačů rozdíl nepozná a pro prodej je otázka estetiky rozhodující. Těším se ale na názory ostatních. Možná, že to bude vynikající tip pro diskusi ANO/NE.

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Osobně mám síťky na repro nasazené. Sice se mi mé regály líbí více bez, protože na stříbrný B&W výškáč a žlutý střeďák s kevlarovými vlákny je fajn pohled. Ale přeci jen také pak lákají k ohmatání dětské prstíky a to by jim rozhodně nesvědčilo :) Zvukový rozdíl jsem podrobně nestudoval, ale při běžném poslechu žádný nevnímám.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Je daleko příjemnější pohled a poslech s rámečky přes repro. Vnímám pak lépe celek jednopásmově. Fólie povrchu v tmavé třešni a černé rámky dávají bednám zmizet. Ztráta něco málo zvukových informací mi nevadí.
Rámky sundám jen kamarádům audiofilům, za účelem představení izobarického systému basáků a basreflexových nátrubků.
Mé batole lehce překonává ochranu průzvučné látky. Uvažuji o perforovaném plechu. :|

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Jak které repro, některé si přímo říkají aby byly bez. Jsou tak mnohem krásnější. Na druhou stranu u ostřejších výšek průzvučná tkanina pomáhá k umravnění.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Myslím, že je to případ od případu. U některých beden může sundání chráničů pomoci, někde naopak a jinde
rozdíl není poznat. Je to potřeba vyzkoušet, pokud je chuť.
A samozřejmě, je potřeba zvážit, co je pro reproduktory bezpečnější...
Já třeba gumové struny z mých beden nesundám, jelikož to není třeba a vypadají tak
daleko estetičtěji.

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hi-fi calvus »

U nás se děti nevyskytují ani návštěvou, (vyjmečně snad jedině za mé přítomností a tady si to prostě ohlídám, at si o mě návštěva pomyslí co chce, je mi to u prdele) proto jednoznačně, všechny síťky v krabicích na půdě již od nákupu.
Použil jsem jen dvakrát při stěhování, pak šup zpátky do krabice.
Zvukový rozdíl jsem porovnával a rozhodně bych za slyšitelný rozdíl ruce do ohně nedával, ale kdybych měl doma mít Wharfy Evo 30,10 a centra Evo 2 se síťkami, deptalo by mě to pekelně! Proč? Protože přikryté vypadají jak nějaký šit z elektrowordu, jednoduše řečeno, když ke mě dorazí nějaká ta dospělá návštěva, která povětšinu neví co vůbec pojem hi-fi ve skutečnosti je, tak otevře hubu dokořán jen pro to, když ty repro uvidí!
Jsem přesvědčený, že když to všechno zakryju síťkou, ani si jich nevšimnou a já se jim ani nedivím, sítky na repro dělají z každé soustavy od už takovýchto výrobců reprosoustav absolutní spotřební šit, samozřejmě že zde jde jen o image ale přesto nepomůžou ani sítky, které občas nezakryjí všechna repra na soustavě.
Ještě jsem zapoměl, můj Xavian Basso byl vyroben na zakázku již bez dírek a sítky, ty dírky na tomto subíku jsou totiž pekelně obludně velké a protože jsem měl předem jasno, tak jsem o vynechání této pro mě zbytečností prostě poprosil.
Tolik za můj názor.

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

celkem zajímavé číst tady vaše názory.
Pokud Vám tedy hrají bedýnky příliš ostře,tak tedy nesundám mřížky. Hmm estetická korekce. Jak tak vidím,tak jste opravdu ryzí hifisté. Zatím jsem v žádném studiu neviděl mřížky na bednách. Rozdíl je to celkem markantní,hlavně na výškové sekci.
Jediný důvod je ochrana,viděl někdo na Nautilech,nebo jiných modelech krycí mřížky? Já tedy ne. :)
Rothaudio

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Kdyby se šneky provozovaly s rámky, neměly by promáčklé měniče. :D
Je to jen reprobedna.
Jim Thiel dělá bedny s doporučeným provozem s rámky.
Hra na dokonalé měniče, dráty a zesilovače není pro mně.
Píšu o tom, že se mi hudba příjemně poslouchá s nasazenými rámky.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

paolo píše:Rozdíl je to celkem markantní,hlavně na výškové sekci.
dovolil bych si doporučit slepý test: slovo "markantní" by jistě rychle dosáhlo hloubky tebou jindy použitého "propastného". plytkost propasti. úzkost markantu. nautilus je ponorka...

Dismembered
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dismembered »

Já také rozhodně bez sítěk. Vliv na výšky to u mě má (nijak velký, ale má) a rozhodně se mi bedny líbějí víc
svlečené. Už ani nepamatuji, kdy jsem naposledy síťky nesundaval, ale poslední cca 4 reprosestavy je neměly
ani chvilku :)

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Ty síťky jsou tam proto, aby si kočky měly o co brousit drápky. Kdyby tam nebyly, tak by si je musely brousit přímo o basové repra a to by nebylo dobré. A taky se jim po té síťce lépe leze nahoru odkud mají hezký rozhled.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Ano, na každou bednu polštářek!
Ale větší radost udělá kočce peroucí pračka. Je nahřátá a vrní.

Proč ve studiích sundávají rámečky? Protože prodavač by je studujícím musel pořád sundávat. A proto nemají ve studiích kočky!!!
Špalíček má "poučeného" pudla. Vyhání případné kočky.

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Joj kočky, mé milé, drahé, vyčůrané a mlsné kočky ... naštěstí si basových reproduktorů nevšímají a kocourek občas udělá šotka za levou bednu. Postavil jsem jim v ložnici z krabic od beden a dalších komponentů observatoř u okna, odkud mohou pozorovat cvrkot na ulici z větší výšky :) Kupodivu někdy se usadí se mnou a poslouchají muziku. Jen na CD jsem musel dát kočku velkou dřevěnou, aby na něj, prohřátý nesedaly .. otisky se nedobře stírají. S Lyngdorfem, Matyldou a Jůlinkou je krásně.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Ty máš kocoura Lyngdorfa ?

Odpovědět